Ухвала
від 08.08.2018 по справі 640/13084/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/13084/18

н/п 1-кс/640/7735/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" серпня 2018 р. Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Київського районного суду м. Харкова клопотання старшого слідчого першого відділу РКП Слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами кримінального провадження № 32017220000000110, внесеного до ЄРДР 25.07.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205, ч. 1 ст. 205-1, ч. 2 ст. 205-1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Cтарший слідчий першого відділу РКП Слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 25.07.2018 звернувся до Київського районного суду м. Харкова з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Харківської області юристом 1-го класу ОСОБА_4 , яким просить надати старшому слідчому першого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 , працівникам податкової міліції за дорученням, тимчасовий доступ до оригіналів наступних документів (тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх), які були надані для державної реєстрації підприємств ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) (реєстраційна справа), а саме: заяви, довіреності щодо осіб, які їх надають, договорів купівлі-продажу, статутів (нових редакцій), протоколів загальних зборів, наказів про призначення директорів, інших документів, що перебувають у реєстраційній справі ІНФОРМАЦІЯ_6 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . Надати можливість вилучити перелічені вище речі та документи.

В обґрунтування клопотання слідчий вказує, що Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню № 32017220000000110 від 25.07.2017 за ч. 1 ст. 205, ч. 1 ст. 205-1, ч. 2 ст. 205-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи, в період 2016-2017 рр., внесли завідомо неправдиві відомості в установчі та реєстраційні документи, які відповідно до закону були подані для проведення реєстрації (перереєстрації) суб`єктів підприємницької діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_19 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_22 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_25 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_24 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_26 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_25 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_27 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_28 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_27 ) та інші.

Інформація за фактом створення (придбання) фіктивних суб`єктів господарювання надійшла до слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області від оперативного управління Харківської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області.

Допитаний в якості свідка гр. ОСОБА_5 з приводу перебування його на посаді керівника, головного бухгалтера та засновника ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код НОМЕР_28 ) пояснив, що жодного відношення до фінансово-господарської діяльності зазначених підприємств він немає. Договір про визнання електронних документів він не укладав і не підписував, електронні ключі не отримував, статутний фонд не формував. Хто міг зареєструвати та вести фінансово-господарську діяльність ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", останньому не відомо.

Допитана в якості свідка гр. ОСОБА_6 з приводу перебування її на посаді керівника, головного бухгалтера та засновника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) пояснила, що жодного відношення до фінансово-господарської діяльності зазначених підприємств вона немає. Договір про визнання електронних документів вона не укладала і не підписувала, електронні ключі не отримувала, статутний фонд не формувала. Хто міг зареєструвати та вести фінансово-господарську діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », останній не відомо.

Допитаний в якості свідка гр. ОСОБА_7 з приводу перебування його на посаді керівника, головного бухгалтера та засновника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 )пояснив, що жодного відношення до фінансово-господарської діяльності зазначеного підприємства віннемає. Договір про визнання електронних документів він не укладав і не підписував, електронні ключі не отримував, статутний фонд не формував. Хто міг зареєструвати та вести фінансово-господарську діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », останньому не відомо.

Крім того встановлено, що невстановлені в ході слідства особи створили юридичні особи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) з метою прикриття незаконної діяльності з оформлення безтоварних операцій, незаконного формування податкового кредиту, ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки.

З метою досягнення завдань кримінального провадження необхідно встановлення факту державної реєстрації підприємств ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Джерелом відомостей, що містять зазначену інформацію є статутні та реєстраційні документи вказаних підприємств. Без застосування такого заходу, як тимчасовий доступ до статутних та реєстраційних документів, отримати вказані докази неможливо.

Слідчий вказує, що документи, які були надані для державної реєстрації вказаних підприємств є незамінним джерелом відомостей про їх фактичних засновників та осіб, які складали статутні та реєстраційні документи, необхідні для державної реєстрації, а також передумовою змістовного та результативного проведення досудового розслідування. Також, вказані документи являються доказами по даному досудовому розслідуванню.

Слідчий, про час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином, проте в судове засідання не з`явився. 08.08.2018 старший слідчий першого відділу РКП Слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 подав до суду заяву, якою просив розглядати клопотання без його участі. Вказав, що підтримує подане клопотання та просив задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_6 , про час та місце розгляду клопотання слідчого повідомлений належним чином, проте в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив, його неприбуття за судовим викликом, відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017220000000110, внесеного до ЄРДР 25.07.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205, ч. 1 ст. 205-1, ч. 2 ст. 205-1 КК України, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає частковому задоволенню, оскільки сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; містять охоронювану законом таємницю, ці відомості можуть бути використані як докази, іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

Разом з тим, слідчий всупереч вимог ч. 7 ст. 163 КПК України, не довів необхідності вилучення оригіналів вказаних у клопотанні документів, а саме те, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Так, слідчим не надано документів на підтвердження призначення експертизи по справі, клопотання експерта про необхідність отримання саме оригіналів зазначених документів, тощо. Враховуючи викладене, слідчий суддя не вбачає підстав для вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, а тому в даній частині клопотання задоволенню не підлягає.

Враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося, що відповідає положенням ч.4 ст.107 КПК України.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого першого відділу РКП Слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами кримінального провадження № 32017220000000110, внесеного до ЄРДР 25.07.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205, ч. 1 ст. 205-1, ч. 2 ст. 205-1 КК України, задовольнити частково.

Дозволити старшому слідчому першого відділу РКП Слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , розташованої за адресою: АДРЕСА_1 ,які булинадані длядержавної реєстраціїпідприємств ТОВ" ІНФОРМАЦІЯ_1 "(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 "(кодЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_3 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_4 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_5 )(реєстраційнасправа),а саме: заяви, довіреності щодо осіб, які їх надають, договорів купівлі-продажу,статутів (нових редакцій), протоколів загальних зборів, наказів про призначення директорів, інших документів, з можливістю ознайомлення та вилучення завірених належним чином копій вищевказаних документів.

Зобов`язати представника ІНФОРМАЦІЯ_6 , розташованої за адресою: АДРЕСА_1 надати старшому слідчому першого відділу РКП Слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , розташованої за адресою: АДРЕСА_1 ,які булинадані длядержавної реєстраціїпідприємств ТОВ" ІНФОРМАЦІЯ_1 "(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 "(кодЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_3 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_4 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_5 )(реєстраційнасправа),а саме: заяви, довіреності щодо осіб, які їх надають, договорів купівлі-продажу,статутів (нових редакцій), протоколів загальних зборів, наказів про призначення директорів, інших документів, з можливістю ознайомлення та вилучення завірених належним чином копій вищевказаних документів.

У задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 08.09.2018 року.

Роз`яснити представнику ІНФОРМАЦІЯ_6 , що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.08.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —640/13084/18

Ухвала від 08.08.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 08.08.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 08.08.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 08.08.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні