Ухвала
від 06.08.2018 по справі 466/6338/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/6338/18

У Х В А Л А

06 серпня 2018 року м. Львів

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого СВ Шевченківського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Львівської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018140090002366 від 14.06.2018 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, -

у с т а н о в и в :

06 серпня 2018 року слідчий СВ Шевченківського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням, яке погоджено прокурором Львівської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018140090002366 від 14.06.2018 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що невідомі особи, які надають посередницькі послуги з отримання робочих віз Республіки Польща та які здійснюють свою діяльність у приміщенні, що за адресою: АДРЕСА_1 у своїй діяльності виготовляють підроблені документи.

Під час проведення оперативно - розшукових заходів встановлено, що до вчинення даного кримінального правопорушення, можуть бути причетні працівники агенції по працевлаштуванню «ProfiWorkServise», яка знаходиться у офісі АДРЕСА_2 , яка надає посередницькі послуги з отримання робочої візи у Республіку Польща, де в процесі надання даних послуг займаються виготовленням та використанням підроблених документів. Тобто, було встановлено те, що у даному офісі працює особа жіночої статі, яка представляється офіс-менеджером та називається на ім`я ОСОБА_5 , користується оператором мобільного зв`язку «Київстар» № НОМЕР_1 , робочий E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка в усній розмові з клієнтами повідомляє, що їхня агенція надає посередницькі послуги з отримання робочої візи у Республіку Польща. Також у разі необхідності, з метою пришвидшення подачі документів у Візовий центр Польщі, який знаходиться у м. Тернопіль, Ірина роз`яснює клієнтам те, що вони можуть надати дані послуги, в який входить виготовлення та надання клієнту пакету документів, зокрема Тернопільську прописку на короткий термін, страховий поліс, виписка з банківського рахунку із залишком коштів або рух коштів на рахунку, довідку з місця роботи. Вартість даних послуг їхня агенція оцінює в розмірі 2 000 гривень. А від так в приміщенні офісу АДРЕСА_2 , де здійснює свою діяльність агенція з працевлаштування «ProfiWorkServise» - ТзОВ «Профі Ворк Сервіс» (ЄДРПОУ 41106098), можуть зберігатись підроблені бланки або заповнені документи, запрошення на роботу в Польщу, довідки про доходи, банківські виписки по рахунках або довідки банківськх установ, печатки, штампи, а також інші речі та предмети, здобуті злочинним шляхом, заборонені у вільному обігу, а також такі, що можуть мати значення речових доказів у даному кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вище наведене, є достатні підстави вважати, що у зазначеному в клопотанні житлі або іншому володінні особи можуть знаходитися речі та предмети, здобуті злочинним шляхом, заборонені у вільному обігу, а також такі, що можуть мати значення речових доказів та які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні.

В судове засідання, призначене на 06.08.2018 року ніхто не з`явився, однак слідчий Шевченківського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 подав заяву з проханням про розгляд справи за його відсутності, клопотання підтримує, просить його задовольнити.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Суд вважає за можливе розглянути дану справу у відсутності осіб, які беруть участь у судовому провадженні без фіксування судового засідання технічними засобами.

Заслухавши думку прокурора, оглянувши клопотання та додатки до нього, приходжу до висновку, що дане клопотання підлягає до задоволення.

Відтак, наявні достатні підстави для проведення обшуку та фіксації відомостей про обставини вчинення даного злочину.

На підставі наведеного, керуючись ст. 110, 234 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в :

клопотання задовольнити.

Надати слідчому Шевченківського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку приміщення офісу АДРЕСА_2 , де здійснює свою діяльність агенція з працевлаштування «ProfiWorkServise» - ТзОВ «Профі Ворк Сервіс» (ЄДРПОУ 41106098) та всіх належних підсобних приміщеннях (гараж, підвал, горище, надвірні будівлі, тощо), з метою відшукання та вилучення підроблених бланків або заповнених документів, запрошень на роботу в Польщу, довідки про доходи, банківські виписки по рахунках або довідки банківських установ, печатки, штампи, а також інші речі та предмети, здобуті злочинним шляхом, заборонені у вільному обігу, а також такі, що можуть мати значення речових доказів у даному кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня постановлення ухвали.

Виконання ухвали доручити слідчому Шевченківського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , або за його дорученням працівникам УБЗПТЛ ГУНП у Львівській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення06.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75837861
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —466/6338/18

Ухвала від 06.08.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні