Ухвала
від 09.08.2018 по справі 344/11796/18
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/11796/18

Провадження № 1-кс/344/5244/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 серпня 2018 року м.Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС в Івано-Франківській області майора податкової міліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 , про арешт майна, в рамках кримінального провадження № 32018090000000041,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий, за погодженням з прокурором, звернувся з клопотанням про арешт майна, в обґрунтування якого покликався на те, що дане кримінальне провадження зареєстроване щодо невстановлених осіб, які вчинили фіктивне підприємництво, ПП «ТБ «Мушкетер» (код ЄДРПОУ 39992713) з метою прикриття незаконної діяльності. Досудовим розслідуванням встановлено, що до створення та незаконної діяльності вищевказаного підприємства причетні особи, у розпорядженні яких фактично перебували установчі документи, електронний цифровий підпис керівника та печатка підприємства, що дозволяло останнім здійснювали незаконну діяльність, шляхом оформлення первинних бухгалтерських документів про безтоварні господарські операції для реальних суб`єктів господарювання, з метою ухилення ними від сплати податків. Також встановлено, що ПП «ТБ «Мушкетер» (код ЄДРПОУ 39992713) знаходиться до кінця 2018 року на податковому обліку в Новомосковській ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області. Основний вид діяльності підприємства виробництво морозива. Юридичною адресою товариства значиться наступна: Івано-Франківська область, Тисменицький район, с.Хом`яківка, вул. Шевченка, буд.31. Засновником та директором ПП «ТБ «Мушкетер» (код ЄДРПОУ 39992713) значиться гр. ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , який фактично до господарської діяльності підприємства відношення не має.

Як зазначено у клопотанні, також досудовим розслідуванням встановлено, що ПП «ТБ «Мушкетер» (код ЄДРПОУ 39992713) у ПАТ «Банк Восток» (МФО 307123) відкрито рахунок № НОМЕР_2 , який використовується невстановленими особами в незаконній діяльності підприємства та на який підприємствами реального сектору економіки перераховуються грошові кошти, що можуть конвертуватися в готівку з наступним їх виведенням в тіньовий сектор. Таким чином, є достатні підстави вважати, що безготівкові кошти, які перебувають на банківських рахунках ПП «ТБ «Мушкетер» (код ЄДРПОУ 39992713), підпадають під ознаки ст.98 КПК України, оскільки дані про їх рух містять відомості, що можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а такі кошти є грошима, які набуті в наслідок вчинення невстановленими особами фіктивного підприємництва ПП «ТБ «Мушкетер» (код ЄДРПОУ 39992713) з метою прикриття незаконної діяльності.

Сторона кримінального провадження, яка звернулася з даним клопотанням, вказує, що безготівкові кошти, що перебувають на банківському рахунку ПП «ТБ «Мушкетер», можуть бути використані невстановленими слідством особами у протиправній діяльності, а наступний їхній рух по банківських рахунках може призвести до обготівкування та в такий спосіб мінімізації сплати податків підприємствами-вигодонабувачами. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Сторони, про час і місце розгляду клопотання повідомлені належним чином, в судове засідання не прибули.

Слідчий подав заяву про розгляд клопотання без його участі та підтримав вимоги клопотання у повному обсязі.

Як передбачено ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, вважаю клопотання підставним, виходячи із наступних міркувань.

Відповідно до п.п.1, 3 ч.2 ст.167 КПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони зберегли на собі сліди вчинення вказаного кримінального правопорушення, а також є предметом кримінального правопорушення.

Поряд з цим, у відповідності до ч.1 ст.170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленим цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину.

Арешт майна, відповідно до ч.2 ст.170 КПК України, допускається з метою забезпечення: збереження речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

У відповідності до ч.10 ст.170 КПК України арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Зважаючи на вищезазначені норми та наведені у клопотанні обставини, слідчий суддя вважає клопотання підставним та доцільним щодо накладення арешту на майно, зазначене у клопотанні, з метою повного, всебічного та неупередженого з`ясування всіх обставин кримінального провадження, а також прийняття законного і обгрунтованого рішення та досягнення завдань даного кримінального провадження.

Керуючись ст.ст. 131,132, 167, 170-173, 236, 309, 395 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на безготівкові кошти, що знаходяться на банківському рахунку № НОМЕР_2 , який відкрито ПП «ТБ «Мушкетер» (код ЄДРПОУ 39992713) у ПАТ «Банк Восток» (МФО 307123) та зупинити (арештувати) всі видаткові операції за вказаним рахунком.

Ухвала підлягає до негайного виконання та може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду Івано-Франківської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75806220
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна, в рамках кримінального провадження № 32018090000000041

Судовий реєстр по справі —344/11796/18

Ухвала від 09.08.2018

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Антоняк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні