Ухвала
від 02.08.2018 по справі 821/1145/18
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

02 серпня 2018 р. м. ХерсонСправа № 821/1145/18

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Хом'якової В.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника ВАТ "Новокаховське автотранспортне підприємство 16507" про розгляд справи за правилами загального позовного провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області до Відкритого акціонерного товариства "Новокаховське автотранспортне підприємство 16507" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій,

встановив :

Ухвалою суду від 02.07.2018 відкрито за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області до Відкритого акціонерного товариства "Новокаховське автотранспортне підприємство 16507" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій.

Відповідно до наказу голови суду, суддя Хом`якова В.В. у період з 30.06.2018 по 31.07.2018 включно перебувала у плановій щорічній відпустці.

23.07.2018 від представника ВАТ "Новокаховське автотранспортне підприємство 16507" надійшло клопотання, в якому останній просить суд розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження, оскільки розгляд цієї справи має істотне значення для підприємства. Крім того, просить підготовче засідання назначити на вересень 2018 року з метою пошуку представника, оскільки штатний юрист на підприємстві відсутній.

Розглянувши клопотання відповідача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, суд зазначає наступне.

Відповідно до статті 12 КАС України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Виключно за правилами загального позовного провадження розглядаються справи у спорах: щодо оскарження нормативно-правових актів, за винятком випадків, визначених цим Кодексом; щодо оскарження рішень, дій та бездіяльності суб'єкта владних повноважень, якщо позивачем також заявлено вимоги про відшкодування шкоди, заподіяної такими рішеннями, діями чи бездіяльністю, у сумі, що перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; про примусове відчуження земельної ділянки, інших об'єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності; щодо оскарження рішення суб'єкта владних повноважень, на підставі якого ним може бути заявлено вимогу про стягнення грошових коштів у сумі, що перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Отже, за правилами загального позовного провадження розглядаються справи у спорах, визначених частиною 4 статті 12 КАС України, а також у разі, якщо суд дійде висновку про складність справи, її значення для сторін, тощо.

Умови, за яких суд має право розглядати справи у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Відповідач мотивує клопотання тим, що розгляд цієї справи має істотне значення для підприємства. Суд вважає непідкріпленими доказами доводи представника відповідача та не бере їх до уваги. Суд зазначає, що матеріали справи містять достатньо доказів для повного і всебічного з`ясування обставин в адміністративній справі та прийняття на підставі них обґрунтованого рішення. Крім того, суд звертає увагу, що Херсонським окружним адміністративним судом вже розглядались аналогічні справи про стягнення з ВАТ "Новокаховське автотранспортне підприємство 16507" виплат пільгових пенсій, в тому числі колишньому працівнику підприємства ОСОБА_1 за попередні періоди (справи № 821/1878/17, № 821/1494/17, № 821/1340/17), в судові справи представник відповідача не з'являвся, судові рішення не оскаржував.

Таким чином, враховуючи викладене, суд не вважає за доцільне розглядати справу за правилами загального позовного провадження, а тому відмовляє відповідачу у задоволенні даного клопотання.

Керуючись ст.ст. 9, 12, 77, 79, 243, 248, 262, 263 КАС України, суд, -

ухвалив :

Відмовити представнику ВАТ "Новокаховське автотранспортне підприємство 16507" ОСОБА_2 в задоволенні клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала підписана 02.08.2018.

Суддя Хом'якова В.В.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.08.2018
Оприлюднено05.08.2018
Номер документу75668553
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/1145/18

Ухвала від 25.10.2018

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Димерлій О.О.

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Ухвала від 02.08.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Рішення від 02.08.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 02.07.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 18.06.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні