Ухвала
від 09.08.2018 по справі 1140/1937/18
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

09 серпня 2018 року м. Кропивницький Справа № 1140/1937/18

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Кармазиної Т.М., розглянувши у порядку письмового провадження справу за позовною заявою Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області до Приватного підприємства «Дружба» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ПП «Дружба» , а саме: зупинити роботи (експлуатації) будівель тракторної бригади (будинок механізатора (адміністративна будівля), ангар для техніки, пункт технічного обслуговування), за адресою: Кіровоградська область, Петрівський район, смт. Петрове, вул. Злагоди, 114-а, зернотоку (зерносклади №№1, 2, 3) за адресою: Кіровоградська область, Петрівський район, смт. Петрове, вул. Злагоди, 92-а, гаражного комплексу (майстерня, диспетчерська, автогараж) за адресою: Кіровоградська область, Петрівський район, смт. Петрове, вул. Садова, 5 шляхом заборони їх використання (експлуатації) ПП «Дружба» та опечатування (опломбування) вхідних дверей (воріт) до вказаних будівель.

У судове засідання 09.08.2018 представники сторін не з'явилися, подавши клопотання про зупинення провадження у справі до 28 листопада 2018 року на підставі п.4 ч.1 ст.236 КАС України та розгляд даного клопотання здійснити в порядку письмового провадження.

Відповідно до ч.3 ст.194, ч.4 ст.229 КАС України розгляд справи здійснено у письмовому провадженні без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Представниками сторін подано до суду клопотання про зупинення провадження у справі до 28 листопада 2018 року для надання сторонам часу для примирення, на підставі п.4 ч.1 ст.236 КАС України. Зазначені клопотання мотивовані тим, що з 20 порушень вимог пожежної та техногенної безпеки, які мали місце у будівлях тракторної бригади (будинок механізатора (адміністративна будівля), ангар для техніки, пункт технічного обслуговування), за адресою: Кіровоградська область, Петрівський район, смт. Петрове, вул. Злагоди, 114-а; зернотоку (зерносклади №№1, 2, 3) за адресою: Кіровоградська область, Петрівський район, смт. Петрове, вул. Злагоди, 92-а; гаражного комплексу (майстерня, диспетчерська, автогараж) за адресою: Кіровоградська область, Петрівський район, смт. Петрове, вул. Садова, 5, які належать ПП Дріжба , позивачем усунено 14 порушень. На підтвердження зазначених обставин надано копію акту №45 від 31.07.2018, складеного за результатами проведення позапланової перевірки щодо додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки. Крім того, відповідачем вживаються заходи щодо усунення інших 6 порушень вимог пожежної безпеки. Для вчинення вказаних дій необхідно виділення коштів та реалізація цих заходів є достатньо тривалою у часі.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.190 КАС України сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

За клопотанням сторін суд зупиняє провадження у справі на час, необхідний їм для примирення.

Згідно з п.4 ч.1 ст.236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Судом встановлено, що позивачем проведено перевірку будівель, що належать ПП Дружба , щодо додержання вимог законодавства у сфері цивільного захисту та стану пожежної та техногенної безпеки, зобов'язано усунути порушення вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту, при цьому саме до відповідача спрямовано позовну вимогу про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю). За таких умов, зважаючи на те, що більшу частину виявлених порушень вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту відповідачем усунуто та існує об'єктивна можливість їх подальшого усунення, суд дійшов висновку, що клопотання представників сторін підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст.236, 237, 243, 248, 256, КАС України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представників сторін про зупинення провадження у справі - задовольнити.

Зупинити провадження у справі №1140/1937/18 за позовною заявою Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області до Приватного підприємства «Дружба» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду, до 28 листопада 2018 року.

Призначити до розгляду вирішення питання щодо поновлення провадження у справі та продовження її розгляду на 28 листопада 2018 року о 09:30 год. у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 40, 6 поверх в залі судового засідання № 5 .

У судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, встановленому ст.256 КАС України та може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів у порядку, передбаченому ст.295-297 КАС України.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.08.2018
Оприлюднено10.08.2018
Номер документу75772756
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду

Судовий реєстр по справі —1140/1937/18

Ухвала від 24.04.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 07.12.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 09.08.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 11.07.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні