Постанова
від 20.02.2007 по справі 9/41-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18



П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.02.2007 Справа № 9/41-АП -07

м.Херсон, зал судового зас ідання №322, 11 год. 30 хв.

Господарський суд Херсо нської області у складі судд і Ребристої С. В. при с екретарі Вецало М.В., розгляну вши у відкритому судовому за сіданні справу

за позовом Державної податкової інспекції у Голоп ристанському районі, м.Гола П ристань Херсонської області

до Приватного підприєм ця ОСОБА_1, с.Кардашинка Бе риславського району Херсонс ької області

про стягнення 1200 грн. 00 ко п.

за участю представників ст орін:

від позивача: Ксьонз Ю.Ю. - зав. юридичного сектору, до р. № 12/10/25-02 від 10.01.2007р.

від відповідача: не прибув

Суть спору: Позивач зв ернувся до суду з позовною за явою в якій просить стягнути з відповідача (ПП ОСОБА_1) п одаткову заборгованість по є диному податку в сумі 1200 грн. 00 к оп.

Представник позивача пі дтримав позовні вимоги в пов ному обсязі.

Відповідач відзиву на п озовну заяву не надав, у судо ві засідання по справі не при був, про причини своєї неявки суд жодним чином не інформув ав, не зважаючи на ті обставин и, що він був належним чином по відомлений про дату, час і міс це проведення судового засід ання.

За таких обставин розг ляд справи здійснюється за н аявними в ній доказами відпо відно до ч. 6 ст. 71 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни.

Дослідивши матеріали с прави, заслухавши пояснення представника позивача, суд

В С Т А Н О В И В:

Згідно свідоцтва пр о державну реєстрацію суб' є кта підприємницької діяльно сті виданого 14.12.2004р. Голоприста нською райдержадміністраці єю, ОСОБА_1 (відповідач) є пр иватним підприємцем, платник ом податків та інших обов' я зкових платежів. 28.12.2004р. відпові дача взято на облік у ДПІ в Го лопристанському районі за № 3029.

Станом на 27.12.2006р. відповід ач має податкову заборговані сть по єдиному податку в сумі 1200 грн. 00 коп., що підтверджуєтьс я витягом с картки особового рахунку платника податку (ар к. справи № 6).

Відповідно до вимог п.2 Ук азу Президента України “Про спрощену систему оподаткува ння, обліку та звітності суб” єктів малого підприємництва ” від 03.07.1998р. № 727/98, ставка єдиного податку для суб'єктів малого підприємництва - фізичних ос іб встановлюється місцевими радами за місцем їх державно ї реєстрації залежно від вид у діяльності і не може станов ити менше 20 гривень та більше 200 гривень на місяць.

Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа сп лачує єдиний податок щомісяц я не пізніше 20 числа наступног о місяця на окремий рахунок в ідділень Державного казначе йства України.

Згідно положень п. 5 Указу Пр езидента України “Про спроще ну систему оподаткування, об ліку та звітності суб”єктів малого підприємництва” суб'є кти малого підприємництва не суть відповідальність за пра вильність обчислення, своєча сність подання розрахунків т а сплати сум єдиного податку згідно із законодавством Ук раїни.

Станом на 11.01.2007р. податкова з аборгованість по єдиному под атку в сумі 1200 грн. 00 коп. залишає ться непогашеною відповідач ем.

Згідно імперативних вим ог ч.2 ст. 19 Конституції України органи державної влади, в том у числі і органи державної по даткової служби, при здійсне нні покладених на них держав ою функцій зобов”язані діяти лише у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конс титуцією та законами Україн и.

Статус органів держав ної податкової служби, її фун кції, завдання та правові зас ади діяльності встановлено З аконом України “Про державну податкову службу в Україні” .

Відповідно до ст. 2 Закону України “Про державну подат кову службу в Україні” завда нням органів державної подат кової служби є здійснення ко нтролю за додержанням податк ового законодавства, правиль ністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюдж етів, державних цільових фон дів податків і зборів (обов”я зкових платежів), а також неп одаткових доходів, установле них законодавством.

З огляду на вищевикладе не, суд дійшов висновку, що поз овні вимоги є обгрунтованими , підтверджені належними док ументальними доказами і під лягають задоволенню в повном у обсязі в сумі 1200 грн. 00 коп.

У судовому засіданні пр оголошено вступну та резолю тивну частини постанови та п овідомлено присутнього у суд овому засіданні представни ка позивача про час і місце ви готовлення постанови суду в повному обсязі.

На підставі викладеног о, керуючись ст.ст.71, 94, 98, 158, 160-163, 167, п. 6 Прикінцевих та перехідних п оложень Кодексу адміністрат ивного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов задовольнити пов ністю.

2.Стягнути з приватного підп риємця ОСОБА_1, АДРЕСА_1 (р/рахунок відсутній, ідентиф ікаційний код НОМЕР_1) в до ход Державного бюджету забор гованість по єдиному податку в сумі 1200 грн. 00 коп., стягувач ДП І у Голопристанському районі .

Постанова набирає зако нної сили після закінчення с троку подання заяви про апел яційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо бул о подано заяву про апеляційн е оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк , встановлений Кодексом адмі ністративного судочинства У країни постанова або ухвала суду першої інстанції набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано набирає законної сили п ісля апеляційного розгляду с прави.

Заява про апеляційне ос карження постанови суду перш ої інстанції подається протя гом десяти днів з дня її прого лошення, а в разі складення по станови у повному обсязі від повідно до ст. 160 КАС України - з дня складення в повному обс язі. Апеляційна скарга на пос танову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апел яційна скарга може бути пода на без попереднього подання заяви про апеляційне оскарж ення, якщо скарга подається у строк, встановлений для пода ння заяви про апеляційне оск арження.

Суддя С.В. Реб риста

Постанову складено у повно му обсязі 22.02.2007р.

Дата ухвалення рішення20.02.2007
Оприлюднено29.03.2010

Судовий реєстр по справі —9/41-ап-07

Постанова від 20.02.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ребриста С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні