Ухвала
від 12.07.2018 по справі 0440/5216/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

12 липня 2018 року справа № 0440/5216/18 Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Павловський Д.П., розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Приватного підприємства "Нічний Експрес" (місцезнаходження: 03087, Київська область, місто Київ, вулиця Уманська, будинок 6 "Ф"; код ЄДРПОУ 31511336) до Виконавчого комітету Чечелівської районної у місті Дніпрі ради (місцезнаходження: 49006, Дніпропетровська область, місто Дніпро, проспект Пушкіна, будинок 65; код ЄДРПОУ 04052486) про визнання дій протиправними та скасування акту, -

ВСТАНОВИВ:

11 липня 2018 року Приватне підприємство "Нічний Експрес" звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом до Виконавчого комітету Чечелівської районної у місті Дніпрі ради, в якому просить суд: визнати дії Виконавчого комітету Чечелівської районної у місті Дніпрі ради щодо складання акту № 21-17 перевірки дотримання вимог законодавства України щодо раціонального використання та охорони земель Чечелівського району міста Дніпра від 14.07.2017 року неправомірними; скасувати акт Виконавчого комітету Чечелівської районної у місті Дніпрі ради № 21-17 перевірки дотримання вимог законодавства України щодо раціонального використання та охорони земель Чечелівського району міста Дніпра від 14.07.2017 року.

Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Перевіривши матеріали позовної заяви, суд доходить висновку, що вона подана до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з порушенням правил територіальної підсудності адміністративних справ, тому, адміністративна справа підлягає передачі на розгляд іншого адміністративного суду, виходячи з наступних підстав.

Так, судом встановлено, що підтверджується Випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Статутом Приватного підприємства "Нічний Експрес" та Довідкою № 515103 з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), що позивач - Приватне підприємство "Нічний Експрес" (код ЄДРПОУ 31511336) за місцезнаходженням юридичної особи зареєстровано за адресою: 03087, Київська область, місто Київ, вулиця Уманська, будинок 6 "Ф".

Згідно з частиною 1 статті 25 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об'єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частини 2 статті 25 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі невизначеності цим Кодексом територіальної підсудності адміністративної справи така справа розглядається адміністративним судом за вибором позивача.

Частиною 2 статті 26 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Судом встановлено, що позивач, як юридична особа, має зареєстроване у встановленому законом порядку місцезнаходження у місті Києві, відповідач не є фізичною особою або юридичною особою, а в даних правовідносинах Виконавчий комітет Чечелівської районної у місті Дніпрі ради є суб'єктом владних повноважень, до якого заявлено вимоги, отже, адміністративна справа № 0440/5216/18 не може бути розглянута Дніпропетровським окружним адміністративним судом, тому, суд вважає за необхідне адміністративну справу передати до іншого адміністративного суду за територіальною підсудністю, в порядку, визначеному статтею 29 Кодексу адміністративного судочинства України.

У зв'язку з прийняттям такого процесуального рішення, оцінка відповідності, строку звернення до суду, форми та змісту поданої позовної заяви, відповідно до вимог чинного законодавства - не надається.

Відповідно до частини 5 статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України, питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду цього питання.

Згідно з частиною 6 статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України, питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4-6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

Частиною 1, 2 статті 30 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються. Адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана.

Керуючись статтями 25, 26, 29, 30, 171, 241, 243, 248, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Передати адміністративну справу № 0440/5216/18 за позовом Приватного підприємства "Нічний Експрес" (місцезнаходження: 03087, Київська область, місто Київ, вулиця Уманська, будинок 6 "Ф"; код ЄДРПОУ 31511336) до Виконавчого комітету Чечелівської районної у місті Дніпрі ради (місцезнаходження: 49006, Дніпропетровська область, місто Дніпро, проспект Пушкіна, будинок 65; код ЄДРПОУ 04052486) про визнання дій протиправними та скасування акту на розгляд за належністю територіальної підсудності до Окружного адміністративного суду міста Києва (місцезнаходження:01051, Київська область, місто Київ, вулиця Болбочана Петра, будинок 8, корпус 1), за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем реєстрації позивача-юридичної особи.

Копію ухвали невідкладно направити всім сторонам по справі.

Роз'яснити сторонам, що відповідно до частини 8 статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України, передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду у строки, передбачені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала суду оскаржується до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд, відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Д.П. Павловський

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.07.2018
Оприлюднено28.07.2018
Номер документу75536278
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0440/5216/18

Ухвала від 25.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 27.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

Ухвала від 24.04.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

Ухвала від 15.11.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

Ухвала від 17.08.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

Ухвала від 08.08.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

Ухвала від 12.07.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Павловський Дмитро Павлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні