Рішення
від 26.07.2018 по справі 334/4612/17
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 26.07.2018

Справа № 334/4612/17

Провадження № 2/334/873/18

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 липня 2018 року

Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі:

Головуючого судді - Гнатюка О.М.

При секретарі Алєйніковій О.В.

За участі позивача ОСОБА_1

Представника відповідача Веліканова М.О.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Запоріжжя цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, визнання незаконним та скасування рішення загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 від 26 квітня 2017 року, протоколу загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 від 10 травня 2017 року, протоколу зборів правління Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 від 11 травня 2017 року,-

ВСТАНОВИВ:

До Ленінського районного суду м. Запоріжжя надійшов позов ОСОБА_1 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, визнання незаконним та скасування рішення загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 від 26 квітня 2017 року, протоколу загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 від 10 травня 2017 року, протоколу зборів правління Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 від 11 травня 2017 року.

Позов обґрунтований тим, що позивачка є співвласником Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 і працювала керівником (головою правління) зазначеного об'єднання з 29 липня 2015 року по 10 липня 2017 року.

Позивач була одним з ініціаторів створення даного об'єднання, в зв'язку із чим співмешканці будинку обрали її до складу правління, а потім очолити його.

14 червня 2017 року вона отримала листа від співвласника ОСББ - ОСОБА_3. , в якому їй було повідомлено, що 26 квітня 2017 року відбулися збори ОСББ, на яких було розглянуто питання зняття існуючого правління ОСББ, вибори нового складу правління ОСББ, зміни порядку скликання та проведення загальних зборів ОСББ. У даному листі їй було повідомлено, що вона з 9 червня 2017 року не є членом правління та головою правління ОСББ і повинна передати до 20 червня 2017 року печатку та документи зазначеного ОСББ новообраному голові правління

До листа були додані копія протоколу загальних зборів ОСББ від 10 травня 2017 року, копія протоколу правління ОСББ від 11 травня 2017 року та виписка з ЄДРПОУ ОСББ, в якому вже був вказаний новий керівник - ОСОБА_3

З доданого протоколу загальних зборів співвласників будинку позивачка довідалася, що 26 квітня 2017 року відбулися збори співвласників ОСББ, в яких новообраний голова доповів, що нібито колишнє правління ОСББ та голова не надають інформацію про діяльність ОСББ, приховує Статут ОСББ, укладені договори.

Відповідно до зазначеного протоколу загальних зборів повноваження позивачки як голови правління ОСББ були припинені у зв'язку із недовірою.

10 липня 2017 року новий голова правління ОСББ ОСОБА_3 вручила позивачці наказ про звільнення з голови правління з посади голови правління ОСББ у зв'язку з неякісним виконанням роботи та неналежним виконанням функціональних обов'язків на підставі п.2 ст. 40 КЗпП України, тобто виявленої невідповідності працівника займаній посаді або виконуваній роботі внаслідок недостатньої кваліфікації або стану здоров'я, які перешкоджають продовженню даної роботи.

Тобто описова частина причин звільнення позивачки з посади, зазначені в протоколі зборів співвласників ОСББ та наказі голови правління ОСББ суперечать один одному.

Позивачка вважає, що наказ про звільнення з посади голови правління ОСББ є необґрунтованим та незаконним, оскільки висновки щодо невідповідності займаній посаді та неналежного виконання посадових обов'язків нічим необґрунтовані.

Окрім того, проведені загальні збори ОСББ 26 квітня 2017 року є неправомірними, оскільки загальна кількість співвласників будинку, яка зазначена в протоколі загальних зборів від 26 квітня 2017 року складає 298 осіб, хоча відповідно до довідки Державної реєстраційної служби України та наданих особисто співвласниками Технічних паспортів на житлові приміщення кількість співвласників будинку №66-а по вул. Товариській складає 441 особа.

До того ж, частина квартир у будинку є неприватизованими, тобто належать до комунальної власності м. Запоріжжя. Вказані збори проводилися без відповідного повідомлення окремих співвласників ОСББ.

Відповідно до Статуту ОСББ, якщо квартира знаходиться у спільній власності, один співвласник може представляти на загальних зборах узгоджену позицію співвласників власної квартири та голосує одним голосом від власної квартири.

Під час голосування були враховані голоси як співвласників однієї квартири та зареєстрованих осіб.

Позивач просить визнати незаконним та скасувати наказ ОСББ Сузір'я Діви - 97 №1 від 10 липня 2017 року Про звільнення ОСОБА_1. , визнати незаконним та скасувати рішення загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 від 26 квітня 2017 року, протокол загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 від 10 травня 2017 року, протокол зборів правління Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 від 11 травня 2017 року.

В судовому засіданні позивач підтримала свої позовні вимоги. Надала пояснення аналогічні викладеним в позовній заяві.

Представник відповідача заперечив щодо можливості задоволення позову. Вказав на те, що фактичною причиною звільнення стало рішення загальних зборів, яким виражено було недовіру голові правління. Щодо проведення загальних зборів співвласники будинку були повідомлені належним чином - поштою. Збори проводилися в порядку визначеному Статутом. Просив відмовити в задоволенні позову.

Заслухавши пояснення сторін, опитавши свідків, вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку про наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Обов'язок доведення обставин, які мають значення для справи і на які сторона посилається як на підставу свої вимог або заперечень, закріплений і в ч. 3 ст. 12 ЦПК України.

Як вбачається з ч. 5, 7 ст. 81 ЦПК України докази подаються сторонами та іншими учасниками справи; суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов'язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", об'єднання співвласників багатоквартирного будинку - юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна.

Згідно з вимогами ст. 10 Закону України Про об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та п. 3.1 Статуту ОСББ "Сузір'я Діви - 97" органами управління об'єднання є загальні збори співвласників, правління, ревізійна комісія об'єднання. Вищим органом управління об'єднання є загальні збори, до виключної компетенції яких, серед іншого, відноситься і обрання членів правління об'єднання.

Частинами 17, 18, 19 наведеної статті встановлено, що для керівництва поточною діяльністю об'єднання обирається правління. Правління має право приймати рішення з питань діяльності об'єднання, визначених статутом. Правління є виконавчим органом об'єднання і підзвітне загальним зборам. Порядок обрання та відкликання членів правління, їх кількісний склад та строки обрання встановлюються загальними зборами.

У відповідності до положень п. 3.16 Статуту ОСББ "Сузір'я Діви - 97" правління об'єднання зі свого складу обирає голову правління і його заступника. Голова правління забезпечує виконання рішень загальних зборів та рішень правління, діє без доручення від імені об'єднання, укладає в межах своєї компетенції угоди, розпоряджається коштами об'єднання відповідно до затвердженого кошторису.

Відповідно до п. 3.13 Статуту ОСББ Сузір'я Діви - 97 загальні збори своїм рішенням вправі у будь-який час припинити повноваження правління чи окремих його членів.

Відповідно до виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців ОСББ "Сузір'я Діви - 97" зареєстровано в реєстрі, надано ідентифікаційний код 39919539 (а. с. 13).

Наказом N 1-к від 30 вересня 2016 року ОСОБА_1 прийнято на посаду голови правління ОСББ "Сузір'я Діви - 97" з 3 жовтня 2016 року, що підтверджується копією трудової книжки. Запис про звільнення - відсутній.

Закон України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" не містить чіткої прописаної процедури скликання позачергових загальних зборів ОСББ.

Відповідно до п. 3.5 статуту ОСББ "Сузір'я Діви - 97" загальні збори можуть бути скликані і проведені правлінням об'єднання або ініціативної групою з не менш як трьох співвласників. При цьому не менше ніж за 14 днів до дати проведення зборів вручає кожному зі співвласників або направляє рекомендованим листом на адресу квартири чи нежитлового приміщення, що належить співвласнику будинку, письмове повідомлення про проведення загальних зборів.

Про проведення позачергових загальних зборів повідомлено власників квартир та членів об'єднання, про що свідчать подані документи.

З копії повідомлення представників ініціативної групи ОСББ "Сузір'я Діви - 97" вбачається, що членів об'єднання повідомлено про проведення позачергових загальних зборів та власників квартир багатоповерхового будинку ОСББ "Сузір'я Діви - 97", які відбудуться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Товариська 66а на 26 квітня 2017 року о 18.30 годин. Порядок денний: 1) визначення процедури проведення загальних зборів, 2) переобрання правління в зв'язку із втратою довіри у співвласників будинку, 3) інші питання.

Стороною відповідача суду було надано Лист реєстрації вручення повідомлень власникам приміщень про проведення загальних зборів, що підтверджує особисте вручення повідомлень про проведення загальних зборів частині співвласників ОСББ у період з 3 по 6 квітня 2017 року, та було також надано Список №329 згрупованих поштових відправлень листів, що підтверджує направлення рекомендованим листом письмового повідомлення про проведення загальних зборів співвласникам, що особисто не отримали повідомлення (65 адресатів).

Таким чином, скликання загальних зборів співвласників квартир ОСББ "Сузір'я Діви - 97" відбулося відповідно до вимог Закону України та Статуту ОСББ.

Проведення загальних зборів 26 квітня 2017 року підтвердили в судовому засіданні свідки ОСОБА_5, ОСОБА_4, ОСОБА_3, ОСОБА_6, ОСОБА_7 Вказані свідки пояснили, що збори проводилися 26 квітня 2017 року безпосередньо на майданчику біля будинку АДРЕСА_1 у вечірній час. При цьому були присутні біля п'ятдесяти осіб. При цьому проводилася реєстрація осіб. Вирішувалося питання щодо звільнення правління ОСББ та обрання нового складу.

Відповідно до п. 3.6 Статуту у загальних зборах мають право брати участь всі співвласники.

Згідно з п. 3.7 Статуту ОСББ кожний співвласник (його представник) під час голосування на загальних зборах має один голос незалежно від площі приміщення в його власності. При йому, якщо квартира знаходиться у спільній власності, один співвласник може представляти на загальних зборах узгоджену позицію співвласників власної квартири.

П.3.8 Статуту ОСББ встановлено, що рішення на загальних зборах приймаються шляхом відкритого поіменного голосування. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосують співвласники, які разом мають більше половини голосів від загальної кількості співвласників.

Відповідно до 3.9 Статуту якщо в результаті проведення загальних зборів для прийняття рішення не набрано кількості голосів за або проти , встановленої пунктом 3.9 Статуту, ініціатором зборів проводиться письмове опитування серед співвласників, які не голосували на зборах. Письмове голосування проводиться протягом 15 календарних днів з дати проведення з дати проведення загальних зборів.

Під час підрахунку голосів враховуються голоси, подані співвласниками під час проведення загальних зборів.

Відповідно до протоколу загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 , проведених 26 квітня 2017 року, загальна кількість співвласників багатоквартирного будинку на момент зборів складала 298 осіб. У зборах безпосередньо брало участь 56 осіб. При відкритті зборів обрано головою зборів ОСОБА_8 та ОСОБА_9 Зазначені особи є співвласниками багатоквартирного будинку. Встановлено порядок денний: зняття існуючого правління ОСББ Сузір'я Діви - 97 , вибори нового складу правління ОСББ Сузір'я Діви - 97 , зміна порядку скликання та проведення загальних зборів ОСББ. Протокол загальних зборів був складений 10 травня 2017 року.

Таким чином, оскільки під час загальних зборів не було набрано необхідної кількості голосів по пунктам порядку денного зборів, то ініціативної групою у визначений в статуті строк було проведено письмове опитування.

Відповідно до порядку денного за першим питанням присутні прийняли рішення висловити недовіру голові та членам правління та зняти весь склад правління ОСББ. Підсумки голосування: так - 43 (14,43%) співвласників, проти - 0, утримався - 0. Підсумки письмового опитування: так - 121 (40,60%) співвласників, проти - 15 (5,03%) співвласників, утримався - 16 (5,37%) співвласників.

За другим питанням прийнято рішення про затвердження нового правління.

Підсумки голосування: так - 41 (13,76%) співвласників, проти - 0, утримався - 0. Підсумки письмового опитування: так - 128 (42,95%) співвласників, проти - 14 (4,7%) співвласників, утримався - 11 (3,69%) співвласників.

За третім питанням порядку денного змінено порядок скликання та проведення загальних зборів ОСББ Сузір'я Діви - 97 .

Підсумки голосування: так - 40 (13,42%) співвласників, проти - 0, утримався - 0. Підсумки письмового опитування: так - 138 (46,31%) співвласників, проти - 7 (2,35%) співвласників, утримався - 8 (2,68%) співвласників.

До протоколу загальних зборів було складено додаток з підсумками голосування та підписами осіб, що були присутніми на загальних зборах та лист письмового опитування співвласників ОСББ Сузір'я Діви - 97 .

Згідно з додатком до протоколу загальних зборів при голосуванні за першим питанням порядку денного щодо висловлення недовіри голові та членам правління та зняття всього складу правління ОСББ підсумки голосування: так - 47 співвласників (ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_8, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_23, ОСОБА_24, ОСОБА_25, ОСОБА_26, ОСОБА_5, ОСОБА_27, ОСОБА_28, ОСОБА_29, ОСОБА_30, ОСОБА_31, ОСОБА_32, ОСОБА_33, ОСОБА_34, ОСОБА_35, ОСОБА_36, ОСОБА_37, ОСОБА_38, ОСОБА_39, ОСОБА_40, ОСОБА_41, ОСОБА_42, ОСОБА_43, ОСОБА_44, ОСОБА_45, ОСОБА_46, ОСОБА_47, ОСОБА_48, ОСОБА_49, ОСОБА_50, ОСОБА_51, ОСОБА_4, ОСОБА_52, ОСОБА_53.), проти - 0, утримався - 0.

Відповідно до листа письмового опитування співвласників ОСББ Сузір'я Діви - 97 в письмовому опитуванні щодо висловлення недовіри голові та членам правління та зняття всього складу правління ОСББ фактичні підсумки голосування склали: так - 103 особи (підпис у графі так по першому питанню в опитуванні поставили 145 осіб, з яких 42 особи вже висловили свою думку при голосуванні на загальних зборах, тому їх голоси не враховуються в результатах опитування), проти - 12 осіб, утрималося - 18 осіб.

Таким чином за наслідками голосування на загальних зборах та письмового опитування співвласників за зняття (припинення повноважень) всього складу правління висловилося 150 осіб, що складає більше половини від загальної кількості співвласників багатоквартирного будинку.

При голосування за другим питанням порядку денного щодо обрання нового складу правління ОСББ підсумки голосування склали: так - 43 співвласники (ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_17, ОСОБА_8, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_23, ОСОБА_24, ОСОБА_25, ОСОБА_26, ОСОБА_5, ОСОБА_27, ОСОБА_28, ОСОБА_29, ОСОБА_30, ОСОБА_31, ОСОБА_32, ОСОБА_34, ОСОБА_35, ОСОБА_37, ОСОБА_38, ОСОБА_39, ОСОБА_40, ОСОБА_41, ОСОБА_42, ОСОБА_43, ОСОБА_44, ОСОБА_45, ОСОБА_46, ОСОБА_47, ОСОБА_48, ОСОБА_49, ОСОБА_50, ОСОБА_51, ОСОБА_4, ОСОБА_52, ОСОБА_53.), проти - 0, утримався - 0.

Відповідно до листа письмового опитування співвласників ОСББ Сузір'я Діви - 97 в письмовому опитуванні щодо висловлення недовіри голові та членам правління та зняття всього складу правління ОСББ фактичні підсумки голосування склали: так - 108 особи (підпис у графі так по другому питанню в опитуванні поставили 150 осіб, з яких 42 особи вже висловили свою думку при голосуванні на загальних зборах, тому їх голоси не враховуються в результатах опитування), проти - 11 осіб, утрималося - 14 осіб.

При голосуванні за третім питанням порядку денного щодо зміни порядку скликання та проведення загальних зборів ОСББ Сузір'я Діви - 97 фактичні підсумки голосування склали: так - 42 співвласники (ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_17, ОСОБА_8, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_23, ОСОБА_24, ОСОБА_25, ОСОБА_26, ОСОБА_5, ОСОБА_27, ОСОБА_28, ОСОБА_29, ОСОБА_30, ОСОБА_31, ОСОБА_32, ОСОБА_34, ОСОБА_35, ОСОБА_38, ОСОБА_39, ОСОБА_40, ОСОБА_41, ОСОБА_42, ОСОБА_43, ОСОБА_44, ОСОБА_45, ОСОБА_46, ОСОБА_47, ОСОБА_48, ОСОБА_49, ОСОБА_50, ОСОБА_51, ОСОБА_4, ОСОБА_52, ОСОБА_53.), проти - 0, утримався - 0

Відповідно до листа письмового опитування співвласників ОСББ Сузір'я Діви - 97 в письмовому опитуванні щодо висловлення недовіри голові та членам правління та зняття всього складу правління ОСББ фактичні підсумки голосування склали: так - 120 особи (підпис у графі так по першому питанню в опитуванні поставили 162 особи, з яких 42 особи вже висловили свою думку при голосуванні на загальних зборах, тому їх голоси не враховуються в результатах опитування), проти -5 осіб, утрималося - 8 осіб.

Таким чином за наслідками голосування на загальних зборах та письмового опитування співвласників за зняття (припинення повноважень) всього складу правління висловилося більше половини від загальної кількості співвласників багатоквартирного будинку.

При підрахунку голосів поданих під час проведення загальних зборів та письмового опитування співвласників виявилося, що за звільнення правління ОСББ, обрання нового складу правління ОСББ, зміни порядку скликання та проведення загальних зборів ОСББ проголосувало більше половини співвласників, то вказані рішення були ухвалені, що було зафіксовано у протоколі.

Рішення прийняті на зборах необхідною кількістю голосів членів об'єднання, тому підстави для їх скасування та скасування протоколів зборів, якими вони зафіксовані, в суду відсутні.

Зауваження позивачки про те, що під час письмового опитування враховувалися голоси співвласників квартир, що перебувають у спільній власності без виділу в натурі, як окремі голоси, суд не може прийняти до уваги, оскільки відповідно до положень Статуту ОСББ Сузір'я Діви-97 визначення кількості голосів, що належить кожному співвласнику, застосовується під час голосування на загальних зборах, де один співвласник може представляти на загальних зборах узгоджену позицію співвласників квартири. Проте вказаним Статутом не визначено кількість голосів співвласників однієї спільної квартири при голосуванні у випадку суперечності позицій чи бажанні голосувати особисто. При цьому, в Статуті прямо зазначено про відмову від визначення кількості голосів в залежності від площі квартири.

При цьому, помилки, припущені при затвердженні підсумків голосування, які відображені у протоколі загальних зборів співвласників ОСББ Сузір'я Діви - 97 26 квітня 2017 року, не вплинули на правильність рішення.

Згідно зі статтею 92 ЦК України дієздатність юридичної особи здійснюється через її органи. Поняття дієздатності є цивілістичним, а отже, формування, зміна та припинення органів юридичної особи регулюються цивільним законодавством. Той факт, що члени колегіального виконавчого органу юридичної особи чи його керівник перебувають у трудових відносинах із ОСББ, не встановлює пріоритет трудового регулювання над цивілістичним, оскільки до цих відносин не може застосовуватися модель роботодавець - працівник , властива трудовим відносинам. Правовий статус членів колегіального виконавчого органу об'єднання співвласників значно відрізняється від статусу інших працівників, що обумовлено специфікою його трудової діяльності, яка полягає у виконанні ним функцій по управлінню ОСББ.

Отже звільнення ОСОБА_1 відбулося за рішенням вищого статутного органу ОСББ - загальних зборів співвласників, яким було припинено повноваження членів правління, в тому числі і голови правління, що є підставою для звільнення з посади голови правління ОСББ ОСОБА_1 на підставі п.5 ч.1 ст. 41 КЗпП України (припинення повноваження посадових осіб), яка не передбачає необхідності попереднього повідомлення про звільнення, з'ясування вини працівника, доцільності та причини звільнення, врахування попередньої роботи та інших позитивних результатів.

В той же час закон не вимагає винесення додатково наказу нового керівника правління чи рішення нового правління про звільнення колишніх членів правління об'єднання і запис у трудову книжку про звільнення може вчинений із посиленням на зазначене рішення загальних зборів.

Таким чином рішення правління ОСББ Сузір'я Діви - 97 про зняття (припинення повноважень) ОСОБА_1 з посади голови правління, оформлене протоколом зборів правління №1 від 11 травня 2017 року, та наказ голови правління ОСББ Сузір'я Діви - 97 №1 від 10 липня 2017 року Про звільнення ОСОБА_1. не мають юридичних наслідків.

В зв'язку із викладеним відсутні підстави для задоволення позовних вимог.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.12, 13, 76-81, 89, 259, 263-265, 268 ЦПК України, суд,-

ВИРІШИВ:

Відмовити в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, визнання незаконним та скасування рішення загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 від 26 квітня 2017 року, протоколу загальних зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 від 10 травня 2017 року, протоколу зборів правління Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Сузір'я Діви - 97 від 11 травня 2017 року.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до апеляційного суду Запорізької області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Повний текст рішення виготовлений 31 липня 2018 року.

Суддя О.М. Гнатюк

СудЛенінський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення26.07.2018
Оприлюднено08.08.2018
Номер документу75723865
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —334/4612/17

Рішення від 26.07.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Гнатюк О. М.

Рішення від 26.07.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Гнатюк О. М.

Ухвала від 02.05.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Гнатюк О. М.

Ухвала від 02.03.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Гнатюк О. М.

Ухвала від 02.03.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Гнатюк О. М.

Ухвала від 17.07.2017

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Гнатюк О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні