Ухвала
від 13.04.2018 по справі 758/3853/18
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/3853/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 квітня 2018 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва: ОСОБА_1 , за участю: секретаря ОСОБА_2 , старшого слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого Подільського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий Подільського УП ГУ НП у м. Києві старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Обґрунтовуючи клопотання, слідчий зазначав, що у СВ Подільського УП ГУНП у м. Києві проводиться розслідування кримінального провадження №12018100070000051 від 05.01.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до Подільського УП ГУ НП у м. Киві надійшли матеріали з ІНФОРМАЦІЯ_1 щодо привласнення посадовими особи ІНФОРМАЦІЯ_2 спільно з службовими особами ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " та іншими невстановленими особами грошових коштів в особливо великих розмірах, виділених з державного бюджету, на закупівлю продуктів харчування для дошкільних закладів.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_5 , який є засновником, головним бухгалтером та директором ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " відноситься до малозабезпеченої категорії населення, показав, що зареєстрував зазначений суб`єкт господарської діяльності за грошову винагороду від малознайомої особи без мети ведення фінансово-господарської діяльності. Участь у фінансово-господарській діяльності підприємств він не приймав, робіт та послуг не надавав та не проводив, товарів в адресу інших підприємств чи організацій не реалізовував та нікого на це не уповноважував, так як до діяльності фактично не мав жодного відношення. З службовими особами та представниками інших підприємств чи організацій не знайомий та ніколи з ними не зустрічався. Ніяких договорів, контрактів, як службова особа підприємства не готував та не підписував, бухгалтерський облік не вів, нікого на такі дії не уповноважував.

На даний час, виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів реєстраційної справи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , оскільки вони були виготовлені та використані як засоби вчинення кримінального правопорушення та зберегли на собі його сліди, а тому можуть в подальшому використовуватись як доказ у кримінальному провадженні та необхідні для встановлення обставин вчинення фіктивного підприємництва.

Посилаючись на зазначені обставини, слідчий просив задовольнити клопотання.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав з викладених у ньому підстав та просив клопотання задовольнити.

Представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи у судове засідання не викликався відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України.

Заслухавши слідчого, вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Судом установлено, що відомості про кримінальне правопорушення за ч. 5 ст. 191 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018100070000051 від 05.01.2018.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Ураховуючи те, що документи реєстраційної справи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 », які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , самостійно і в сукупності з іншими фактичними даними мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, приходжу до висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання.

Підлягає задоволенню клопотання і в частині вилучення оригіналів документів, оскільки їх вилучення необхідне для проведення експертиз.

Керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого Подільського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати ІНФОРМАЦІЯ_6 старшому слідчому Подільського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до реєстраційної справи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) із можливістю вилучення оригіналу.

Зобов`язати старшого слідчого Подільського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 повернути оригінали документів, у разі їх вилучення, ІНФОРМАЦІЯ_6 після проведення відповідних слідчих дій.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Ухвала виготовлена у двох примірниках, один з яких знаходиться в матеріалах справи.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.04.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75762627
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —758/3853/18

Ухвала від 13.04.2018

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні