Ухвала
від 07.08.2018 по справі 127/19479/18
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/19479/18

Провадження №1-кс/127/10029/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 серпня 2018 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши усудовому засіданняклопотання слідчогоСВ ЛівобережногоВП ВінницькогоВП ГУНПу Вінницькійобласті лейтенантаполіції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку приміщення, яке орендує ПП «Подільське сяйво», на території земельної ділянки, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Героїв Крут, 4 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання обладнання та предметів за допомогою яких, здійснюється несанкціонований забір питної води, а також документів, що підтверджують облік і реалізації продукції, та інших предметів та речовин, які перебувають у незаконному обігу,-

ВСТАНОВИВ:

07.08.2018 року до слідчого судді звернувся слідчий СВЛівобережного ВПВінницького ВПГУНП уВінницькій областілейтенант поліції ОСОБА_3 з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку приміщення, яке орендує ПП «Подільське сяйво», на території земельної ділянки, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Героїв Крут, 4 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання обладнання та предметів за допомогою яких, здійснюється несанкціонований забір питної води, а також документів, що підтверджують облік і реалізації продукції, та інших предметів та речовин, які перебувають у незаконному обігу. Клопотання мотивоване тим, що досудовим слідством встановлено, що 04.07.2018 року до ЛВП ВВП ГУНП у Вінницькій області надійшло повідомлення від директора ПАТ "Вінницяводоканал" ОСОБА_4 , про те, що невідома особа таємно, шляхом вільного доступу здійснює несанкціонований забір води з системи централізованого водопостачання за адресою: м. Вінниця, вул. Героїв Крут, 4.

31.07.2018 року на адресу Лівобережного ВП ВВП ГУНП у Вінницькій області надійшов рапорт оперуповноваженого УЗЕ у Вінницькій області ДЗЕ Національної поліції України майора поліції ОСОБА_5 в якому зазначається, що за адресою : м. Вінниця, вул. Героїв Крут, 4 в одному із приміщень, що розміщені на зазначеній території здійснюється розлив питної води з метою подальшої її реалізації. Орендує дане приміщення ГІП «Подільське сяйво» (код ЄДРПОУ 39568552, юридична адреса: 21001, Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Г. Успенського, 91, директор: ОСОБА_6 ). Також було встановлено, що автомобіль груз-пас (тентований з бортами) марки Рено д.н.з. НОМЕР_1 , здійснює перевезення води з цеху який орендує ПГІ «Подільське сяйво». Власником даного транспортного засобу являється: гр. ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_2 . паспорт громадянина України, серії НОМЕР_3 виданий Вінницьким РВ УМВС України у Вінницькій області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході досудового розслідування було встановлено, що згідно відомості з державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку за адресою: АДРЕСА_2 ,кадастровий номер 0510136300:01:043:00984встановлено,що територіюданої земельноїділянки,площа якоїзаймає 0.9901га займаютьчотири суб`єкта речового права, а саме ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 .

Зважаючи вищевикладене та на те, що ПП «Подільське сяйво» (Код ЄДРПОУ 39568552, юридична адреса: 21001, Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Гліба Успенського, 91) директором якого є ОСОБА_6 , може бути причетне до вчинення даного кримінального правопорушення, а відшукання і вилучення обладнання чи предметів за допомогою, якого здійснюється незаконний забір питної води із системи централізованого водопостачання за адресою: м. Вінниця, вул. Героїв Крут, а також відповідної документації, яка підтверджує облік і реалізацію продукції, сприятимуть досудовому розслідуванню.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання слідчого, дійшов до наступного висновку.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

В підтвердження своїх вимог, слідчого СВ Лівобережного ВП Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області лейтенанта поліції ОСОБА_3 посилається на документи у кримінальному провадженні, які не містять будь-яких доказів того, які підтверджують факт, що в приміщенні, яке орендує ПП «Подільське сяйво», на території земельної ділянки, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Героїв Крут, 4, можуть знаходитись відшукувані речі.

Відповідно доч.5ст.234КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Слідчий суддя приходить до висновку, що в порушення вимог п. 4 ч. 5 ст. 234 КПК України, прокурором в клопотанні не доведено наявності достатніх підстав вважати, що відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

В судовомузасіданні встановлено,що слідчимне доданодо матеріалівклопотання доказів,що обладнаннята предметиза допомогоюяких,здійснюється несанкціонованийзабір питноїводи,а такождокументи,що підтверджуютьоблік іреалізацію продукції,та іншихпредметів таречовин,які перебуваютьу незаконномуобігу можуть перебувати в приміщенні, яке орендує ПП «Подільське сяйво», на території земельної ділянки, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Героїв Крут, 4, а відтак слідчим не було доведено потреби у проведенні обшуку у вказаному приміщенні, що виправдовує такий ступінь втручання у права і свободи осіб, про які йдеться в клопотанні слідчого.

З огляду на вищевикладене слідчий суддя вважає, що слідчий обрав формальний, шаблонний підхід до складання клопотання, не обґрунтувавши його та не довівши підстав для його задоволення.

За викладених обставин, слідчий суддя вважає, що клопотання є необґрунтованим, невмотивованим та не доведеним, а тому задоволенню не підлягає.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 233, 234, 235, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

В задоволенніклопотання слідчогоСВ ЛівобережногоВП ВінницькогоВП ГУНПу Вінницькійобласті лейтенантаполіції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку приміщення, яке орендує ПП «Подільське сяйво», на території земельної ділянки, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Героїв Крут, 4 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання обладнання та предметів за допомогою яких, здійснюється несанкціонований забір питної води, а також документів, що підтверджують облік і реалізації продукції, та інших предметів та речовин, які перебувають у незаконному обігу відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Слідчийсуддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення07.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75771533
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/19479/18

Ухвала від 07.08.2018

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні