Ухвала
від 31.07.2018 по справі 0440/5788/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

49089 м. Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, (веб адреса сторінки на офіційному веб -порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://adm.dp.court.gov.ua)

31 липня 2018 року Справа № 0440/5788/18

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Жукова Є.О., розглянувши клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області про відстрочення сплати судового збору або звільнення від сплати судового збору до ухвалення судового рішення у справі за його позовною заявою до КОМУНАЛЬНОГО ПОЗАШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА" ЦАРИЧАНСЬКОЇ ОСОБА_1 про застосування заходів реагування,

ВСТАНОВИВ:

30.07.2018 р. до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до КОМУНАЛЬНОГО ПОЗАШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА" ЦАРИЧАНСЬКОЇ ОСОБА_1 про застосування заходів реагування.

30.07.2018 року, разом із позовною заявою, позивачем заявлено клопотання про відстрочення сплати судового збору або звільнення від сплати судового збору до ухвалення судового рішення у даній справі, яке обґрунтовано наступним.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області є бюджетною установою, яка утримується за рахунок коштів Державного бюджету.

При цьому зазначено, що Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області кошторисом на 2018 рік, видатки по загальному фонду державного бюджету по КЕКВ 2800 «Інші поточні видатки» (сплата судового збору) не були передбачені.

Відповідно до ст.48 Бюджетного кодексу України розпорядники бюджетних коштів беруть бюджетні зобов'язання на здійснюють платежі тільки в межах бюджетних асигнувань, встановлених кошторисом.

Суд, звернувши увагу на підстави заявленого клопотання про відстрочення сплати судового збору або звільнення від сплати судового збору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, дослідивши матеріали адміністративної справи, зазначає наступне.

У відповідності до ст.5 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору звільняються державні органи, підприємства, установи, організації, громадські організації та громадяни, які звернулися у випадках, передбачених законодавством, із заявами до суду щодо захисту прав та інтересів інших осіб.

Також суд зауважує що, відповідно до п.3 ч.1 ст.8 ЗУ «Про судовий збір» в редакції від 24.02.2018 р., враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за умов, якщо предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров'ю.

Відповідно до ст.133 КАС України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк. Якщо у строк, встановлений судом, судові витрати не будуть оплачені, позовна заява залишається без розгляду або витрати розподіляються між сторонами відповідно до судового рішення у справі, якщо оплату судових витрат розстрочено або відстрочено до ухвалення судового рішення у справі.

Враховуючи пояснення позивача, викладені в обґрунтування заявленого клопотання, а також зважаючи на те, що Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області є органом державної влади і бюджетною установою, та звертається до суду за захистом життя та здоров'я людей, соціальних та трудових прав, суд приходить до висновку про можливість відстрочення сплати судового збору до ухвалення рішення по справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.133, 241, 248 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області про відстрочення сплати судового збору до ухвалення судового рішення у справі за його позовною заявою до КОМУНАЛЬНОГО ПОЗАШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА" ЦАРИЧАНСЬКОЇ ОСОБА_1 про застосування заходів реагування - задовольнити.

Відстрочити сплату судового збору Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області при подачі позовної заяви за позовом до КОМУНАЛЬНОГО ПОЗАШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА" ЦАРИЧАНСЬКОЇ ОСОБА_1 про застосування заходів реагування, до ухвалення судового рішення у справі.

Ухвала набирає законної сили у відповідності до ч.2 ст.256 КАС України та оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення31.07.2018
Оприлюднено05.08.2018
Номер документу75665246
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0440/5788/18

Ухвала від 13.06.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Рішення від 22.10.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 22.10.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 20.08.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 31.07.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 31.07.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні