Ухвала
від 16.07.2018 по справі 757/32239/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/32239/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 липня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , розглянувши матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018101060000109 від 15.05.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України, звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим прокурором Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Орган досудового розслідування вказує, що відповідно до акту перевірки ГУ ДФС у м. Києві №66/26-15-15-01/41037791 від 31.01.2018 року та матеріалів ІНФОРМАЦІЯ_1 , службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) неправомірно заявили до відшкодування з державного бюджету України ПДВ в сумі 21 756 428 грн.

Також відповідно до матеріалів ІНФОРМАЦІЯ_1 , в схемі замаху на протиправне заволодіння державними коштами було задіяне ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), яке отримувало товари та послуги від АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), АТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ).

Таким чином, за результатами зібраних матеріалів та проведеного відпрацювання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), вбачається порушення вимог п. 200.1, п. 200.4, ст. 200 Податкового кодексу України, що призвело до завищення суми заявленого бюджетного відшкодування ПДВ на рахунок платника у банку за листопад 2017 року у розмірі 21 756 428 грн.

Відповідно бази даних ГУ ДФС України АІС «Податковий Блок» встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) має банківський рахунок № НОМЕР_15 відкриті в ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (МФО НОМЕР_16 ).

Враховуючи те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, які на даний час перебувають у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (МФО НОМЕР_16 ), що за адресою: АДРЕСА_1 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин вчинення злочину, осіб причетних до вказаного злочину та будуть використані, як докази у кримінальному провадженні, а також з метою надання документам належної правової оцінки, всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів із можливістю вилучення їх оригіналів, оскільки таке вилучення необхідне для проведення почеркознавчих, технічних експертиз документів та інших експертиз пов`язаних із дослідженням підписів, печаток ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ряду іншої інформації, яка містяться в даних документах.

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав до суду заяву в якій вимоги викладені в клопотанні підтримав в повному обсязі та просив проводити розгляд провадження у його відсутність.

Особа, у володінні якої знаходяться документи, про розгляд клопотання не повідомлялась відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України.

Дослідивши додані до клопотання документи, слід дійти наступного висновку.

Відповідно до ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до рей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Аналізуючи обґрунтування слідчого з фабулою кримінального правопорушення і наданими матеріалами, видно, що документи, доступ до яких слідчий просить надати дійсно перебуває у володінні вказаної ним особи, в сукупності з іншими речами і документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, інформація, доступ до якої просить надати слідчий, може бути використана як доказ, при цьому іншим способом в даний час довести обстави, які передбачається довести не вбачається можливим. Необхідність у вилученні оригіналів документів під час судового засідання слідчим не доведена.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160-166, 309 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Надати старшому слідчому СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 42018101060000109 або за їх дорученням оперативним співробітникам тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (МФО НОМЕР_16 ), що за адресою: АДРЕСА_1 , та які стосуються відкриття, обслуговування, закриття банківських рахунків щодо клієнта Банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) № НОМЕР_15 за період з 01.01.2016 по теперішній час, а саме:

- заяв на відкриття (закриття) рахунків та інших документів, що подавалися для відкриття (закриття) даних рахунків;

- картки із зразками підписів та відбитка печатки;

- договорів на здійснення розрахунково-касового обслуговування за рахунками;

- договорів про надання банком інформаційно-розрахункових послуг та послуг електронної пошти в системі «Клієнт-Банк»;

- платіжних доручень, меморіальних ордерів, чеків, інших розрахункових документів використаних для здійснення розрахунково-касових операцій за рахунками;

- заявок на видачу готівкових коштів;

- документів, які були підставою для ідентифікації особи (осіб), уповноважених діяти від імені власника рахунків при відкритті (закритті) рахунків і здійсненні розрахункових касових операцій.

- роздруківок руху коштів на рахункам з зазначенням усіх наявних у банка реквізитів контрагентів, призначення платежу, суми, дати та часу платежу.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 справа № 757/32239/18-к

Прим. 2 слідчий ОСОБА_3

Копія ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_14 "

Виконавець: ОСОБА_1 16.07.2018 р.

Дата ухвалення рішення16.07.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/32239/18-к

Ухвала від 16.07.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні