Ухвала
від 27.07.2018 по справі 821/963/18
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

27 липня 2018 р. м. ХерсонСправа № 821/963/18

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої судді: Кисильової О.Й.,

          розглянувши в порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, цивільного захисту Каланчацької районної державної адміністрації Херсонської області до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Херсонській області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії,

встановив:

Відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, цивільного захисту Каланчацької районної державної адміністрації Херсонської області (далі - позивач) звернувся до суду до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Херсонській області (далі - відповідач) з вказаним позовом, в якому просить визнати протиправними дії головного інспектора будівельного нагляду Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Херсонській області щодо викладення в акті перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил від 16.04.2018 року про встановлене недотримання та порушення позивачем пунктів 1.6, 1.12, 2.2, 2.3, 2.4 Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 року № 244.

Ухвалою від 18.06.2018 року у справі відкрите спрощене позовне провадження, учасникам справи надано строк для подання заяв по суті справи, судове засідання призначене на 18.07.2018 року о 10:00 год.

Ухвалою від 18.07.2018 року розгляд справи відкладено за клопотанням позивача для підготови заяви про збільшення позовних вимог.

27.07.2018 року позивач подав до суду нову редакцію позову, згідно якого просить скасувати рішення відповідача від 18.04.2018 року № 37/Кк, № 38/Кк, № 39/Кк, № 40/Кк про скасування дії паспорта прив'язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності. Також просить відстрочити сплату судового збору та здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Також позивач заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Державну архітектурно-будівельну інспекцію України. Клопотання мотивоване тим, що Управління ДАБІ у Херсонській області є територіальним органом ДАБІ України та не має статусу юридичної особи.

Клопотання про відстрочення сплати судового збору мотивоване тим, що відповідно до кошторису видатків містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, цивільного захисту Каланчацької районної державної адміністрації Херсонської області на 2018 рік за КЕКВ 2800 "Інші поточні видатки", за рахунок яких відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України" здійснюється оплата судового збору, кошти не передбачені. На підтвердження зазначеного надав суду копію кошторису на 2018 рік.

Разом з тим, клопотання про здійснення подальшого розгляду справи за правилами загального позовного провадження позивач обґрунтовує складністю справи та необхідністю дослідження великої кількості доказів.

Відповідачем не надано заперечень щодо заявлених позивачем клопотань.

Таким чином, суд вважає за можливе розглянути вказані клопотання в порядку письмового провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 48 КАС України суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Таким чином, суд задовольняє клопотання позивача про залучення до участі у справі Державної архітектурно-будівельної інспекції України в якості співвідповідача.

Щодо клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, суд зазначає наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 259 КАС України клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній.

Позивач подав заяву про зміну предмету позову, а також клопотання про розгляд справи у загальному провадженні, а тому суд вважає за можливе розглянути дані клопотання.

За таких обставин суд задовольняє заяву позивача та вважає за необхідне розглядати дану справу за правилами загального позовного провадження та замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Щодо відстрочення позивачу сплати судового збору, суд зазначає, що відповідно до ч. 2 ст. 132 КАС України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Частиною 1 статті 133 КАС України визначено, що суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Таким чином, суд дійшов висновку про наявність підстав для відстрочення позивачу сплату судового збору до ухвалення рішення у справі, зважаючи на надані докази, а тому задовольняє дане клопотання.

Керуючись ст.ст. 48, 132, 133, 241, 248, 259 КАС України, суд, -

ухвалив:

Задовольнити клопотання відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, цивільного захисту Каланчацької районної державної адміністрації Херсонської області про відстрочення сплати судового збору.

Відстрочити відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, цивільного захисту Каланчацької районної державної адміністрації Херсонської області сплату судового збору до набрання чинності судовим рішенням у справі.

Задовольнити клопотання відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, цивільного захисту Каланчацької районної державної адміністрації Херсонської області про залучення до участі у справі співвідповідача.

Залучити Державну архітектурно-будівельну інспекцію України до участі у якості в якості співвідповідача.

Задовольнити клопотання відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, цивільного захисту Каланчацької районної державної адміністрації Херсонської області про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Призначити підготовче засідання на 4 вересня 2018 року на 14:00 год.

Надіслати Державній архітектурно-будівельній інспекції України копію ухвали та позовної заяви на адресу: 01133, м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26.

Ухвала окремо не оскаржується.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

          Суддя Кисильова О.Й.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.07.2018
Оприлюднено01.08.2018
Номер документу75540143
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/963/18

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Ухвала від 14.01.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Ухвала від 04.12.2018

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Ухвала від 06.11.2018

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Рішення від 18.09.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

Ухвала від 04.09.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

Ухвала від 27.07.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

Ухвала від 18.07.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

Ухвала від 18.06.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

Ухвала від 25.05.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні