Ухвала
від 01.08.2018 по справі 202/4491/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/4491/18

Провадження № 1-кс/202/3758/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 серпня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку по кримінальному провадженню №12018040000000229 від 02.02.2018, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.185 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

01 серпня 2018 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку.

В клопотанні зазначено, що в провадженні слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження під №12018040000000229 від 02.02.2018 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого, ч.4 ст. 185 КК України відносно групи осіб, які діючи за попередньою змовою у період з грудня 2017 року по теперішній час здійснюють розкрадання нафти з нафтопровідної системи, що належить ПАТ «Укртранснафта» Філія «Південні магістральні нафтопроводи», (м.Київ, вул. Московська, 32/2) чим спричиняють матеріальні збитки вказаному підприємству у великих розмірах.

В ході досудового розслідування від служби безпеки ПАТ «Укртранснафта» надійшли відомості стосовно того, що 14.01.2018 о 00:00 год. представниками підприємства було зафіксовано падіння тиску на ділянці 195-222 км, магістрального нафтопроводу «Кременчук-Херсон», у зв`язку із чим на місце були направленні екіпажі пересувних патрулів та екіпаж працівників служби безпеки НПС «Снігурівка» філії «Південні магістральні нафтопроводи».

Під час перевірки виявлених порушень, поблизу вищевказаного нафтопроводу біля селища Свистуново, Широківського району Дніпропетровської області, представниками служби безпеки виявлений ангар, на момент огляду якого в приміщенні був транспортний засіб автомобіль марки ВАЗ 2106 реєстраційний номер НОМЕР_1 , трактор з прикріпленою фрезою, для різки асфальту та шурування грунту, а також речі у виді лопат, граблів, земляного буру які перебували у брудному стані. Здійснюючи подальший розгляд факту розкрадання нафти з нафтопровідної системи, представниками служби безпеки ПАТ «Укртранснафта» зроблений попередній висновок стосовно того, що виявлені транспортні засоби та речі використовувались особами причетними до кримінального правопорушення під час скоєння злочину. У зв`язку із тим, що подібні факти мали систематичність та підприємству на теперішній час спричиняються матеріальні збитки у великих розмірах, останніми була подана заява до правоохоронних органів з метою встановлення та притягнення до відповідальності винних осіб.

У подальшому,шляхом оперативно-розшуковихзаходів,а такожза результатамислідчих танегласних слідчих(розшукових)дій впоряду ст.263КПК України встановлено,що доскоєння вказаногокримінального правопорушеннямають причетністьфізичні особиу складі: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,який координуєпротиправні діїзлочинної групинаправлені нарозкрадання нафтопродуктів,а такожподальшу їхреалізацію натериторії Дніпропетровськоїобласті; ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,який виступаєспіворганізатором злочинноїгрупи,відповідає завиробництво фальсифікованихнафтопродуктів; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,на якупокладено функціїз реалізаціїфальсифікованих нафтопродуктів; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ,на якупокладено функціїдокументального супроводженнязлочинної діяльностіта підробленнягосподарських документівдля наданнявказаній діяльностіознак законності; ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , на якого покладено функції інкасації грошових коштів отриманих за реалізацію фальсифікованих нафтопродуктів; ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , на якого покладено функції контролю за нелегальними АЗС, на яких реалізується фальсифіковані нафтопродукти; ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_7 ; ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_8 ; ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_9 ,; ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , на яких покладено функції постачання викраденої нафти до місць реалізації.

Вказана організованагрупа осібу періодз грудня2017року немаючи постійногоджерела доходів,зорганізувалась устійке об`єднаннядля отриманняприбутку,як результатзайняття протиправною діяльністюпов`язаною ізрозкраданням нафтиз нафтопровідноїсистеми яка належитьПАТ «Укртранснафта»,з метоюподальшого незаконноговиготовлення тареалізації фальсифікованихнафтопродуктів на території Дніпропетровської області.

За наявною інформацією, якою володіє орган досудового розслідування, учасник злочинної групи ОСОБА_15 зберігає за місцем мешкання речі, предмети та документи, які можуть бути використанні в якості доказової бази в рамках вказаного кримінального провадження.

В своємуклопотанні слідчийпросить надати старшомуслідчому СУГУ НПв Дніпропетровськійобласті капітануполіції ОСОБА_3 ,іншим слідчим,які входятьдо групислідчих,а такожза дорученнямв порядкуст.40КПК Україниспівробітникам Управліннязахисту економікив Дніпропетровськійобласті дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного мешкання ОСОБА_15 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , (відповідно до довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно власником є ОСОБА_16 ) з метою відшукання та вилучення: тари в якій зберігається попередньо викрадені належні ПАТ «Укртранснафта» нафтопродукти, предметів та пристроїв, що використовуються для переробки викрадених нафтопродуктів, компонентів необхідних для безперебійної переробки та виробництва викрадених нафтопродуктів, грошових коштів та банківський карток, на яких знаходяться грошові кошти, що отримані в результаті злочинної діяльності, чорнових записів, а також інших документів які відображають відомості стосовно переробки та збуту викрадених нафтопродуктів, засобів зв`язку, які використовують причетні до кримінального правопорушення особи під час координації своїх протиправних дій.

Дане клопотання, згідно протоколу автоматичного визначення слідчого судді, було передано слідчому судді 01 серпня 2018 року.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав в повному обсязі та просив його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК Україниніхто немає права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше яклише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених в клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Відповідно до ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвал слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання про надання дозволу обшуку за місцем фактичного мешкання ОСОБА_15 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення: тари в якій зберігається попередньо викрадені належні ПАТ «Укртранснафта» нафтопродукти, предметів та пристроїв, що використовуються для переробки викрадених нафтопродуктів, компонентів необхідних для безперебійної переробки та виробництва викрадених нафтопродуктів є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Разом з цим, клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення грошових коштів та банківський карток, на яких знаходяться грошові кошти, що отримані в результаті злочинної діяльності, чорнових записів, а також інших документів які відображають відомості стосовно переробки та збуту викрадених нафтопродуктів, засобів зв`язку, які використовують причетні до кримінального правопорушення особи під час координації своїх протиправних дій задоволенню не підлягає, оскільки обсяг обшуку визначений не конкретно та слідчому судді не надано доказів того, що вказані речі свідчать про здійснення протиправних дій, та мають значення для кримінального провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 131-132, 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку по кримінальному провадженню №12018040000000229 від 02.02.2018, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.185 КК України задовольнити частково.

Надати старшомуслідчому СУГУ НПв Дніпропетровськійобласті капітануполіції ОСОБА_3 ,іншим слідчим,які входятьдо групислідчих,а такожза дорученнямв порядкуст.40КПК Україниспівробітникам Управліннязахисту економікив Дніпропетровськійобласті дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного мешкання ОСОБА_15 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , (відповідно до довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно власником є ОСОБА_16 ) з метою відшукання та вилучення: тари в якій зберігається попередньо викрадені належні ПАТ «Укртранснафта» нафтопродукти, предметів та пристроїв, що використовуються для переробки викрадених нафтопродуктів, компонентів необхідних для безперебійної переробки та виробництва викрадених нафтопродуктів.

В іншій частині клопотання відмовити.

Ухвалу виконати до «31» серпня 2018 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення01.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75799733
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —202/4491/18

Ухвала від 10.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 01.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 01.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 01.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 01.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 01.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 01.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 01.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 01.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 01.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні