Ухвала
від 30.07.2018 по справі 202/4422/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/4422/18

Провадження № 1-кс/202/3632/2018

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

30 липня 2018 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку), -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУНП в Дніпроперовській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040000000686 від 18.07.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364-1 КК України.

26 липня 2018 року слідчому судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку).

Дане клопотання, згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду, було передано слідчому судді 26 липня 2018 року.

Згідно з матеріалами клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2016-2018 років посадова особа відділу закупівель ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », і.к. НОМЕР_1 , ОСОБА_5 , з метою одержання неправомірної вигоди для себе, всупереч інтересам акціонерного товариства здійснювали вимагання та отримання неправомірної вигоди з контрагентів ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », і.к. НОМЕР_1 , а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », і.к. НОМЕР_2 .

Сума незаконної винагороди для ОСОБА_5 становила 5-10% від вартості ТМЦ. Для перерахування грошових коштів в якості винагороди ОСОБА_5 надав посадовим особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »,і.к. НОМЕР_2 банківську картку за №НОМЕР_3 , що належить його дружині ОСОБА_6 , відкритої в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_4 ).

В обґрунтуванняклопотання слідчийзазначив,щоз метою забезпечення всебічності, повноти та об`єктивності дослідження усіх обставин справи, а також встановлення руху грошових коштів по розрахунковому рахунку №НОМЕР_3 , виникла необхідність в отриманні інформації стосовно відкриття, використання та розпорядження вказаним розрахунковим рахунком, у зв`язку з чим, просить надати тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів документів, що містять банківську таємницю по банківській картці за № НОМЕР_3 , щоналежить дружині ОСОБА_5 - ОСОБА_6 та знаходиться у володінні в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_4 ).

Просив розглядати клопотання без участі особи, у володінні якої перебувають документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати.

Слідчий у судове засідання не з`явився, подав заяву, у якій просив розглянути клопотання за його відсутності, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання розглядається без особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, приходить до наступних висновків.

Відповідно дост. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 5 ст. 132 КПК України під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Згідно з ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження, для встановлення істини по кримінальному провадженню, для проведення судово-почеркознавчих та судово-економічних експертиз, необхідний тимчасовий доступ до оригіналів документів по банківській картці за № НОМЕР_3 , що належить дружині ОСОБА_5 - ОСОБА_6 , які перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_4 ), з можливістю їх вилучення.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.110,131-132,159-160,162-166,309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) задовольнити.

Зобов`язати уповноважених осіб ПАТ КБ« ІНФОРМАЦІЯ_3 »(МФО НОМЕР_4 ),розташованого заадресою: АДРЕСА_1 надати (забезпечити) слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні №12018040000000686, або працівникам УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ Національної поліції на підставі відповідного доручення або постанови, тимчасовий доступ (ознайомлення та вилучення) до оригіналів документів, які перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » а саме до: документів, які відображують надходження та списання за період з 01.01.2016 року по 30.07.2018 року грошових коштів по рахункам банківської картки за № НОМЕР_3 , із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу (години, хвилини та секунди) надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО й номерів рахунків контрагентів, з якими проведені операції на паперовому та магнітному (електронному) носіях; виписок платіжних доручень з відображенням дати та часу (години, хвилини, секунди) отримання платіжних доручень, а також IP-адреси, з якої надійшло платіжне доручення; справ з юридичного оформлення рахунку банківської картки за №НОМЕР_3 , в тому числі, анкет, договорів щодо відкриття і обслуговування рахунків та використання системи «Клієнт-банк», витяги (зображення) з клієнтської бази ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »; відео та фото з банкоматів, терміналів обслуговування та приміщень відділень ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », при проведені операцій (транзакцій) з рахунками банківської картки за № НОМЕР_3 , за період з 01.01.2016 року по 30.07.2018 року на магнітному (електронному) носіях; вхідної та вихідної кореспонденції між банківською установою та клієнтом(-ами) банку, власниками банківської картки за № НОМЕР_3 , а в разі відсутності оригіналів, надати засвідчені копії вказаних документів та протоколів виїмки (тимчасового доступу до речей і документів), що підтверджують вилучення оригіналів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк виконання ухвали до 28 серпня 2018 року.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.07.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/4422/18

Ухвала від 22.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 22.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні