Ухвала
від 23.07.2018 по справі 711/5948/18
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/5948/18

Провадження № 1-кс/711/2358/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 липня 2018 року слідчий суддяПридніпровського районногосуду м.Черкаси ОСОБА_1 ,при секретарісудових засідань- ОСОБА_2 ,розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судум.Черкаси клопотаннястаршого слідчоговідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУНП вЧеркаській області ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромвідділу прокуратуриЧеркаської області ОСОБА_4 ,внесене вкримінальному провадженні№ 12017250000000046 від 10.02.2017 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів,

в с т а н о в и в:

Старший слідчийвідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУНП вЧеркаській області ОСОБА_3 звернувся досуду зклопотанням,погодженим прокуроромвідділу управлінняпрокуратури Черкаськоїобласті ОСОБА_4 ,внесене вкримінальному провадженні№ 12017250000000046 від 10.02.2017 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання вказує, що в провадженні відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області перебувають матеріали об`єднаного кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017250000000046 від 10.02.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2,3 ст.191 КК України.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що до СУ ГУНП в Черкаській області надійшли матеріали УЗЕ в Черкаській області, про те, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 діючи разом та за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) здійснили розтрату бюджетних коштів під час виконання робіт по договору будівельного підряду №1 від 05.09.2016 по об`єкту «Реконструкція окремих об`єктів каналізаційних очисних споруд м. Чигирин Черкаської області».

Крім того, встановлено, що посадові особи районного комунального підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_3 " діючи разом та за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) здійснили розтрату бюджетних коштів під час виконання робіт по договору будівельного підряду №1 від 15.12.2015 по об"єкту : "Реконструкція об`єктів каналізаційних очисних споруд в м. Кам"янка Черкаської області ".

Крім того, встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснили розтрату бюджетних коштів під час закупівлі товарів, робіт та послуг для проведення капітального ремонту внутрішніх санітарних вузлів у ІНФОРМАЦІЯ_4 .

В ході аналізу роздруківки руху коштів рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » № НОМЕР_2 , відкритому в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » МФО НОМЕР_3 , виявлено, що на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в період часу з 21.12.2015 по 28.12.2015 перераховано коштів на загальну суму 1148 046 гривень.

Зважаючи на викладене, з метою об`єктивного розслідування кримінального провадження та перевірки цільового використання бюджетних коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », виникла необхідність в отриманні доступу до оригіналів документів по взаємовідносинах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 .

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , у володінні якого знаходиться інформація на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

В зв`язку з вище викладеним, а також з метою повноти та об`єктивності проведення досудового розслідування, та враховуючи, що в матеріалах справи вбачається наявність достатніх підстав вважати, що оригінали документів по взаємовідносинах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у провадженні і впливають на повноту та об`єктивність досудового розслідування, а також те, що вказана інформація необхідна для проведення судово-економічної експертизи.

Вказані документи зберігаються у посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , що знаходиться в АДРЕСА_1 .

А тому, просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, з можливістю подальшого вилучення, а саме: зобов`язати посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 , АДРЕСА_1 ), надати оригінали наступних документів: оригіналів угод з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », видаткових накладних, первинної документації на поставлені для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » будівельні матеріали, копії установчих документів, штатного розпису, податкової звітності за поставлений товар та копії наказів на призначення керівників.

Слідчий в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання був повідомлений, але надав суду заяву в якій просив розглянути клопотання за його відсутності на підставі обґрунтування, викладеного у клопотанні та з урахуванням доказів, доданих до нього.

Перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Старшим слідчимвідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУНП вЧеркаській області ОСОБА_3 проводиться досудоверозслідування укримінальному провадженні№ 12017250000000046 від 10.02.2017 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою у володінні, якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п. 4 ч.1 ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в документах, належить: конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Відповідно до п.п. 1, 2. ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи, що з матеріалів, якими обґрунтовується клопотання, вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, тимчасовий доступ до яких слідчий просить надати, а саме оригінали угодз ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 »,видаткові накладні,первинна документаціяна поставленідля ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 »будівельні матеріали,копії установчихдокументів,штатного розпису,податкової звітностіза поставленийтовар такопії наказівна призначеннякерівників, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, і вони можуть бути використані як докази та неможливість іншим шляхом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, слідчий суддя вважає за необхідне надати органу досудового розслідування тимчасовий доступ до вищезгаданих документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 , АДРЕСА_1 ), з можливістюїх тимчасовоговилучення.

На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст. 3, 9, 107, 159, 163-165, 245, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання старшогослідчого відділурозслідування особливотяжких злочинівСУ ГУНПв Черкаськійобласті ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромвідділу прокуратуриЧеркаської області ОСОБА_4 ,внесене вкримінальному провадженні№ 12017250000000046 від 10.02.2017 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області майору поліції ОСОБА_5 тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 , АДРЕСА_1 ), з можливістю тимчасового вилучення, а саме:

в оригіналах:

- угоди між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », видаткових накладних, первинної документації на поставлені для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » будівельні матеріали починаючи з 16.12.2015 року.

завірених належним чином копій документів:

- установчих документів, штатного розпису, податкової звітності за поставлений товар та копії наказів на призначення керівників, за період починаючи з 16.12.2015 року.

Строк дії цієї ухвали становить один місяць з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75525013
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —711/5948/18

Ухвала від 23.07.2018

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні