Ухвала
від 14.08.2018 по справі 813/3208/18
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №813/3208/18

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

14 серпня 2018 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Хоми О.П.,

з участю секретаря судового засідання Тур Т.О.,

розглянувши у підготовчому засіданні в м. Львові клопотання представника позивача про закриття провадження у адміністративній справі за позовом Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області до Товариства з обмеженою відповідальністю ЗАХІД РЕСТ ГРУП про застосування заходів реагування,

в с т а н о в и в :

Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області (далі - ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області) звернулось до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю ЗАХІД РЕСТ ГРУП , в якому просить зобов'язати керівника ТзОВ ЗАХІД РЕСТ ГРУП Андреєву О.А. призупинити роботу дитячого відпочинкового табору ZAXID REST CAMP (вулиця Шевченка, 168, село Родатичі, Городоцький район, Львівська область, 81521) до усунення порушень вимог чинного санітарного законодавства, вказаних в акті приймання дитячого оздоровчого табору від 27.06.2018 форма №318/0, з метою збереження та зміцнення здоров'я дітей, недопущення спалахів гострих інфекційних хвороб та харчових отруєнь.

Ухвалою суду від 24.07.2018 відкрито загальне позовне провадження в адміністративній справі та призначено до підготовчого засідання.

14.08.2018 (вх.25487) представником ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області подано клопотання про закриття провадження у справі на підставі пункту 3 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), у зв'язку з виконанням відповідачем усіх вимог та досягненням сторонами примирення.

З посиланням на частину 1 статті 142 КАС України позивач просить повернути п'ятдесят відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Просить здійснювати розгляд клопотання без участі уповноваженого представника.

Відповідач, належним чином повідомлений про дату, час і місце розгляду справи, явки уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив.

Суд, розглянувши клопотання, дійшов висновку про його обґрунтованість з огляду на наступне.

Підстави закриття провадження у справі визначені частиною першої статті 238 КАС України, відповідно до пункту 3 якої суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Досягнення сторонами примирення є безумовною підставою для закриття провадження у справі.

Водночас, суд вважає за необхідне роз'яснити, що відповідно до частини другої статті 239 КАС України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Повернення судового збору регулюється статтею 142 КАС України.

Відповідно до частини першої статті 142 КАС України у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п'ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

При зверненні до суду з позовною заявою позивачем сплачено судовий збір в розмірі 1762 грн, що підтверджено платіжним дорученням № 647 від 12.07.2018.

Ураховуючи норму частини першої статті 142 КАС України та клопотання про повернення п'ятдесяти відсотків сплаченого судового збору, Головному управлінню Держпродспоживслужби у Львівській області слід повернути судовий збір в розмірі 881 грн, сплачений за платіжним дорученням № 647 від 12.07.2018.

Керуючись ст. ст. 142, 143, 183, 238, 239, 241, 248 КАС України, суд

у х в а л и в :

Клопотання представника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області про закриття провадження у справі задовольнити повністю.

Закрити провадження у справі за позовом Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області до Товариства з обмеженою відповідальністю ЗАХІД РЕСТ ГРУП про застосування заходів реагування.

Повернути Головному управлінню Держпродспоживслужби у Львівській області (місцезнаходження:вул. Вітовського, 18, м. Львів, 79011, код ЄДРПОУ 40349068) п'ятдесят відсотків судового збору, сплаченого відповідно до платіжного доручення № 647 від 12.07.2018 в розмірі 881 (вісімсот вісімдесят один) грн.

У разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя О.П. Хома

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.08.2018
Оприлюднено15.08.2018
Номер документу75870566
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/3208/18

Ухвала від 14.08.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 24.07.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні