Ухвала
від 17.08.2018 по справі 127/20533/18
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/20533/18

Провадження №1-кс/127/10629/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 серпня 2018 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотанняслідчого СВ Лівобережного ВП Вінницького ВП ГУНП України у Вінницькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВЛВП ВВПГУНП Україниу Вінницькійобласті лейтенантполіції ОСОБА_3 звернувся до судуз клопотаннямпро обшукприміщення, яке орендує ПП «Подільське сяйво», на території земельної ділянки, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Героїв Крут, 4, мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018020020002802 від 05.07.2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що 04.07.2018 року до ЛВП ВВП ГУНП у Вінницькій області надійшло звернення від директора ПАТ "Вінницяводоканал" ОСОБА_4 , про те, що невідома особа таємно, шляхом вільного доступу здійснює несанкціонований забір води з системи централізованого водопостачання за адресою: м. Вінниця, вул. Героїв Крут, 4.

31.07.2018року на адресу Лівобережного ВПВВП ГУНП у Вінницькій області надійшов рапорт оперуповноваженогоУЗЕ у Вінницькій області ДЗЕ Національної поліції України майора поліції ОСОБА_5 в якому зазначається, що за адресою : м. Вінниця, вул. Героїв Крут, 4 в одному із приміщень, що розміщені на зазначеній території здійснюється розлив питної води з метою подальшої її реалізації. Орендує дане приміщення ПП «Подільське сяйво» (код ЄДРПОУ 39568552, юридична адреса: 21001, Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Г. Успенського, 91, директор: ОСОБА_6 ). Також було встановлено, що автомобіль груз-пас (тентований з бортами) марки Рено д.н.з. НОМЕР_1 , здійснює перевезення води з виготовленої в цеху який орендує ПП «Подільське сяйво». Власником даного транспортного засобу являється: гр. ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_2 , паспорт громадянина України, серії НОМЕР_3 виданий Вінницьким РВ УМВС України у Вінницькій області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході досудового розслідування було встановлено, що згідно відомості з державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку за адресою: АДРЕСА_2 кадастровий номер 0510136300:01:043:00984 встановлено, що територію даної земельної ділянки, площа якої займає 0.9901 га займають чотири суб`єкта речового права, а саме ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 .Також, було допитано в якості свідка ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який повідомив, що він являється директором ПП «Подільське сяйво» з 2015 року і що їхнє підприємство займається забором води з центрального водопостачання КП «Вінницяводоканал» без допомоги свердловини.

Зважаючи вищевикладене та на те, що ПП «Подільське сяйво» (Код ЄДРПОУ 39568552, юридична адреса: 21001, Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Гліба Успенського, 91) директором якого є ОСОБА_6 , може бути причетне до вчинення даного кримінального правопорушення, а відшукання і вилучення обладнання чи предметів за допомогою, якого здійснюється незаконний забір питної води із системи централізованого водопостачання на території за адресою: АДРЕСА_2 а також відповідної документації, яка підтверджує облік, об`єм і реалізацію продукції, які підтверджують незаконний забір води із центрального водопостачання води, сприятимуть досудовому розслідуванню, просив клопотання задовольнити.

В судовомузасіданні слідчийвимоги клопотанняпідтримав заобставин,викладених уньому тавказав,щов приміщенні, яке орендує ПП «Подільське сяйво», на території земельної ділянки, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Героїв Крут, 4 можуть знаходитись обладнання чи предмети, за допомогою якого здійснюється незаконний забір питної води із системи централізованого водопостачання.

Суд, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно відомості з державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку за адресою: АДРЕСА_2 кадастровий номер 0510136300:01:043:00984 встановлено, що територію даної земельної ділянки, площа якої займає 0.9901 га займають чотири суб`єкта речового права, а саме ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 .

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для задоволення клопотання про проведення обшуку, оскільки дана слідча дія має важливе значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь кримінального правопорушення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ ЛівобережногоВП ВінницькогоВП ГУНПУкраїни уВінницькій області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщення, яке орендує ПП «Подільське сяйво», на території земельної ділянки, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Героїв Крут, 4 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення обладнання та предметів за допомогою яких, здійснюється несанкціонований забір питної води, а також документації, яка підтверджує облік, об`єм і реалізацію продукції, що у свою чергу підтверджує незаконний забір води із центрального водопостачання.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення17.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75926723
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/20533/18

Ухвала від 17.08.2018

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні