Ухвала
від 26.07.2018 по справі 906/1157/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "26" липня 2018 р. м. Житомир Справа № 906/1157/17

Господарський суд Житомирської області у складі судді Костриці О.О. розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 906/1157/17 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Інновація" (м. Київ) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" (м. Коростень, Житомирська область) про банкрутство

за участю учасників судового процесу:

від заявника (ініціюючого кредитора): Поліщук П.Я. - представник згідно ордеру на надання правової допомоги серії КВ №241855 від 12.04.2018;

від боржника: Мужанівська С.В. - довіреність № б/н; Кулик М.В. - розпорядник майна боржника (посвідчення арбітражного керуючого № 928 від 13.05.2013)

ВСТАНОВИВ:

у провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" (далі - ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой", боржник).

Ухвалою господарського суду від 24.01.2018, серед іншого, було відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой"; визнано безспірні вимоги ініціюючого кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Інновація" до боржника на суму 8 533 705,52 грн (четверта черга), 16 000, 00 грн судового збору (перша черга); введено процедуру розпорядження майном боржника на строк 115 календарних днів до 19.05.2018 включно; призначено розпорядником майна ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" арбітражного керуючого Кулика Максима Вікторовича.

24.01.2018 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України опубліковано повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой".

24.07.2018 до суду надійшов супровідний лист розпорядника майна боржника Кулика М.В. від 20.07.2018 № 02-20/51 з доданими документами.

У судовому засіданні розпорядником майна боржника Куликом М.В. повідомлено про вчинені дії з метою належного виконання повноважень розпорядника майна боржника. Пояснено, що розпорядником майна боржника вживаються заходи щодо пошуку активів боржника шляхом направлення запитів до органів, що здійснюють їх реєстрацію. Відповідно до листа Комунального підприємства "Коростенське міжміське бюро технічної інвентаризації" Житомирської обласної ради від 14.03.2018 № 141за боржником зареєстровано незавершений будівництвом житловий будинок, за адресою м. Коростень, вул. Маяковського, 111а та житловий будинок за адресою м. Коростень, вул. Грушевського, 72 б. Інших активів боржника станом на дату судового засідання не виявлено. Керівником ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" не надано жодних документів підприємства розпоряднику майна боржника. Інвентаризацію активів ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" розпорядником майна не проведено.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення присутніх у судовому засіданні розпорядника майна боржника, представників ініціюючого кредитора та боржника, господарський суд вважає за необхідне призначити наступне судове засідання.

Керуючись статтею 234 Господарського процесуального кодексу України, статтями 22-25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

УХВАЛИВ:

1. Призначити наступне судове засідання на "03" жовтня 2018 р. о 10:00 год, в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судових засідань № 407.

2. Зобов'язати розпорядника майна боржника Кулика М.В.:

2.1 разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації усіх активів боржника, у тому числі встановити обсяг майна, що підлягає обов'язковій реєстрації, та визначити його вартість; документально оформлені результати проведеної інвентаризації та визначення вартості майна боржника подати у наступне судове засідання;

2.2 проаналізувати фінансово-господарську діяльність, інвестиційне становище боржника та його становище на ринках; вчинити дії щодо виявлення ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства, докази чого надати у наступне судове засідання;

2.3 надати до господарського суду в термін до 19.09.2018:

- докази обсягу активів, які належать банкруту на праві власності, користування, повного господарського відання, зокрема, відповідні офіційні документи Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державної служби України з безпеки на транспорті;

- письмову довідку з документальним підтвердженням щодо дебіторської заборгованості боржника;

- докази того чи є боржник засновником інших юридичних осіб;

- інформацію про рух коштів на розрахункових рахунках боржника;

- додаткові докази про наявність/відсутність у банкрута майна на праві власності/користування.

Звернути увагу учасників у справі про банкрутство, що відповідно до ч. 12 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", повноваження керівника боржника та виконавчих органів його управління, покладені на них відповідно до законодавства чи установчих документів, можуть бути припинені в разі, якщо ними не вживаються заходи щодо забезпечення збереження майна боржника, створюються перешкоди діям розпорядника майна чи допускаються інші порушення законодавства.

У разі виявлення зазначених обставин за клопотанням кредиторів або інших учасників справи про банкрутство ухвалою господарського суду повноваження керівника та виконавчих органів управління боржника припиняються, а виконання відповідних обов'язків тимчасово покладається на розпорядника майна до призначення в порядку, визначеному законодавством та установчими документами, нового керівника боржника та виконавчих органів управління боржника.

Крім того, відповідно до ч. 2 ст. 18 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у процедурі розпорядження майном за клопотанням розпорядника майна, сторін або інших учасників справи про банкрутство, що містить підтверджені відомості про перешкоджання керівником боржника виконанню повноважень розпорядника майна, а також про вчинення керівником боржника дій, що порушують права та законні інтереси боржника або кредиторів, господарський суд має право відсторонити керівника боржника від посади та покласти виконання його обов'язків на розпорядника майна. Про усунення керівника боржника від посади господарський суд виносить ухвалу.

Повідомити учасників провадження у справі про банкрутство про дату, час та місце слухання справи, шляхом надіслання на їхню адресу копії даної ухвали, для забезпечення участі у судовому засіданні.

Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її прийняття та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Суддя Костриця О.О.

Дата ухвалення рішення26.07.2018
Оприлюднено02.08.2018
Номер документу75628717
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —906/1157/17

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 24.07.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 11.07.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 11.07.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 25.05.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 16.05.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.03.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.03.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні