Ухвала
від 18.07.2018 по справі 197/592/18
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 197/592/18

Номер провадження 1-кс/213/657/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 липня 2018 року, слідчий суддя Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області - ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

слідчого - ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Кривому Розі клопотання слідчого СВ Широківського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області старший лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення огляду за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040610000307 від 01.06.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

У поданому клопотанні слідчий зазначив, що 01.06.2018 до Широківського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшло повідомлення про те, що на території с. Гречані Поди Широківського району Дніпропетровської області знаходиться ливарний цех з виготовлення металевих виробів, які виробляють з порушеннями правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Зазначені відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040610000307 від 01.06.2018 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 272 КК України.

Виходячи із свідчень осіб , відомості щодо яких не підлягають розголошенню, встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 проводяться роботи на потужних станках з виготовлення металевих виробів, із порушеннями правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

У рамках самоврядного контролю за використанням та охороною земель представниками відділу земельних питань та будівництва виконавчого комітету Гречаноподівської сільської ради Широківського району Дніпропетровської області було проведено обстеження земельної ділянки за адресою: Дніпропетровська область, Широківський район, с. Гречані Поди, вул. Шкільна, 28А, в ході якої встановлено, що на земельній ділянці орієнтованою площею 0,20 га розташована господарська будівля, в якій здійснюються роботи з виготовлення металевих деталей та виробів суб`єктом господарювання ТОВ «Промремпостач» (ЄДРПОУ 39935990).

Тому для досягнення ефективності досудового розслідування та отримання відомостей про кримінальне правопорушення, та осіб які його вчиняють, з метою відшукування та вилучення доказів правопорушення, а саме: порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що має своє відображення у використанні потужних станків з виготовлення металевих деталей та виробів, виникла необхідність в проведенні санкціонованого огляду земельної ділянки та виробничих приміщень, що використовується ТОВ «Промремпостач» (ЄДРПОУ 39935990) під виробництво металевих деталей та виробів за адресою: Дніпропетровська область, Широківський район, с. Гречані Поди, вул. Шкільна, 28А. відповідно до довідки КП ДОР «Криворізьке БТІ» право власності на нежитлову будівлю, розташовану за вищезазначеною адресою, зареєстровано на ім`я ОСОБА_4 (1/3 частка) та ОСОБА_5 (2/3 частки).

У разі виявлення та вилучення майна та знаряддя кримінального правопорушення можливе їх безпосереднє використання як речових доказ в кримінальному провадженні. Отримання іншим шляхом зазначених речей за даних умов не є можливим.

Зважаючи на те, що існує вірогідність знищення або переховування відомостей та речових доказів, що мають значення у даній справі, у разі повідомлення ТОВ «Промремпостач» та власників земельної ділянки з виробничими приміщеннями про розгляд даного клопотання про проведення огляду в судовому засіданні, просить винести ухвалу про надання дозволу на проведення огляду вищезазначеної земельної ділянки та виробничих приміщень. Розгляд клопотання просить проводити без повідомлення та виклику до суду користувача та власника приміщення.

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 своє клопотання підтримав та просив задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши слідчого, слідчий суддя дійшов таких висновків.

Слідчим суддею встановлено, що клопотання слідчого повністю відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України.

У судовому засіданні слідчий, згідно з вимогами ч. 5 ст. 234 КПК України, повністю довів наявність достатніх підстав вважати, що:

- було вчинено кримінальне правопорушення, а саме згідно з Витягом з кримінального провадження №12018040610000307 до ЄРДР 01.06.2018 року була внесена заява про те, що 01.06.2018 до Широківського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшло повідомлення про те, що на території с. Гречані Поди Широківського району Дніпропетровської області знаходиться ливарний цех з виготовлення металевих виробів, які виробляють з порушеннями правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Отже наявні всі підстави вважати, що за зазначеною адресою знаходиться майно та знаряддя кримінального правопорушення.

Таким чином, слідчий суддя вважає, що відшукувані речі мають значення для досудового розслідування, які в свою чергу можуть бути доказами під час судового розгляду, і знаходяться у зазначеному в клопотанні виробничому приміщенні, розташованому на земельній ділянці.

Слідчим суддею встановлено, що власниками домоволодіння, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , є ОСОБА_4 (1/3 частка) та ОСОБА_5 (2/3 частки). За вищезазначеною адресою здійснює свою діяльність ТОВ «Промремпостач», видами діяльності якого є: Код КВЕД 25.61 оброблення металів та нанесення покриття на метали (основний); Код КВЕД 33.11 Ремонт і технічне обслуговування готових металевих виробів; Код КВЕД 33.12 Ремонт і технічне обслуговування машин і устаткування промислового призначення; Код КВЕД 33.19 Ремонт і технічне обслуговування інших машин і устаткування.

Отже, суд вважає, що з метою всебічного, повного і об`єктивного проведення досудового слідства, для досягнення ефективності досудового розслідування та отримання відомостей про кримінальне правопорушення та осіб, які його вчиняють, з метою відшукування та вилучення доказів правопорушення, а саме: порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що має своє відображення у використанні потужних станків з виготовлення металевих виробів, клопотання підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 234- 237, 309 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Надати дозвіл на проведення огляду земельної ділянки та виробничих приміщень, власниками якої є ОСОБА_4 (1/3 частка) та ОСОБА_5 (2/3 частки), що використовується ТОВ «Промремпостач» (ЄДРПОУ 39935990) під виробництво металевих деталей та виробів, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 .

Виконання ухвали суду провести у відповідності до ст.ст. 236, 237 КПК України.

Строк дії ухвали - до 18.08.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

СудІнгулецький районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення18.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75382940
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —197/592/18

Ухвала від 18.07.2018

Кримінальне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Іванова А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні