Ухвала
від 30.07.2018 по справі 446/1374/18
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 446/1374/18

УХВАЛА

про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів,

які містять охоронювану законом таємницю

Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області

30.07.2018 року слідчий-суддя Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого слідчого відділення майора поліції ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Кам`янка-Бузького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

встановив:

30 липня 2018 року слідчий слідчого відділення Кам`янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 , за погодженням з прокурором Кам`янка-Бузького відділу Радехівської місцевої прокуратури Львівської області ОСОБА_5 звернувся до слідчого судді Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області із клопотанням, в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ і вилучення інформації у операторів мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ) та ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_2 ) про зв`язок кінцевих обладнань споживача телекомунікаційних послуг з абонентським НОМЕР_1 , який перебуваю у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та з абонентським номером НОМЕР_2 , який перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у період з 01:00 год. 01.01.2018 по 01:00 год. 15.08.2018, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання з прив`язкою до базових телекомунікаційних станцій тощо. Зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ) та ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_2 ), виготовити на паперовому та електронному носії документи за вказаними вище сім-картами та періодом часу з наступними відомостями: Міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг(IMEI), за допомогою якого у період з 01:00 год. 01.01.2018 по 01:00 год. 15.08.2018, здійснювались дзвінки із абонентських номерівмобільного оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_3 та мобільного оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » № НОМЕР_2 .; Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання із вищевказаним абонентськими номерами у період з 01:00год. 01.01.2018 по 01:00 год. 15.08.2018; Типи з`єднань абонентів з номерами НОМЕР_3 та НОМЕР_2 вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація тощо; Дата, час тривалість з`єднань, у тому числі з`єднань нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента А; Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з якими відбувався сеанс зв`язку абонента А (абонент Б).

В обґрунтування свого клопотання слідчий слідчого відділення Кам`янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області посилається на те, 24 липня 2018 року в чергову частину Кам`янка-Бузького ВП ГУ НП у Львівській області надійшла письмова заява директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_6 (юридична адреса: АДРЕСА_3 ) про те, що 10.07.2018 посадові особи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 , юридична адреса: АДРЕСА_4 ) шахрайським способом заволоділи грошовими коштами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в сумі 60 000 гривень, які були перераховані на розрахунковий рахунок НОМЕР_5 АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », в рахунок передоплати за придбання вилкового навантажувача марки «Toyota» моделі 42-7FGF25. В ході проведення досудового розслідування потерпілий ОСОБА_6 вказав, що невідома особа, яка вчинила відносно нього шахрайські дії, користувалась мобільними телефонами з вставленими сім-картами мобільного оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_3 та мобільного оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » № НОМЕР_2 . З метою повного, всебічного та об`єктивного розслідування кримінального провадження та встановлення з`єднань абонентів з абонентськими номерами ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_3 таПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » № НОМЕР_2 , а також враховуючи те, що оператори мобільного зв`язкуПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ) та ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_2 ), можуть володіти інформацією, яка має істотне значення для слідства, і отримання даних відомостей можливе лише шляхом опрацювання інформації про зв`язок, телекомунікаційні послуги, їх тривалість, зміст, маршрути передавання тощо, кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг з вставленими сім-картами мобільного оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_3 та мобільного оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » № НОМЕР_2 , виникла необхідність у отриманні дозволу слідчого судді на тимчасовий доступ і вилучення інформації у зазначених операторів мобільного зв`язку.

Згідно п.7 ч.1 ст.162 КПК України вбачається, що до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, відноситься інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Враховуючи викладене, а також неможливість здобути відомості в інший спосіб, по кримінальному провадженні №12018140220000331 виникла необхідність у тимчасовому доступі до інформації про зв`язок, телекомунікаційні послуги, їх тривалість, зміст, маршрути передавання, тощо, крім цього існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, тому розгляд клопотання потрібно провести без виклику осіб у володінні яких перебуває інформація, тимчасовий доступ до якої потрібно здійснити.

Слідчий слідчого відділення Кам`янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав з наведених вище доводів. Вказав також на неможливість отримати відомості в іншій спосіб, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження є достатньо підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні просить клопотання задовольнити.

Заслухавши доводи слідчого СВ Кам`янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області, дослідивши документи та матеріали, надані в обґрунтування клопотання, приходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання виходячи з наступного.

Слідчим відділом Кам`янка-Бузького відділу поліції ГУНП у Львівській області розслідується кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018140220000331 від 27 липня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України.

Згідно зі ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч.ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо належить до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

У ході розгляду клопотання стороною кримінального провадження слідчим слідчого відділення Кам`янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області доведено, що вказана в клопотанні інформація знаходиться у володінні компанії-операторів мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », містить охоронювану законом таємницю, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні так як таку можливо використати як доказ в розслідуванні вчиненого кримінального правопорушення і іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаної інформації неможливо.

Враховуючи вище викладене та керуючись ст. ст. 131, 132, 159, 162, 163, 164, 166 КПК України, слідчий судя,-

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим СВ Кам`янка-Бузького ВП ГУ НП у Львівській області капітану поліції ОСОБА_4 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 , майору поліції ОСОБА_8 , лейтенанту поліції ОСОБА_3 , а також в порядку ст.40 КПК України на підставі доручення оперуповноваженим СКП Кам`янка-Бузького ВП ГУ НП у Львівській області майору поліції ОСОБА_9 , капітану поліції ОСОБА_10 , лейтенанту поліції ОСОБА_11 на тимчасовий доступ і вилучення інформації у операторів мобільного зв`язкуПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ) та ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_2 ) про зв`язок кінцевих обладнань споживача телекомунікаційних послуг з абонентським номером НОМЕР_3 , який перебуваю у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та з абонентським номером НОМЕР_2 , який перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у період з 01:00 год. 01.01.2018 по 01:00 год. 15.08.2018, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання з прив`язкою до базових телекомунікаційних станцій тощо.

Зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ) та ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ( АДРЕСА_2 ), виготовити напаперовому та електронному носії документи за вказаними вищ есім-картами та періодом часу з наступними відомостями:

- Міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг(IMEI), за допомогою якого у період з 01:00 год. 01.01.2018 по 01:00 год. 15.08.2018, здійснювались дзвінки із абонентських номерівмобільного оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_3 та мобільного оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » № НОМЕР_2 .;

- Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання із вищевказаним абонентськими номерами у період з 01:00год. 01.01.2018 по 01:00 год. 15.08.2018;

- Типи з`єднань абонентів з номерами НОМЕР_3 та НОМЕР_2 вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація тощо;

- Дата, час тривалість з`єднань, у тому числі з`єднань нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента А;

- Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з якими відбувався сеанс зв`язку абонента А (абонент Б).

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКам'янка-Бузький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення30.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75621445
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —446/1374/18

Ухвала від 11.12.2018

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні