Ухвала
від 03.08.2018 по справі 753/13863/18
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙРАЙОННИЙ СУДМ.КИЄВА

справа № 753/13863/18

провадження № 1-кс/753/3992/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" серпня 2018 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотаннястаршого слідчого 2-го ВРКП СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 32017100020000065 від 15.12.2017 року за ознакою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий 2-го ВРКП СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 за погодженням з процесуальним керівником, звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні банківської установи АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та містять банківську таємницю клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по розрахунках № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 .

З клопотаннята доданихдо ньогоматеріалів вбачається,що впровадженні СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного 15.12.2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017100020000065 за ознакою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що відповідно до аналітичного дослідження діяльності підприємства транзитно конвертаційної групи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_8 ) проведеного ГДІ ВПОЗУ у БС ОУ ДФС у м. Києві, 20.12.2016 року, вбачається надання податкової вигоди третім особам у вигляді податкового кредиту з ПДВ у розмірі 6 638 120, 84 грн.

Також встановлено, що ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 за попередньою змовою, з метою втілення своїх злочинних намірів використовували підконтрольні підприємства транзитно-конвертаційної групи серед яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та інші підприємства не мають майна або обсягу матеріальних ресурсів, економічно необхідних для виробництва товарів, виконання робіт або послуг, відсутні необхідні умови для досягнення результатів відповідної економічної діяльності в силу відсутності управлінського або технічного персоналу, основних коштів, виробничих активів, складських приміщень, транспортних засобів також не знаходяться за податковими адресами, обслуговуються на одному банку, службові особи підприємств згідно центральної бази даних Державного реєстру фізичних осіб ДФС України не отримують доходи на підприємствах в яких рахуються службовими особами.

Згідно АІС «Податковий блок» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ) має банківський рахунок № НОМЕР_9 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 відкритий в АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_10 ), № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_11 ).

Клопотання мотивоване тим, що з метою отримання можливості використання, як доказів відомостей, що містяться в документах, які самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні слідчий просить надати тимчасовий доступ.

Слідчий в судове засідання не прибув, направив заяву в якій просив справу розглянути без його участі, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

З огляду на те, що існує загроза знищення або зміни документів, представник АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 "та представник ПАТКБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »до суду не викликалися.

Дослідивши додані матеріали до клопотання, заслухавши пояснення слідчого, приходжу до висновку про наявність підстав для його задоволення, виходячи із наступного.

Відповідно до довідки по юридичній особі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » має банківський рахунок № НОМЕР_9 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 відкритий в АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » .

Відповідно до вимог ст. 62 ЗУ «Про банки та банківську діяльність» - інформація щодо юридичних або фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками з письмового дозволу власника такої інформації або за рішенням суду.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 162 до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах та документах належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до п. 1, 2 ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Враховуючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, перебувають у АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; що вказані інформація сама по собі, а також в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; що вказана інформація може бути використана як доказ в кримінальному провадженні; що обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо довести іншим шляхом, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

За таких обставин, керуючись вимогами ст. 132, 159, 162, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого 2-го ВРКП СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 32017100020000065 від 15.12.2017 року за ознакоюкримінального правопорушення,передбаченого ч.5ст.27,ч.3ст.212,ч.2ст.205КК України, задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_7 ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , та/або за його дорученням працівникам ІНФОРМАЦІЯ_5 дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей і документів, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні банківської установи АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_10 ), ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_11 ) та містять банківську таємницю клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по розрахунках № НОМЕР_9 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 відкритий в АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_10 ), № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_11 ), а саме: карток із відбитками печатки та зразками підписів службових осіб; договорів на відкриття та здійснення розрахунково-касового обслуговування (чеків та доручень на отримання готівки); договорів на встановлення системи «Банк-Клієнт», всіх заяв та доручень від імені службових осіб підприємства; протоколи системи «Банк-Клієнт» в яких міститься дата та час з`єднання (включаючи години, хвилини та секунди з`єднання), електронне ім`я користувача, назва операції та ІР-адреса клієнта; виписок про рух грошових коштів за моменту відкриття рахунку по наявну кінцеву дату на паперових та електронних носіях.

Ухвала слідчого судді набирає законної сили з моменту її оголошення.

Строк дії даної ухвали складає один місяць з дня її постановлення.

Роз`яснити посадовим та службовим особам АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що у відповідності до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення03.08.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —753/13863/18

Ухвала від 03.08.2018

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Коренюк А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні