Ухвала
від 13.07.2018 по справі 755/7555/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/7555/18

1кс/755/3766/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"13" липня 2018 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , секретар судовогозасідання ОСОБА_2 ,за участюпрокурора ОСОБА_3 ,розглянувши клопотанняпрокурора третьоговідділу процесуальногокерівництва прокуратуриміста Києва ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ доматеріалів і документів в кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017100000001449 від 17 листопада 2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205, ч. 1 ст. 191, ч. 1 ст. 364 КК України,

в с т а н о в и в:

прокурор третього відділу процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: документи фінансово-господарського характеру, укладені між ІНФОРМАЦІЯ_2 та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за весь період діяльності, з можливістю вилучення їх оригіналів.

Мотивуючи клопотання, слідчий посилається на те, що на розрахункові рахунки ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в період 2016 - 2017 років з казначейських рахунків надходили грошові кошти від ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7 як оплата за виконані роботи минулих періодів.

Особи, які фактично здійснюють керівництво діяльністю ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », усвідомлюючи, що на рахунки підприємства очікується надходження грошових коштів з листопада 2015 року на посаду голови правління, головного бухгалтера, голови наглядової ради ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » назначають «підставних» осіб, які жодного відношення до фінансово-господарської діяльності даного підприємства не мають.

Також під час розслідування кримінального провадження, встановлено, що посадові особи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » уклали з ІНФОРМАЦІЯ_2 ряд угод по оренді земельних ділянок, для подальшої передачі їх в суборенду фізичним особам.

11 липня 2007 року, в порушення норм чинного законодавства, посадові та службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , приховавши факт належності земельної ділянки ІНФОРМАЦІЯ_8 , винесли рішення №2.7.-22/5 в користування на умовах оренди ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » земельну ділянку площею, 22,9026 га. Після чого був укладений договір оренди землі від 02 листопада 2007 року між орендодавцем ІНФОРМАЦІЯ_9 та ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », строком на 25 років.

17 вересня 2015 року рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 № 4.33-74/6 надано дозвіл ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » передавати земельну ділянку площею 22,9026 га або її частину в суборенду.

23 вересня 2016 року ІНФОРМАЦІЯ_9 приймає рішення № 3.59-17/7 щодо відведення ще однієї земельної ділянки ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » площею 0.1190 га.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження № 42017100000001449 від 17 листопада 2017 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205, ч. 1 ст. 191, ч. 1 ст. 364 КК України, про що внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В обґрунтування клопотання, прокурор зазначає, що вказані документи, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженню.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання для розгляду даного клопотання не з`явились, будь-які повідомлення про причини неприбуття до суду не надходили, їх неявка, відповідно до положень ч. 4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду клопотання.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, вислухавши прокурора ОСОБА_3 , який підтримав клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні є потреба у наданні тимчасового доступу до документів.

Враховуючи наявність достатніхпідстав вважати,що зазначеніречі ідокументи знаходитьсяв ІНФОРМАЦІЯ_10 і маютьсуттєве значеннядля встановленняважливих обставину кримінальномупровадженні,з урахуваннямможливості використатияк доказвідомості,що містятьсяу нійі відсутністьможливості іншимиспособами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його часткового задоволення.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 164 КПК України в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів має бути зазначено, зокрема, прізвище, ім`я, та по батькові особи, якій надається право тимчасового до речей і документів.

У клопотанні слідчий просить надати тимчасовий доступ, зокрема, за дорученням прокурора оперативним підрозділам без зазначення їх прізвищ, імен, та по батькові, що не відповідає вимогам КПК України.

Враховуючи викладене, у задоволенні клопотання в частині надання тимчасового доступу до речей і документів оперативним працівникам за дорученням прокурора слід відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 131-132, 159-166, 309, 310, 395 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

клопотання прокурора третього відділу процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати урозпорядження (забезпечити) прокурору третього процесуального відділу управління керівництва з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_3 право тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: документів фінансово-господарського характеру (в тому числі договори оренди, суборенди та додатків до них, банківських виписок що до оплати оренди, рахунків фактур, податкових, видаткових накладних, нормативну грошову оцінку земельних ділянок), укладених між ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за весь період діяльності, з можливістю вилучення оригіналів вказаних документів.

В іншій частині у задоволені клопотання - відмовити.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити, особі, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, як володілець речей або документів, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Особа, яка зазначена в даній ухвалі слідчого судді, як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених речей і документів вказаній особі за умови пред`явлення копії цього судового рішення.

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, або ж на вимогу останнього залишено копію вилучених документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.07.2018
Оприлюднено22.02.2023

Судовий реєстр по справі —755/7555/18

Ухвала від 18.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 18.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні