Ухвала
від 17.07.2018 по справі 607/13368/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.07.2018 Справа №607/13368/18

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Дзюбановський Ю.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (м.Тернопіль вул. Білецька,53/35) до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області (м.Тернопіль вул. Шпитальна,7) про скасування постанови №АА-02.07/11 по справі про адміністративне правопорушення,-

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 (м.Тернопіль вул. Білецька,53/35) до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області (м.Тернопіль вул. Шпитальна,7) про скасування постанови №АА-02.07/11 по справі про адміністративне правопорушення.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 160, 161 КАС України, спір підвідомчий суду, а тому підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження немає.

Відповідно до ч. 2 ст. 171 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Відповідно до ч.1, ч.2 ст.12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 257 КАС України, при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

За приписами ст.260 КАС України питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Таким чином, відповідно до ст. 263 КАС України, вказана справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження, оскільки не підпадає під перелік справ, які розглядаються виключно за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171, 263, 257, 268, 294 КАС України,-

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (м.Тернопіль вул. Білецька,53/35) до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області (м.Тернопіль вул. Шпитальна,7) про скасування постанови №АА-02.07/11 по справі про адміністративне правопорушення.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Судове засідання з розгляду справи по суті призначити на 08 серпня 2018 року о 16 год. 30 хв.

Встановити відповідачу строк - 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують обставини, на яких грунтуються заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу строк у 10 днів з дня отримання відзиву відповідача для подання відповіді на відзив та заперечення.

Попередити відповідача, що неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову (ч. 4 ст. 159 КАС України).

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - сторінці http:// court.gov.ua/sud1915/.

Надіслати позивачу копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності у встановлений законом строк і порядок (п. 5 ч. 1 ст. 294 КАС України). В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяОСОБА_2

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення17.07.2018
Оприлюднено18.07.2018
Номер документу75342481
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —607/13368/18

Рішення від 12.09.2018

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 17.07.2018

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні