Ухвала
від 30.07.2018 по справі 161/11981/18
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/11981/18

Провадження № 1-кс/161/6364/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 30 липня 2018 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання: ОСОБА_2 ,

за участі: прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , за погодженням із прокурором у кримінальному провадженні ОСОБА_3 , 30.07.2018 року, звернувся до слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду та вилучення в приміщенні ТзОВ «Системний зв`язок» (код ЄДРПОУ 37838893), за адресою: м. Тернопіль вул. Чорновола, 1, всіх оригіналів документів, а саме

- договорів на виконання робіт з технічного переоснащення систем диспетчерського контролю сповіщення пасажирів та оплати проїзду та супровідні роботам послуг (всі наявні додатки до даних договорів) укладені між КП «Луцьке підприємство електротранспорту» та ТзОВ «Системний зв`язок».

- платіжних доручень по даних договорах.

- актів здачі-прийняття робіт по даних договорах та інших документів, які мають значення для даного кримінального провадження, з метою використання як доказу факту та обставин, щодо вчинення кримінального правопорушення.

Своє клопотання мотивує тим, що:

Слідчим управлінням ГУНП у Волинській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12018030000000287 від 06.07.2018 за ознаками складу кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством здобуто фактичні дані про те, що службові особи КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Луцької міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою із службовими особами ТОВ "Системний зв`язок", під час виконання робіт з технічного переоснащення систем диспетчерського контролю сповіщення пасажирів та оплати проїзду, здійснили розтрату бюджетних коштів.

Крім цього, встановлено, що КП «Луцьке підприємство електротранспорту» провело тендер на переоснащення підприємства, зокрема було опубліковано оголошення в системі електронних торгів «Прозорро» про проведення допорогових торгів щодо закупівлі робіт на технічне переоснащення підприємства: виконання робіт із переобладнання, часткового демонтажу існуючого обладнання та монтажу нового обладнання. При цьому, в тендерну документацію до технічних вимог предмета закупівель були внесені вимоги щодо «наявності досвіду із розробок, робіт із встановлення, введення в експлуатацію та обслуговування систем АСОП та ОП та СУГП в галузі міських пасажирських перевезень, зокрема на міському електротранспорті», що штучно обмежило можливості потенційних учасників.

Таким чином, є достатні підстави вважати, що на ТзОВ «Системний зв`язок» (код ЄДРПОУ 37838893), за адресою: м. Тернопіль, вул. Тролейбусна, 7, знаходяться документи пов`язані з договорами та актами здачі - прийняття робіт укладеними між ТОВ «Системний зв`язкою» та КП «Луцьке підприємство електротранспорту», які загаломмають суттєвезначення длявстановлення об`єктивноїістини укримінальному провадженні.

Під час проведення досудового слідства стало відомо, що ТОВ «Системний зв`язок» до Господарського суду Волинської області подало позовну заяву про стягнення заборгованості з КП «Луцьке підприємство електротранспорту», де вказало окрім юридичної адреси: м. Тернопіль, вул. Тролейбусна 7, ще й фактичне місце розташування позивача: м. Тернопіль, вул. Чорновола 1.

Зазначені документи та речі, самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами цього кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема, розслідуваних злочинів, викриття винних у цьому осіб, оскільки являються джерелом доказів та є необхідними для їх здобуття шляхом проведення в майбутньому експертиз (почеркознавчих та технічних відтиску печатки) та використання як доказів під час досудового розслідування та судового розгляду для викриття та притягнення до відповідальності винних осіб.

Крім цього, вказані документи необхідні для встановлення юридичних наслідків, які настали в результаті їх підписання.

Заслухавши думку слідчого ОСОБА_4 , прокурора ОСОБА_3 , які клопотання підтримали, з підстав викладених в ньому та просили задовольнити, дослідивши надані матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підставне та підлягає до задоволення, оскільки:

Відповідно до вимог, передбачених ч.1 ст.237 КПК України, огляд місцевості, приміщення, речей та документів проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження, на підставі наданих та досліджених в судовому засіданні слідчим суддею доказів, доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення огляду, передбачених ст.237 КПК України, слідчий суддя приходить до висновку про надання дозволу на проведення огляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.237; 376 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду, задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду та вилучення, слідчому слідчого управлінняГоловного управлінняНаціональної поліціїу Волинськійобласті ОСОБА_4 ,або зайого дорученняміншому слідчомуслідчої групи,в приміщенні ТзОВ «Системний зв`язок» (код ЄДРПОУ 37838893), за адресою: м. Тернопіль вул. Чорновола, 1, всіх оригіналів документів, а саме:

- договорів на виконання робіт з технічного переоснащення систем диспетчерського контролю сповіщення пасажирів та оплати проїзду та супровідні роботам послуг (всі наявні додатки до даних договорів) укладені між КП «Луцьке підприємство електротранспорту» та ТзОВ «Системний зв`язок».

- платіжних доручень по даних договорах.

- актів здачі-прийняття робіт по даних договорах та інших документів, які мають значення для даного кримінального провадження, з метою використання як доказу факту та обставин, щодо вчинення кримінально,го правопорушення.

Огляд провести до 30.08.2018 року, включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75564247
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —161/11981/18

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Квятковський М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні