Ухвала
від 14.08.2018 по справі 910/10628/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua 0,2

УХВАЛА

м. Київ

14.08.2018Справа № 910/10628/18

Господарський суд міста Києва, в складі судді Баранова Д.О. , розглянувши матеріали заяви

за позовом 1) Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації (02094, м. Київ, б-р Праці, будинок 1/1; ідентифікаційний код 37203257)

2) Комунального підприємства "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва" (02002, м. Київ, вул. Челябінська, будинок 9-Г; ідентифікаційний код 39606435)

до Київської міської організації політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" (04080, м. Київ, вул. Турівська, будинок 13; ідентифікаційний код 21709458)

про дострокове розірвання договору оренди і виселення орендаря, стягнення заборгованості за оренду приміщення

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду міста Києва звернулись Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація та Комунальне підприємство "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва" з позовом до Київської міської організації політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" про дострокове розірвання договору оренди і виселення орендаря, стягнення заборгованості за оренду приміщення.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку про повернення позовної заяви з наступних підстав.

Згідно з п. 1 ч. 5 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи також у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Відповідно до ч. 2 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Згідно з ч. 3 ст. 56 Господарського процесуального кодексу України юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 60 Господарського процесуального кодексу України визначено, що повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені довіреністю фізичної або юридичної особи.

Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним цифровим підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами (ч. 3 ст. 60 Господарського процесуального кодексу України).

Спільна позовна заява Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації та Комунального підприємства "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва" підписана адвокатом В.Майданік, який діє на підставі виданих позивачами довіреностей.

В той час, додана до позовної заяви довіреність від 27.06.18 № 5929/26/2/103 видана Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією, в особі виконуючого обов'язки голови ОСОБА_1.

Однак, в порушення наведених приписів до позовної заяви не додано доказів у підтвердження того, що вказана особа, а саме, ОСОБА_1 на момент видачі від імені Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, тобто, станом на 27.06.2018 був виконуючим обов'язки голови і мав повноваження на видачу довіреностей від імені адміністрації.

Відтак, з огляду на викладене, додана до позовної заяви довіреність від 27.06.18 № 5929/26/2/103 не може бути прийнята судом в якості належного доказу, що підтверджує повноваження адвоката В.Майданік діяти від імені Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, а отже, й на підписання позовної заяви від імені адміністрації .

Таким чином, суду не доведено, що подану позовну заяву підписано уповноваженою на те особою, що у свою чергу, є підставою для повернення позовної заяви відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ч. 8 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Враховуючи вищевикладене та керуючись п. 1 ч. 5 ст. 174 та ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Спільну позовну заяву Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації та Комунального підприємства "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва" та додані до неї документи - повернути без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду в загальному порядку, після усунення допущеного порушення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Дата складання та підписання повного тексту ухвали: 14.08.2018.

Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Д.О. Баранов

Дата ухвалення рішення14.08.2018
Оприлюднено16.08.2018
Номер документу75895021
СудочинствоГосподарське
Сутьдострокове розірвання договору оренди і виселення орендаря, стягнення заборгованості за оренду приміщення

Судовий реєстр по справі —910/10628/18

Ухвала від 14.08.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Баранов Д.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні