Ухвала
від 25.07.2018 по справі 33/21-а
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №33/21-А

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

25 липня 2018 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого-судді Сподарик Н.І., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №33/21-А за позовом Дрогобицького міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Малого приватного підприємства «Квазар» про стягнення заборгованості,-

в с т а н о в и в :

На розгляд до Господарського суду Львівської області надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №33/21-А за позовом Дрогобицького міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Малого приватного підприємства «Квазар» про стягнення заборгованості, а саме: заміну стягувача - Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області.

В обґрунтування заяви зазначено, що Львівське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності припинено, шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області.

Ухвалою Господарського суду Львівської області від 09.07.2018 року заяву передано для розгляду до Львівського окружного адміністративного суду.

16.07.2018 року матеріали заяви та справи №33/21-А надійшли до Львівського окружного адміністративного суду.

Відповідно до ч.2 ст.379 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Суд вважає за можливе розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі представників зацікавлених осіб у письмовому провадженні на основі наявних у суду матеріалів, без здійснення фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд встановив наступне.

Постановою Господарського суду Львівської області від 31.01.2008 року у справі №33/21-А було задоволено позовні вимоги Дрогобицького міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, стягнуто з Малого приватного підприємства «Квазар» на користь Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість у сумі 1025,24 грн. Судове рішення набрало законної сили.

З метою виконання постанови, Господарським судом Львівської області 12.02.2008 року було видано виконавчий лист про стягнення з Малого приватного підприємства «Квазар» на користь Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованості у сумі 1025,24 грн.

Постановою головного державного виконавця Дрогобицького міськрайонного ВДВС ГТУЮ у Львівській області від 31.05.2018 року ВП №53872177 повернуто виконавчий документ стягувачу.

Частиною 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 року №1105-ХІV визначено, що Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Судом з'ясовано, що 31.10.2017 року проведено державну реєстрацію припинення юридичної особи Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в результаті реорганізації, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Тобто, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області є правонаступником Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Відповідно до ч.ч.1, 4 ст.379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Вказана норма кореспондується з положеннями ч.5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження» від 2 червня 2016 року №1404-VIII, відповідно до якої, у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне здійснити заміну сторони – стягувача за виконавчим листом, а саме: Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності правонаступником – Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області.

Керуючись ст.ст.241, 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

у х в а л и в :

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №33/21-А за позовом Дрогобицького міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Малого приватного підприємства «Квазар» про стягнення заборгованості - задоволити повністю.

Замінити стягувача у виконавчому листі у справі №33/21-А, виданому Господарським судом Львівської області 12.02.2008 року, - Львівське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (79041, м.Львів, вул.Героїв УПА, буд.73, корпус 8; код ЄДРПОУ 41322361).

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд, шляхом подання апеляційної скарги у п'ятнадцятиденний строк з дати складання ухвали.

Суддя                                                                      Сподарик Н.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.07.2018
Оприлюднено30.07.2018
Номер документу75481725
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —33/21-а

Ухвала від 25.07.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 09.07.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

Постанова від 31.01.2008

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні