Ухвала
від 15.08.2018 по справі 915/874/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

15 серпня 2018 року Справа № 915/874/18

м. Миколаїв.

Суддя Господарського суду Миколаївської області Коваль Ю.М.,

розглянувши матеріали

позову товариства з обмеженою відповідальністю «Морський спеціалізований порт Ніка-Тера» ,

вул. Айвазовського , 23, м. Миколаїв, 54052,

до товариства з обмеженою відповідальністю «Софія-Граніт» ,

с. Софіївка , Новобузький район, Миколаївська область, 55632,

про стягнення попередньої оплати за товар у сумі 18046 грн. 58 коп., -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «Морський спеціалізований порт Ніка-Тера» звернулося з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «Софія-Граніт» про стягнення з останнього грошових коштів у сумі 18046 грн. 58 коп. - попередньої оплати, з посиланням на невиконання відповідачем зобов'язань за укладеним між ними договором від 03.04.2012 № 107/03 (534/нк-12) щодо поставки попередньо оплаченого позивачем товару.

Позивач також просить суд про стягнення з ТОВ «Софія-Граніт» грошових коштів на відшкодування судових витрат.

Поданих матеріалів достатньо для прийняття позову.

Разом із тим, позивачу належить подати суду розрахунок суми позовних вимог.

Крім того, так як даний позов є малозначним в розумінні ч. 5 ст. 12 ГПК України, а саме, що ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, справа не є складною, не вимагає дослідження великої кількості доказів та не становить значного суспільного інтересу, суд вважає необхідним розглядати дану справу у порядку спрощеного позовного провадження.

Окрім іншого, у позовній заяві ТОВ «Морський спеціалізований порт Ніка-Тера» поставлено питання до відповідача:

« 1) Чи отримувало ТОВ «Софія-Граніт» кошти 24.02.15р. від ТОВ «МСП НІКА-ТЕРА» за поставку щебня у розмірі 200 000,00 грн. за Договором №107/03 (534/нк-12) від 03.04.12р.?

2) Якщо отримувало, тоді у якому обсязі на яку суму ТОВ «Софія-Граніт»

відвантажило щебню ТОВ «МСП НІКА-ТЕРА» ?

3) Якщо відбулось відвантаження щебню не у повному обсязі, тоді з якої причини?

4) Якщо відбулось відвантаження щебню не у повному обсязі, тоді чому ТОВ «Софія-Граніт» не повернуло різницю коштів на вимогу ТОВ «МСП НІКА-ТЕРА» №1375/нк-09 від 21.02.17р.?

5) Чи підписувався ТОВ «Софія-Граніт» акт звіряння розрахунків між сторонами за 2015р. станом на 12.08.15р.?

6) Якщо підписувався, тоді за яким Договором?» .

У відповідності до ст. 90 ГПК України учасник справи має право поставити в першій заяві по суті справи або у додатку до неї не більше десяти запитань іншому учаснику справи про обставини, що мають значення для справи. Учасник справи, якому поставлено питання іншим учасником справи, зобов'язаний надати вичерпну відповідь окрему на кожне питання по суті. Така відповідь оформлюється у формі заяви не пізніше як за п'ять днів до підготовчого засідання, а у справі, що розглядається в порядку спрощеного провадження, - за п'ять днів до першого судового засідання. Копія такої заяви свідка у той самий строк надсилається учаснику справи, який поставив письмові запитання. Якщо поставлене запитання пов'язане з наданням доказів, що підтверджують відповідні обставини, учасник справи разом із заявою свідка надає такі докази.

Отже, ТОВ «Софія-Граніт» належить не пізніше як за п'ять днів до судового засідання подати суду та позивачу відповіді на вищевказані запитання.

Керуючись ст.ст. 12, 90, 174, 176, 234 ГПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Призначити судове засідання на 19.09.2018 о 10 год. 00 хв.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Миколаїв, ОСОБА_1, вул. Адміральська, 22, поверх 9, зал засідань № 2.

4. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов, оформленого згідно вимог ст. 165 ГПК України, - п'ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

5. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив, з урахуванням вимог ст. 166 ГПК України, - п'ять днів з моменту отримання відзиву на позов.

6. Встановити відповідачу строк для подання заперечень, з урахуванням вимог ст. 167 ГПК України, - п'ять днів з моменту отримання відповіді на відзив.

Суд зауважує, що до відзиву, відповіді на відзив або заперечень, у відповідності до ст.ст. 165-167 ГПК України, мають бути додані, зокрема, документи, що підтверджують надіслання (надання) таких документів та доданих до них доказів іншим учасникам справи.

7. Зобов'язати позивача у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали усунути недолік позову, зазначений у її мотивувальній частині.

8. Зобов'язати відповідача не пізніше як за п'ять днів до судового засідання подати суду та позивачу відповіді на запитання, зазначені в мотивувальній частині даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, проте заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою : http://mk.arbitr.gov.ua.

Суддя Ю .М.Коваль.

Дата ухвалення рішення15.08.2018
Оприлюднено15.08.2018

Судовий реєстр по справі —915/874/18

Судовий наказ від 20.02.2019

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю. М.

Ухвала від 21.09.2018

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю. М.

Ухвала від 19.08.2018

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю. М.

Ухвала від 15.08.2018

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні