Ухвала
від 23.07.2018 по справі 344/10921/18
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/10921/18

Провадження № 1-кс/344/4829/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 липня 2018 року м.Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Івано-Франківській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_4 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_5 , про проведення обшуку, в рамках кримінального № 32018090000000033,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий за погодженням з прокурором, звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого покликався на те, що службові особи ТОВ «Соларенерго» (код ЄДРПОУ 37744753) упродовж 2016 року у бухгалтерії товариства документально відобразили безтоварні операції по придбанню ТМЦ (автозапчастини, акумуляторні батареї, цукор), які безпосередньо не пов`язані із господарською діяльністю товариства, у пов`язаних СГД: ТОВ «Імпекс-Ресурс» (код ЄДРПОУ 40118937), ТОВ «Енергоресурс-Інвест» (код ЄДРПОУ 38026381), ТОВ «Інвестиційна Компанія «Агро-світ» (код ЄДРПОУ 38074770), ТОВ «Теплоінвестгарант» (код ЄДРПОУ 40161207) у зв`язку з чим ухилились від сплати податків на загальну суму 6 619 135 грн., що є особливо великим розміром.

У клопотанні зазначено, що у ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Імпекс-Ресурс», ТОВ «Енергоресурс-Інвест», ТОВ «Інвестиційна Компанія «Агро-світ», ТОВ «Теплоінвестгарант» мають ознаки «фіктивності», зокрема: виробничі потужності та наймані працівники на вказаних товариствах відсутні; вказані підприємства зареєстровані за адресами масової реєстрації; доходи на вказаних товариства службові особи також не отримували. Вищенаведене свідчить про відсутність вчинення даними товариствами будь-яких господарських операцій пов`язаними із постачанням ТМЦ в адресу ТОВ «Соларенерго». Також, встановлено, що вся податкова звітність ТОВ «Імпекс-Ресурс», ТОВ «Енергоресурс-Інвест», ТОВ «Інвестиційна Компанія «Агро-світ», ТОВ «Теплоінвестгарант» подавалась із однієї ІР-адреси, яка надана у користування ТОВ «Техно-Центр» (код ЄДРПОУ 30497997), фактична та юридична адреса якого вул. Шашкевича, 6, м. Рогатин, Івано-Франківської області.

Сторона кримінального провадження, яка звернулася з даним клопотанням, вказує, що на даний час у органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що за вищевказаною адресою знаходиться чорнова бухгалтерія, первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи ТОВ «Соларенерго», ТОВ «Імпекс-Ресурс», ТОВ «Енергоресурс-Інвест», ТОВ «Інвестиційна Компанія «Агро-світ», ТОВ «Теплоінвестгарант» та їх відокремлених підрозділів, печатки, штампи, електронні носії інформації та комп`ютерна техніка із інформацією, яка стосується здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Соларенерго», ТОВ «Імпекс-Ресурс», ТОВ «Енергоресурс-Інвест», ТОВ «Інвестиційна Компанія «Агро-світ», ТОВ «Теплоінвестгарант» та інші предмети, речі і документи, що відображають фактичний рух товару, об`єми його придбання/реалізації і матимуть значення речових доказів у даному кримінальному провадженні.

Згідно відомостей із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно приміщення за адресою: вул. Шашкевича, 6, м. Рогатин, Івано-Франківської області на праві власності належить ТОВ «Техно-Центр» (код ЄДРПОУ 30497997).

Згідно з ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України, обшук житла чи іншого володіння особи проводиться лише за ухвалою слідчого судді, з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей та документів, що мають значення для досудового розслідування. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У статті 234 КПК України законодавцем чітко визначено обов`язок слідчого довести наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі, документи або особи саме знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи, а не про ймовірну можливість цього. Недоведеність цих обставин є підставою для відмови в задоволенні клопотання.

Згідно з ст. 30 Конституції України кожному гарантується недоторканість житла. Не допускається проникнення до житла чи іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

У клопотанні відсутні посилання на доводи та докази про те, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи осіб.

Відтак, враховуючи вищенаведене, вважаю, що підстав для задоволення даного клопотання немає.

Керуючись ст. 30 Конституції України, ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення23.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75462339
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —344/10921/18

Ухвала від 23.07.2018

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Антоняк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні