Ухвала
від 04.10.2013 по справі 755/25016/13-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/25016/13-к

Провадження №1-кс/755/2274/13

УХВАЛА

Іменем України

"04" жовтня 2013 р. м.Київ

Слідчий суддя Дніпровського районного суду м.Києва Іваніна Ю.В., при секретарі Бовкун О.М., за участю слідчого СВ Дніпровського РУ ГУМВС України в м.Києві лейтенанта міліції Левчука Є.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі Дніпровського районного суду м.Києва клопотання слідчого СВ Дніпровського РУ ГУМВС України в м.Києві Левчука Є.В., погоджене прокурором прокуратури Дніпровського району м.Києва Павликом С.А., про тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні №1201310030006260 та додані до нього матеріали, -

В С Т А Н О В И В:

04.10.2013 року слідчий СВ Дніпровського РУ ГУМВС України в м.Києві Левчук Є.В. звернувся до суду із клопотанням, погодженим прокурором прокуратури Дніпровського району м.Києва Павликом С.А., про надання тимчасового доступу до речей і документів, а саме: оригіналів наказів про призначення на посаду та звільнення з посади фінансового директора ТОВ "Фора Плюс" ОСОБА_3, посадової інструкції ТОВ "Фора Плюс" ОСОБА_3, які перебувають у ТОВ "Фора Плюс" (ЄДРПОУ 31484287), що по вул.Визволителів, 1, в м.Києві.

Вимоги клопотання обґрунтовані тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що фінансовий директор ТОВ "Фора Плюс" ОСОБА_3, яка є дружиною генерального директора вказаного товариства ОСОБА_4, використовуючи свої службові повноваження, з метою заволодіння грошовими коштами, склала та видала завідомо неправдивий офіційний документ, а саме довідку про доходи ОСОБА_5, згідно якої остання перебувала на посаді комерційного директора ТОВ "Фора Плюс" та їй нараховувалась місячна заробітна плата в сумі 20000 гривень протягом останніх 6 місяців, що не відповідає дійсності, оскільки згідно її трудової книжки ОСОБА_6 перебувала на посаді менеджера з регіонального розвитку.

Допитана як свідок ОСОБА_6 повідомила, що, перебуваючи на посаді менеджера з регіонального розвитку, вона отримувала заробітну плату в сумі близько 4000 гривень.

Вказаний злочин було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

На думку слідчого, документи, до яких необхідно надати тимчасовий доступ, є доказами у кримінальному провадженні, оскільки на підставі них слідчим і судом встановлюється наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Вислухавши доводи та пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали у їх сукупності, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до речей і документів.

Судом було встановлено, що 26.04.2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №№1201310030006260 були внесені відомості про скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Статтею 160 КПК України передбачено право сторони кримінального провадження звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання слідчого, погоджене прокурором прокуратури Дніпровського району м.Києва Павликом С.А., оформлене згідно вимог ст.160 Кримінального процесуального кодексу України.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Враховуючи доведеність слідчим наявності достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни та знищення документів та речей, дане клопотання розглядається у порядку ч.2 ст. 163 КПК України, згідно якого, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею без виклику осіб, у володінні яких знаходяться речі та документи.

Частина 5 статті 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст.162 КПК України документи, що знаходяться у ТОВ "Фора Плюс" за адресою: м.Київ, вул.Визволителів, 1, не відноситься до речей, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.7 ст.159 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Згідно ст.165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов'язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов'язана пред'явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов'язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

На підставі викладеного, враховуючи доведеність слідчим про існування достатніх підстав вважати, що зазначені у клопотанні документи, що перебувають у ТОВ "Фора Плюс" за адресою: м.Київ, вул.Визволителів, 1, самі по собі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні №1201310030006260 та не становлять собою речей, які містять охоронювану законом таємницю, керуючись ст.ст.159-166, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Дніпровського РУ ГУМВС України в м.Києві Левчука Є.В., погоджене прокурором прокуратури Дніпровського району м.Києва Павликом С.А., про тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні №1201310030006260 та додані до нього матеріали - задовольнити .

Надати право слідчому СВ Дніпровського РУ ГУМВС України в м.Києві Левчуку Є.В. на тимчасовий доступ у ТОВ "Фора Плюс", розташованому за адресою: м.Київ, вул.Визволителів, 1, оригіналів наступних документів: наказів про призначення на посаду та звільнення з посади фінансового директора ТОВ "Фора Плюс" ОСОБА_3, посадової інструкції ТОВ "Фора Плюс" ОСОБА_3

Зобов'язати повноважного представника ТОВ "Фора Плюс", розташованого за адресою: м.Київ, вул.Визволителів, 1, надати слідчому СВ Дніпровського РУ ГУМВС України в м.Києві Левчуку Є.В. тимчасовий доступ до оригіналів наступних документів: наказів про призначення на посаду та звільнення з посади фінансового директора ТОВ "Фора Плюс" ОСОБА_3, посадової інструкції ТОВ "Фора Плюс" ОСОБА_3

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє один місяць з дня її постановлення - до 04.11.2013 року.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Дніпровського районного суду

м.Києва Ю.В. Іваніна

Дата ухвалення рішення04.10.2013
Оприлюднено08.08.2018
Номер документу75713042
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/25016/13-к

Ухвала від 04.10.2013

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Іваніна Ю. В.

Ухвала від 04.10.2013

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Іваніна Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні