Ухвала
від 30.07.2018 по справі 687/873/18
ЧЕМЕРОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 687/873/18 № 2-о/687/82/2018 У х в а л а

30 липня 2018 року смт. Чемерівці

Суддя Чемеровецького районного суду Хмельницької області Кулєбякін В.О., розглянувши матеріали справи за заявою керівника Городоцької місцевої прокуратури в інтересах держави, в особі: Чемеровецької селищної ради про визнання спадщини відумерлою та передачу її територіальній громаді відповідно до закону,-

в с т а н о в и в :

Керівник Городоцької місцевої прокуратури в інтересах держави, в особі: Чемеровецької селищної ради звернувся до суду з заявою про визнання спадщини відумерлою та передачу її територіальній громаді відповідно до закону.

Оглянувши подану заяву та додані матеріали, суддя встановив, що заява підлягає залишенню без руху у зв’язку з невиконанням заявником вимог ст. 175, 318 ЦПК України.

Згідно ст. 1277 ЦК України у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини, зобов'язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою. Відповідно до ст. 23 «Про прокуратуру» прокурор здійснює представництво в суді в разі порушення або загрози порушення інтересів держави, якщо захист цих інтересів не здійснює, або не неналежно здійснює орган місцевого самоврядування. Згідно ст. 336 ЦПК України заява про визнання спадщини відумерлою може бути подана після спливу одного року з часу відкриття спадщини. З дослідженого судом вбачається, що повідомлення про намір представництва інтересів, а також відповідь територіальної громади, датовані до часу виникнення права звернення до суду з заявою про визнання спадщини відумерлою, а також враховуючи незначний проміжок часу (3 дні) після виникнення такого права, доказів бездіяльності та неналежного здійснення органом місцевого самоврядування захисту інтересів держави, які б давали прокурору право на звернення до суду, прокурором не зазначено.

Також не зазначено доказів наявності (відсутності) інших осіб, які можуть бути зацікавленими у результатах розгляду справи, зокрема не зазначено доказів чи були у спадкодавця родичі, які можуть також претендувати на спадкове майно, або інші особи які проживали (проживають) за адресою спадкодавця до його виписки до інтернату (такими доказами можуть бути виписки з погосподарських книг, інші).

За таких обставин, рахую за необхідне заяву залишити без руху та надати заявнику строк для усунення недолікі

в.

Керуючись ст.ст. 175, 318 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ :

Заяву керівника Городоцької місцевої прокуратури в інтересах держави, в особі: Чемеровецької селищної ради про визнання спадщини відумерлою та передачу її територіальній громаді відповідно до закону, залишити без руху.

Повідомити заявника про необхідність виправити зазначені недоліки заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

Роз’яснити заявнику, що інакше заява буде вважатись неподаною та буде йому повернена.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Кулєбякін В.О.

СудЧемеровецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення30.07.2018
Оприлюднено03.08.2018
Номер документу75603372
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —687/873/18

Рішення від 11.09.2018

Цивільне

Чемеровецький районний суд Хмельницької області

Кулєбякін В. О.

Ухвала від 14.08.2018

Цивільне

Чемеровецький районний суд Хмельницької області

Кулєбякін В. О.

Ухвала від 30.07.2018

Цивільне

Чемеровецький районний суд Хмельницької області

Кулєбякін В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні