Ухвала
від 10.07.2018 по справі 826/9738/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

10 липня 2018 року м. Київ №826/9738/18

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Костенко Д.А., розглянувши клопотання представника позивача про розгляд за його участі справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "АБСОЛЮТ БУД КОМПЛЕКС АБК" до Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про визнання протиправним та скасування наказу № 10017 від 15.06.2018,

в с т а н о в и в:

Разом з позовною заявою у справі представником Опаріною А.Л. заявлено клопотання про розгляд справи виключно за її участі.

Згідно з ч. 5 ст. 262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позов-ного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціа-тиви суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Частиною 3 ст. 257 КАС України передбачено, що при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) значення справи для сторін;

2) обраний позивачем спосіб захисту;

3) категорію та складність справи;

4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо;

5) кількість сторін та інших учасників справи;

6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

У контексті наведений критеріїв суд враховує наступне:

- подання даного позову і його підстави, пов'язані з результатами призначення перевірки позивача;

- обраний позивачем спосіб захисту порушеного права не стосується оскарження нор-мативно-правового акта, тому відсутні обов'язкові умови розгляду справи у загальному провадженні, визначені у ч. 4 ст. 12 КАС України;

- справа містить декілька письмових доказів, поданих позивачем на підтвердження наведених у позовній заяві фактичних обставин; необхідності призначення експертизи або виклику свідків суд на етапі відкриття провадження у справі суд не вбачає, а позивачем такі клопотання не подавалися;

- у справі лише два учасники.

Щодо призначення судового засідання у порядку спрощеного провадження, то, зва-жаючи на зрозумілість наведеної позивачем позиції для оцінки його доводів і заперечень, суд на етапі відкриття провадження у справі не вбачає такої потреби.

Керуючись ч. 5 ст. 262 КАС України, суд

у х в а л и в:

Відмовити представнику Товариства з обмеженою відповідальністю "АБСОЛЮТ БУД КОМПЛЕКС АБК" адвокату Опаріній А.Л. у задоволенні клопотання про розгляд справи за її участі в судовому засіданні.

Ухвала окремо від рішення суду не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення.

Суддя Д.А. Костенко

Дата ухвалення рішення10.07.2018
Оприлюднено27.07.2018
Номер документу75508896
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/9738/18

Ухвала від 10.07.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 10.07.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні