Ухвала
від 03.08.2018 по справі 925/804/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

03 серпня 2018 року справа № 925/804/18

Суддя Господарського суду Черкаської області Єфіменко В.В., розглянувши матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю TIPАВТО ТРЕЙД

до Товариства з обмеженою відповідальністю КОМПРЕСОР ТРАК СЕРВІС ,

про стягнення коштів, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, посилається на те, що він як Продавець, поставив Відповідачу (Покупцю) запасні частини до вантажного автотранспорту в обсязі та терміни узгоджені договором, що підтверджується підписанням Покупцем видаткових накладних. На підставі Договору поставки № 21/09-01 від 21 вересня 2016 року та замовлення Покупця, Відповідачу поставлено товари згідно видаткової накладної № 348 від 24 квітня 2018 року на суму 264564,01 грн. та видаткової накладної № 357 від 26 квітня 2018 року на суму 75600,00 грн.

Видаткова накладної № 348 від 24 квітня 2018 року оплачена частково. Залишок боргу по ній становить 207 268,06 грн.

Незважаючи на виставлені фінансові документи та неодноразові звернення до Покупця про погашення заборгованості, останні залишились без відповідного реагування та задоволення. Представниками Товариства з обмеженою відповідальністю (далі -ТОВ) TIPАВТО ТРЕЙД неодноразово застосовувались заходи досудового врегулювання спору, в тому числі численні повідомлення-нагадування про сплату боргу, численні телефонні розмови безпосередньо з представниками підприємства-боржника, надсилання актів звіряння розрахунків, направлення вимоги про сплату заборгованості, проте остання залишилась не задоволеною, а здійснені досудові заходи не прийняті до уваги відповідачем.

Позивач просить суд:

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю КОМПРЕСОР ТРАК СЕРВІС , на користь Товариства з обмеженою відповідальністю TIP АВТО ТРЕЙД 363 769 грн. 90 коп. (триста шістдесят три тисячі сімсот шістдесят дев'ять гривень 90 копійок.

Стягнути з Відповідача на користь ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ TIPАВТО ТРЕЙД сплачений за цією позовною заявою судовий збір.

З метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з'ясування всіх наявних заперечень проти позовних вимог; визначення дійсних обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення можливих відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті та забезпечення дотримання прав сторін господарського процесу, суд приходить до переконання, що необхідно здійснити підготовче провадження.

Керуючись ст.ст.176 - 182 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у справі.

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засідання у справі на 09 год. 30 хв. 28 серпня 2018 р.

Суд пропонує Позивачу до 21.08.2018 надати в суд:

- копію Статуту;

- письмове пояснення про порядок відвантаження та спосіб доставки товару (запчастин) Відповідачу;

- копії замовлень покупця;

- копії рахунків - фактур на відвантажений товар.

Суд пропонує Відповідачу - протягом 15 днів з дня вручення ухвали суду, надати в суд:

- копію Статуту;

- відзив на позов (письмові пояснення) по суті заявлених вимог, копію якого одночасно направити позивачу, а докази надсилання надати до суду.

Суд пропонує сторонам до 21 серпня 2018 р. надати в суд раніше не подані докази та Довідку про адресу електронної пошти.

Роз'яснити сторонам, що письмові докази подаються до суду в оригіналі, або в належним чином засвідченій копії (ст.91 ГПК України). В разі подання копії документу, вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність", або ін.). Відповідно до п.5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (підприємця - за наявності);

- представники сторін повинні мати паспорт, довіреність, а в необхідних випадках документ, що посвідчує їх службове становище;

- неявка сторін у судове засідання господарського суду не перешкоджає розгляду справи по суті за наявними у ній матеріалами відповідно до ч.1 ст.202 ГПК України.

Суд зобов'язує Позивача і Відповідача всі заяви, клопотання і заперечення у справі № 925/804/18 подавати тільки у письмовій (друкованій) формі, шрифт № 14.

Попередити сторони, що всі документи на виконання вимог суду здаються через канцелярію суду з супровідним листом.

За приписами ст.120 ГПК України учасники судового процесу зобов'язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання; зміну номерів телефонів і факсів; зміну адреси електронної пошти або іншу аналогічну інформацію.

У разі відсутності заяви про зміну місцезнаходження/місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповісти ти їх за допомогою інших засобів зв'язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

Суддя В.В.Єфіменко.

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення03.08.2018
Оприлюднено06.08.2018
Номер документу75693825
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/804/18

Ухвала від 15.11.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 09.10.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 05.10.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 12.09.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 29.08.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 28.08.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 21.08.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 03.08.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні