Постанова
від 18.06.2007 по справі 03/2926а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

03/2926а

                                       ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ                                 

                                                                                                              

ПОСТАНОВА             

І М Е Н Е М  У К Р А Ї Н И

          "18" червня 2007 р.                                                                                Справа №  03/2926а

Господарський суд Черкаської області, в складі: головуючого - судді Єфіменко В. В.,

з секретарем судового засідання Макарченко Н.П.,

за участю представників сторін:

від позивача -  Демиденко Г.В., за довіреністю,

від відповідача -  не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси справу

за позовом Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Черкаси

до фермерського господарства “А.В.С.”, Черкаська область, Драбівський район, с. Нехайки

про стягнення 149 грн. 00 коп., -

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення 149 грн. 00 коп. заборгованості по страхових внесках до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі - Фонд) за перший квартал 2007 р.

Представник позивача позов підтримав, просив суд його задовольнити.

Відповідач пояснень чи заперечень по суті позовних вимог не подав, його представник повідомлений належним чином про дату, час і місце судового розгляду, у судове засідання не з'явився, про причини неприбуття суд не повідомив.

Суд, вважає за можливе розгляд справи провести на підставі ч. 2 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України за наявними матеріалами.

Суд, вислухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних мотивів.

Відповідач, як роботодавець, являється платником страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Згідно ст. 23 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” (далі –Закон № 2240) та Інструкції про порядок надходження, обліку та витрачання коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 26.06.2001 р. № 16 (далі - Інструкція) відповідач зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати страхові внески шляхом перерахування відповідних сум на рахунок Фонду щомісячно в день одержання коштів на оплату праці в установах банку, а при проведенні оплати праці з готівкової виручки чи натуроплатою –не пізніше наступного дня після здійснення виплат.

Ст. 526 Цивільного Кодексу України встановлено, що зобов'язання повинні виконуватись належним чином і в установлений строк.

Вказані обставини підтверджуються наявними у справі матеріалами, зокрема, звітом про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державнимсоціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за І квартал 2007 р.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позов підлягає до задоволення, і з відповідача необхідно стягнути на користь позивача 149 грн. 00 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків.

З відповідача до державного бюджету України підлягає стягненню судовий збір у розмірі 3 грн. 40 коп.

Керуючись ст. ст.94, 161-163 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з фермерського господарства “А.В.С.”, Черкаська область, Драбівський район, с. Нехайки, код 34238156:

-          149 грн. 00 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків на користь Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Черкаси, вул. Б.Вишневецького, 18, код 21355026;

-          3 грн. 40 коп. судового збору із зарахуванням до державного бюджету України через ДПІ у Драбівському районі.

Про апеляційне оскарження постанови може бути подана до Київського міжобласного апеляційного господарського суду через господарський суд Черкаської області заява про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня проголошення постанови і апеляційна скарга протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СУДДЯ                                                                                В.В. Єфіменко

Дата ухвалення рішення18.06.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу756126
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —03/2926а

Постанова від 18.06.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні