Постанова
від 29.05.2007 по справі 4/240пн-ад
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/240пн-ад

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91016, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

П О С Т А Н О В А

Іменем України

29.05.07                                                                                 Справа № 4/240пн-ад.

Суддя Батюк Г.М., розглянувши матеріали справи за позовом

Прокурора міста Сєвєродонецька в інтересах держави в особі

Державної податкової інспекції у м. Сєвєродонецьку Луганської області ,

м. Сєвєродонецьк Луганської області

до  Товариства з обмеженою відповідальністю " Хімторгсервіс", м. Сєвєродонецьк  Луганської області

про  припинення юридичної особи          

              за участю представників сторін:

    від позивача –Водолазький Д.В., довіреність № 6310/10-028  від 06.04.07;

    від відповідача - не прибув (явка обов'язкова);

від заявника –Смирнов О.О. посв. № 959 .

          Суть спору: позивачем заявлено вимогу про припинення юридичної особи  Товариства з обмеженою відповідальністю " Хімторгсервіс".

Відповідач відзив на позовну заяву не надав. В судові засідання не з'явився, про причини неприбуття не  повідомив, у зв'язку з чим справа розглядається у порядку ст. 128 ч.4 КАС України за відсутністю відповідача.

Окрім цього, статтею 40 КАСУ визначено, що особи, які беруть участь у справі, зобов'язані під час провадження у справі повідомляти суд про зміну місця проживання (перебування, знаходження), роботи, служби. У разі неповідомлення про зміну адреси повістка надсилається їм за останньою адресою і вважається врученою.

Як вбачається із позовної заяви та доданих до неї документів, а також довідки   Головного управління статистики у Луганській області №13-48/689 від 09.02.07 адресою юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Хімторгсервіс" є –вул. Заводська,5, м.Сєвєродонецьк  Луганської області.

Як свідчать матеріали справи, а саме, належною адресою юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Хімторгсервіс" є- вул. Заводська,5, м.Сєвєродонецьк  Луганської області.

Відповідач під час розгляду справи будь-яких відомостей про зміну адреси не надавав, у зв'язку з чим, всі процесуальні документи господарського суду направлялися за вказаною адресою.

В обґрунтування позовної вимоги позивач виклав таке.

На підставі розпорядження міської голови Сєвєродонецької міської ради № 433 від 31.07.95 проведена державна реєстрація Товариства з обмеженою відповідальністю " Хімторгсервіс".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Хімторгсервіс" зареєстроване у ДПІ у м.Сєвєродонецьку   Луганської області,   як платник податків з 03.08.95 № 1464.

Згідно висновку ДПІ у м.Сєвєродонецьку   Луганської області від 21.05.07  відповідачем податкова звітність  не подавалася  з 12.07.05 до теперішнього часу.

          Оцінивши  всі  обставини, суд вважає наступне.

Відповідно до ст. 247 ГК України у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Відповідно до п. 2 ст. 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” від 15.05.03р. № 755 підставами для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Неподання податкових декларацій та документів фінансової звітності є порушенням п. 12 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” від 18.02.97р. № 77/97-ВР, згідно з яким платники податків зобов'язані подавати до державних податкових органів у відповідності із законами декларації, фінансову звітність та інші документи та відомості, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів.

Відповідачем вимога заявника не оспорюється.          

Згідно з п.2 ст. 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” № 755-IV від 15.05.2003 р. неподання протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій та документів бухгалтерської  звітності являється підставою для припинення підприємницької діяльності фізичної особи.

За таких обставин заява  підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 4 ст. 94 КАС України судові витрати з відповідача не стягуються.

Згідно ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України у судовому засіданні, в  якому закінчився розгляд справи, оголошено вступну та резолютивну частини постанови та повідомлено представників сторін про те, що постанову у повному обсязі буде виготовлено протягом 5-денного строку.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 2, 17, 87, 94, 98,ч.4 ст. 128, ст.ст. 158 - 163 Кодексу адміністративного судочинства України,   суд

п о с т а н о в и в:

1.          Позов задовольнити.

2.Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю "Хімторгсервіс" , м.Сєвєродонецьк  Луганської області, вул. Заводська,5, р/р 2600330130244 в філії “Відділення ПІБ в м. Сєвєродонецьку”, МФО 304535,  код ЄДРПОУ 21838517.

3. Дану постанову надіслати Державному реєстратору Сєвєродонецької міської ради після набрання постановою законної сили.

Постанова  набирає законної сили після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Постанову складено у повному обсязі та підписано 3'.05.07.

Про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку  подається  викладаються  в  апеляційній скарзі.

Заява  про  апеляційне  оскарження  та  апеляційна  скарга подаються до адміністративного суду  апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 цього Кодексу -  з  дня  складення  в  повному  обсязі. Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається протягом  двадцяти  днів  після  заява.  Обґрунтування  мотивів  оскарження  і вимоги до суду апеляційної інстанції  подання  заяви   про   апеляційне оскарження.

Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

 Суддя                                                                                                    Г.М.Батюк

 Пом.судді          Ю.А. Зайцева

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення29.05.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу754222
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/240пн-ад

Постанова від 29.05.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Батюк Г.М.

Постанова від 29.05.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Батюк Г.М.

Ухвала від 22.05.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Батюк Г.М.

Ухвала від 26.04.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Батюк Г.М.

Ухвала від 13.04.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Батюк Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні