Постанова
від 18.12.2007 по справі 12/255-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18



П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"18" грудня 2007 р. Спр ава № 12/255-АП-07

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Пінтеліної Т.Г. при сек ретарі Чернявській О.П., розгл янувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом Державної податкової інспекції у м. Хер соні

до Приватного підприєм ця ОСОБА_1 м. Херсон

про припинення підприє мницької діяльності фізично ї особи - підприємця

за участю представників ст орін:

від позивача : Максимова А.В. дов. № 14064/9/10-026 від 03.12.2007р.

від відповідача: не прибул и

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся з позо вом про припинення підприємн ицької діяльності відповіда ча у зв'язку з неподанням ним б ільше року бухгалтерської зв ітності та податкових деклар ацій.

Відповідач з не відомих суд у причин у судове засідання н е прибув витребувані докумен ти не надав.

Позивач в засідання прибув та підтримав свої вимоги, з пі дстав наведених у позовній з аяві.

Судом було розгляд справи в ідкладено для повторного вик лику відповідача та надання витребуваних судом документ ів.

У призначене судове засіда ння прибув представник позив ача та підтримав свої позовн і вимоги, відповідач вдруге н е прибув, заперечення по суті позову не надав, про причини с вого не прибуття суду не пові домив, хоча про дату, час та мі сце розгляду справи був нале жним чином повідомлений.

Розглянувши матеріали спр ави, суд вважає, що позовні вим оги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Рішенням Херсонського міс ьквиконкому від 10.12.1998р. зареєст рований як суб'єкт підприємн ицької діяльності ОСОБА_3 , що підтверджується свідоцт вом про державну реєстрацію №7105 від 10.12.1998р.

Відповідно до чинного зако нодавства відповідач мусив н адавати позивачеві бухгалте рську звітність та податкові декларації, що ним з 01.04.2001р. не ви конувалося, що підтверджуєть ся актом № 497/17-1 від 11.10.2007р. " Про рез ультати перевірки своєчасно сті надання звітів про фінан сово - господарську діяльніс ть суб'єкта підприємницької діяльності ".

Згідно з п. 1 ст. 59 ГК України пр ипинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюєтьс я у випадках, передбачених ци м кодексом - за рішенням суду.

Згідно з п. 15 ст. 58 ГК України с касування державної реєстра ції суб'єкта господарювання здійснюється на підставі ріш ення суду у випадках, передба чених законодавством. Скасув ання державної реєстрації пр ипиняє господарську діяльні сть і є підставою для здійсне ння заходів щодо ліквідації суб'єкта господарювання, яки й відповідно до п. 6 ст. 59 ГК Укра їни ліквідується у разі скас ування його державної реєстр ації у випадках, передбачени х законодавством.

Згідно з ст. 46 п. 2 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців" від 15.05.03 р. № 755-ІУ , який набрав чинності з 01.07.2004р., п ідставами для постановляння судового рішення щодо припи нення підприємницької діяль ності фізичної особи - підпри ємця, зокрема є неподання про тягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону.

Таким чином, позовні вимоги підлягають задоволенню.

На підставі ст. 58 п. 15, ст. 59 п. 1, 6 ГК України, ст. 46, 49 п.1 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців", керуючись ст . 160 -163 КАС України,

п о с т а н о в и в :

1.Позовні вимоги задовол ьнити.

2. Припинити (скасувати) під приємницьку діяльність фіз ичної особи - приватного під приємця ОСОБА_3, адреса: АДРЕСА_1, ід. номер НОМЕР_1 .

3.Постанову після набрання н ею законної сили надіслати д ержавному реєстратору.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обс язі. Апеляційна скарга на пос танову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апел яційна скарга може бути пода на без попереднього подання заяви про апеляційне оскарже ння, якщо скарга подається у с трок, встановлений для подан ня заяви про апеляційне оска рження.

Суддя Т.Г. Пін теліна

Дата ухвалення рішення18.12.2007
Оприлюднено29.03.2010
Номер документу7578682
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/255-ап-07

Постанова від 18.12.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні