Ухвала
від 16.07.2018 по справі 183/4177/18
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/4177/18

Провадження № 2-з/183/112/18

У Х В А Л А

16 липня 2018 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Майна Г. Є., ознайомившись із заявою ОСОБА_1 про забезпечення його позову до ОСОБА_2, треті особи Товариство з обмеженою відповідальністю "Агропромислове підприємство "АгроЛенд", ОСОБА_3, ОСОБА_4, приватне підприємство "Сомівське" про зобов'язання вчинення дій,-

В С Т А Н О В И В:

13 липня 2018 року позивач звернувся до суду із вищезазначеною позовною заявою, в якій просить зобов'язати відповідача виконати свої зобов'язання за договором купівлі-продажу частки у статутному капіталі ТОВ "АПП "АгроЛенд" щодо передачі йому частки у статутному капіталі вказаного кооперативу та надати суду документи щодо зміни складу учасників і перерозподілу часток у статутному капіталі ТОВ "АПП "АгроЛенд", а також зобов'язати вчинити дії по внесенню відповідних змін до відомостей про юридичну особу, що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та покласти на відповідача судові витрати.

Разом з позовною заявою надійшла заява ОСОБА_1 про забезпечення його позову, яка обґрунтована тим, що наразі він звернувся до суду із вищезазначеним позовом та у зв'язку з тим, що протягом судового розгляду справи учасники ТОВ "АПП "АнроЛенд" можуть здійснити державну реєстрацію змін до статутних документів щодо складу учасників та перерозподілу часток у статутному капіталі Товариства не на його користь, що зробить неможливим виконання умов укладеного договору купівлі-продажу частки у статутному капіталі ТОВ "АПП "АгроЛенд" та внесення відповідних змін до відомостей про юридичну особу, що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Просить забезпечити позов шляхом заборони вчинення певних дій, а саме: заборонити державним реєстраторам, у тому числі державним реєстраторам Дніпропетровської області, державним та приватним нотаріусам, які виконують функції державних реєстраторів, будь-яким приватним та державним органам (іншим суб'єктам державної реєстрації), які мають право вчиняти реєстраційні дії щодо юридичних осіб, здійснювати будь-які реєстраційні дії відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Агропромислове підприємство "АгроЛенд" (код ЄДРПОУ 32998111, місцезнаходження: 51220, Дніпропетровська область, Новомосковський район, м. Перещепине, вул. Українська, 60). зокрема реєстрацію внесення змін до установчих документів, перереєстрацію, реорганізацію будь-яким шляхом, реєстрацію припинення діяльності, реєстрацію будь-яким чином скасування існуючої редакції статуту, проводити передачу реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "Агропромислове підприємство "АгроЛенд", а також вносити інші зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, зокрема про зміну складу учасників та заборонити реєстрацію будь-яких змін інших відомостей, зазначених у ст. 9 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" - на період судового провадження до набрання чинності судовим рішенням у справі.

Відповідно до ч. 1, 2, 5 ст. 151 ЦПК України заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв'язку та адресу електронної пошти, за наявності; 3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; 4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; 5) ціну позову, про забезпечення якого просить заявник; 6) пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення; 7) інші відомості, потрібні для забезпечення позову. Якщо заява про забезпечення позову подається до відкриття провадження у справі, в такій заяві додатково зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) інших осіб, які можуть отримати статус учасника справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, відомі номери засобів зв'язку та адреси електронної пошти. Реєстраційний номер облікової картки платника податків або паспортні дані інших сторін - фізичних осіб, які не є підприємцями, вказуються у випадку, якщо вони відомі заявнику. До заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Судом установлено, що заявником в порушення вимог ст. 151 ЦПК України у заяві не зазначено: адресу електронної пошти всіх учасників, за наявності та пропозицій заявника щодо зустрічного забезпечення, а тому ця заява підлягає поверненню позивачу.

Відповідно до ч. 9 ст. 153 ЦПК України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 151 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 151, 152, 153, 260 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення його позову до ОСОБА_2, треті особи Товариство з обмеженою відповідальністю "Агропромислове підприємство "АгроЛенд", ОСОБА_3, ОСОБА_4, приватне підприємство "Сомівське" про зобов'язання вчинення дій - повернути заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області. Апеляційна скарга подається протягом 15 днів, починаючи з наступного за днем складення ухвали суду.

Повна ухвала суду складена 16 липня 2018 року.

Суддя Г.Є. Майна

Дата ухвалення рішення16.07.2018
Оприлюднено24.07.2018
Номер документу75431080
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов'язання вчинення дій

Судовий реєстр по справі —183/4177/18

Ухвала від 16.07.2018

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 16.07.2018

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні