Ухвала
від 08.08.2018 по справі 815/3667/17
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/3667/17

У Х В А Л А

08 серпня 2018 року

У залі судових засідань № 31

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

суддя-доповідач - Балан Я.В.,

суддя - Аракелян М.М.,

суддя - Бутенко А.В.

при секретарі судового засідання - Сидоренко Ю.С.

за участю сторін:

представник позивача - ОСОБА_2 (на підставі ордеру),

представник відповідача -

Державної фіскальної служби України - Паршина А.О. (за довіреністю),

- Баймуратов М.М.(за довіреністю),

представник відповідача -

Державної податкової інспекції

у Малиновському районі м. Одеси

Головного управління ДФС в Одеській області - Паршина А.О. (за довіреністю),

представник відповідача -

Головного управління ДФС в Одеській області - Паршина А.О. (за довіреністю),

третя особа без самостійних вимог на

предмет спору на стороні відповідачів - ОСОБА_5,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника Державної фіскальної служби України про залишення адміністративного позову ОСОБА_6 без розгляду по справі за позовом ОСОБА_6 до Державної фіскальної служби України, Головного управління ДФС в Одеській області, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ОСОБА_5 про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом ОСОБА_6 до Державної фіскальної служби України, Головного управління ДФС в Одеській області, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ОСОБА_5 про визнання протиправним та скасування наказу Державної фіскальної служби України №133-дс від 23.06.2017 року "Про притягнення до дисциплінарної відповідальності", яким звільнено ОСОБА_6 із займаної посади; визнання протиправним та скасування наказу Головного управління ДФС в Одеській області №836-0 від 26.06.2017 року "Про оголошення наказу ДФС України від 23.06.2017 року №133-дс", яким звільнено ОСОБА_6 із займаної посади; поновлення ОСОБА_6 на посаді начальника Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області.

31 липня 2018 року представником Державної фіскальної служби України до суду подано клопотання про залишення адміністративного позову без розгляду.

У судовому засіданні представники відповідачів та третя особа підтримали клопотання про залишення адміністративного позову без розгляду.

Представник позивача заперечував проти його задоволення, надавши письмові заперечення проти клопотання про залишення адміністративного позову без розгляду, які долучені судом до матеріалів справи.

Розглянувши клопотання представника Державної фіскальної служби України про залишення адміністративного позову без розгляду, суд вважає за необхідним відмовити у його задоволенні, виходячи з наступного.

До Одеського окружного адміністративного суду 12.07.217р. надійшла дана справа та згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, справу розподілено на головуючого суддю - Стеценко О.О. судді - Свида Л.І.,

Левчук О. А.

Ухвалою суду від 17.07.2017р. відкрито провадження у даній справі.

Ухвалою суду від 17.01.2018р. розгляд даної справи призначено проводити у порядку загального позовного провадження, у зв'язку з новою редакцією КАС України.

Ухвалою суду від 19.02.2017р. закрито підготовче провадження та призначено справу №815/3667/17 до судового розгляду по суті.

Згідно до протоколу повторного автоматичного розподілу судової справи №815/3667/17 між суддями, по даній справі призначено головуючого суддю - Марин П.П., судді - Свида Л.І., Левчук О.А., у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю судді Стеценко О.О. згідно розпорядження в.о. керівника апарату суду №177 від 08.05.2018р.

Ухвалою суду від 11.05.2018р. було відведено головуючого по справі суддю Марина П.П. від розгляду адміністративної справи №815/3667/17 за позовом ОСОБА_8 до Державної фіскальної служби України, Головного управління ДФС в Одеській області, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_5 про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Згідно до протоколу повторного автоматичного розподілу судової справи №815/3667/17 між суддями, по даній справі призначено головуючого суддю - Балан Я.В., судді - Свида Л.І., Левчук О.А.

Ухвалою суду від 15.05.2018р. прийнято дану справу до свого провадження за правилами загального позовного провадження та повторно призначено розгляд справи №815/3667/17 по суті на підставі ч. 14 ст. 31 КАС України.

Згідно до протоколу повторного автоматичного розподілу судової справи №815/3667/17 між суддями, по даній справі замінено членів складу колегії суддів на Аракелян М.М., Бутенко А.В.. у зв'язку із знаходженням у відпустці членів колегії суду.

31 липня 2018 року суддею-доповідачем судове засідання оголошено відкритим та розпочато розгляд справи по суті спочатку, у зв'язку із зміною складу суду.

Відповідно до ч. 2 ст. 240 Кодексу адміністративного судочинства України заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті.

Таким чином, норма ч. 2 ст. 240 КАС України є імперативною, чіткою та узгодженою, відповідає вимозі "якості" закону та не припускає неоднозначного трактування.

Відповідно до ч. 6 ст. 7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

Згідно з ч. 4 ст. 180 КАС України клопотання та заяви учасника справи з питань, визначених у частині третій цієї статті, подані після закриття підготовчого засідання, залишаються без розгляду, за винятком випадків, коли вони стосуються доказів, поданих після закриття підготовчого засідання.

Проаналізувавши вищевикладене, враховуючи те, що клопотання про залишення адміністративного позову без розгляду подано представником Державної фіскальної служби України під час розгляду справи по суті, суд вважає необхідним застосувати аналогію закону та на підставі ч. 4 ст. 180 КАС України вказане клопотання представника Державної фіскальної служби України - залишити без розгляду.

Керуючись ч. 4 ст. 180, ч. 2 ст. 240 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Державної фіскальної служби України про залишення адміністративного позову ОСОБА_6 до Державної фіскальної служби України, Головного управління ДФС в Одеській області, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ОСОБА_5 про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді - залишити без розгляду.

Ухвала суду може бути оскаржена в порядку та строки, встановлені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, встановлені ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст ухвали складено та підписано 10 серпня 2018 року.

Суддя-доповідач Я.В. Балан

Суддя М.М. Аракелян

Суддя А.В. Бутенко

Дата ухвалення рішення08.08.2018
Оприлюднено14.08.2018
Номер документу75829369
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді

Судовий реєстр по справі —815/3667/17

Постанова від 20.01.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Постанова від 20.01.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Ухвала від 19.01.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Ухвала від 19.01.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Ухвала від 12.07.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 05.07.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бевзенко В.М.

Ухвала від 07.05.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бевзенко В.М.

Ухвала від 07.05.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бевзенко В.М.

Постанова від 28.03.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 01.04.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні