Ухвала
від 01.08.2018 по справі 753/4896/18
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/4896/18

провадження № 2/753/4318/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" серпня 2018 р. суддя Дарницького районного суду м. Києва Трусова Т.О., розглянувши заяву приватного підприємства Валоїс про забезпечення доказів,

В С Т А Н О В И В:

У березні 2018 р. приватне підприємство Валоїс (далі по тексту - ПП Валоїс , позивач) звернулося до суду з позовом про переведення прав та обов'язків покупця за договором купівлі-продажу 54/100 частин туристично-оздоровчому комплексі Білоцерківчанка в АДРЕСА_1, укладеному 21.02.2014 між товариством з обмеженою відповідальністю Білоцерківський міськбуд та ОСОБА_2.

01.08.2018 позивач через канцелярію суду подав заяву про забезпечення доказів, а саме:про витребування від приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Забігайла Сергія Юрійовича посвідченого ним договору купівлі-продажу 54/100 часток туристично-оздоровчого комплексу Білоцерківчанка в АДРЕСА_1, серія та номер 349 від 21.02.2014.

Заява обґрунтована тим, що вищевказаний договір є доказом по справі, але позивач не може його самостійно отримати, оскільки не є стороною цього договору та відомості, що містять в ньому становлять нотаріальну таємницю.

Вивчивши матеріали цивільної справи, суд вважає заяву про забезпечення доказів обґрунтованою з таких підстав.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Положеннями ст. 95 цього Кодексу передбачено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

За приписом ст. 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов'язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Вивченням матеріалів цивільної справи встановлено, що договір купівлі-продажу 54/100 часток частин туристично-оздоровчому комплексі Білоцерківчанка , укладений 21.02.2014 між товариством з обмеженою відповідальністю Білоцерківський міськбуд та ОСОБА_2, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Забігайлом Сергієм Юрійовичем , дійсно містить дані про обставини, які входять до предмета доказування у цій справі, а з огляду на наведені у заяві позивача потенційні ризики можливої його втрати або вилучення, існують підстави для забезпечення доказів шляхом їх витребування.

Керуючись статтями 197, 116 - 118 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву приватного підприємства Валоїс про забезпечення доказів задовольнити.

Витребувати від приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Забігайла Сергія Юрійовича копію договору купівлі-продажу 54/100 часток туристично-оздоровчого комплексу Білоцерківчанка в АДРЕСА_1, серія та номер 349 від 21.01.2014.

Встановити строк виконання ухвали протягом 14 днів з дня одержання її копії.

Уповноважити представника позивача ОСОБА_4 отримати документи, надані на виконання вказаної ухвали.

Роз'яснити, що особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Ухвала підлягає негайному виконанню в порядку, встановленому для виконання судових рішень, але може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Дарницький районний суд м. Києва протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Суддя:

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення01.08.2018
Оприлюднено15.08.2018
Номер документу75866279
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —753/4896/18

Рішення від 28.11.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Трусова Т. О.

Ухвала від 17.09.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Трусова Т. О.

Рішення від 28.11.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Трусова Т. О.

Ухвала від 01.08.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Трусова Т. О.

Ухвала від 04.06.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Трусова Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні