Ухвала
від 27.07.2018 по справі 927/545/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

27 липня 2018 року м. Чернігів справа № 927/545/18

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С. Сидоренка, розглянувши матеріали клопотання арбітражного керуючого Андрощук Олени Павлівни про участь в підготовчому засіданні суду в режимі відеоконференції по справі за заявою ліквідатора боржника БОРЖНИК: Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ФІНАЛЬЯНС 14005, м. Чернігів, проспект Миру, 49 - а 14000, м. Чернігів, провулок Нахімова, 50 (адреса ліквідатора) про відкриття справи про банкрутство боржника, що ліквідується власником

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ФІНАЛЬЯНС (надалі - боржник) подана заява про відкриття провадження у справі про банкрутство на підставі ст. ст. 11, 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (надалі - Закон про банкрутство).

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 26.07.2018р., зокрема:

заява боржника прийнята до розгляду з призначенням підготовчого засідання на 08.08.2018р. на 14 год. 30 хв.;

призначено арбітражним керуючим Андрощук Олену Павлівну (свідоцтво арбітражного керуючого № 1834 від 05.02.2013р., РНОКПП НОМЕР_1, АДРЕСА_1, е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1), визначеного автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України;

зобов'язано арбітражного керуючого Андрощук Олену Павлівну протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали надати суду заяву про її участь у справі з повідомленням про те, що вона не належить до жодної категорії осіб, зазначених у ч. 2 ст. 114 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , на паперовому носії або в електронній формі.

Вказана вище ухвала суду від 26.07.2018р. направлялась арбітражному керуючому Андрощук О.П. на адресу, розміщену на Публічному сайті Єдиного реєстру арбітражних керуючих, а також на її електронну адресу (ІНФОРМАЦІЯ_1) та доставлена до електронної скриньки 26.07.2018р. (дані комп'ютерної програми Діловодство спеціалізованого суду ).

26 липня 2018 року на електронну пошту Господарського суду Чернігівської області надійшла заява від 26.07.2018р. № 01-34/3-01 арбітражного керуючого Андрощук О.П. на участь у справі.

Одночасно арбітражним керуючим Андрощук О.П. надіслано клопотання від 26.07.2018р. № 01-34/3-02 про участь в підготовчому засіданні суду, призначеному на 08.08.2018р. на 14 год. 30 хв., в режимі відеоконференції, визначивши при цьому суди, в яких необхідно забезпечити її проведення: Господарський суд Волинської області, або Луцький міськрайонний суд Волинської області, або Волинський окружний адміністартивний суд.

Згідно ст. 197Господарського процесуального кодексу України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п'ять днів до відповідного судового засідання.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов'язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Згідно з ч. 1 ст. 2 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

У відповідності з ч. 6 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

За змістом ч. ч. 1, 5 ст. 41 Господарського процесуального кодексу України, у справах позовного провадження учасниками справи є сторони та треті особи.

У справах про банкрутство склад учасників справи визначається Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

Згідно з абз. 14, 16 ч. 1 ст. 1 Закону про банкрутство, сторони у справі про банкрутство - конкурсні кредитори (представник комітету кредиторів), боржник (банкрут);

учасники у справі про банкрутство - сторони, забезпечені кредитори, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор ), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, державний орган з питань банкрутства, Фонд державного майна України, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів) боржника, а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство.

Абзацом 4 ч. 3 ст. 7 Закону про банкрутство, передбачено, що спрощений порядок застосовується під час ліквідації банкрута без застосування процедур розпорядження майном та санації.

Провадження по даній справі здійснюється за спрощеним порядком, особливості застосування якого визначені ст. 95 Закону про банкрутство.

Відповідно до ч. 1 ст. 41 Закону про банкрутство, ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Як було вказано вище, ухвалою суду від 26.07.2018р. заява боржника була прийнята до розгляду з призначенням підготовчого засідання, тобто провадження у справі про банкрутство не відкривалось, питання щодо призначення арбітражного керуючого Андрощук О.П. ліквідатором банкрута не вирішувалось.

Таким чином, на день розгляду клопотання арбітражного керуючого Андрощук О.П. про участь в підготовчому засіданні суду, призначеному на 08.08.2018р. на 14 год. 30 хв., в режимі відеоконференції, остання, в силу наведених вище приписів чинного законодавства України, не є учасником у справі про банкрутство, а тому не має права на звернення до суду з відповідним клопотанням.

Враховуючи наведені вище обставини, клопотання арбітражного керуючого Андрощук О.П. про участь в підготовчому засіданні суду, призначеному на 08.08.2018р. на 14 год. 30 хв., в режимі відеоконференції задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання арбітражного керуючого Андрощук О.П. про участь в підготовчому засіданні суду, призначеному на 08.08.2018р. на 14 год. 30 хв., в режимі відеоконференції відмовити.

Дану ухвалу надіслати арбітражному керуючому Андрощук О.П. (АДРЕСА_1).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя А.С.Сидоренко

Дата ухвалення рішення27.07.2018
Оприлюднено27.07.2018
Номер документу75527211
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство боржника, що ліквідується власником

Судовий реєстр по справі —927/545/18

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 01.10.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Постанова від 20.08.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 08.08.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 27.07.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 26.07.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні