Ухвала
від 17.08.2018 по справі 729/805/18
БОБРОВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 729/805/18

4-с/729/2/18 р.

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

17 серпня 2018 р. Бобовицький районний суд Чернігівської області у складі:

головуючої судді Кузюри В.О.

за участі секретаря Ященко Л.В.

скаржника ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Бобровиця справу за скаргою ОСОБА_1 на бездіяльність (дії) державного виконавця Бобровицького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Міністерства юстиції України щодо відмови в знятті арешту з майна, -

В С Т А Н О В И В:

Боржник ОСОБА_1 звернувся до суду із скаргою на бездіяльність (дії) державного виконавця Бобровицького районного відділу ДВС ГТУЮ у Чернігівській області про відмову в знятті арешту з майна. В обґрунтування скарги зазначає, що 05.02.2015 року Бобровицьким районним судом видано виконавчий лист № 729/1379/14 про стягнення з нього на користь Бобровицького РЕМ ПАТ Чернігівобленерго заборгованості за спожиту електроенергію. 10.02.2015 року постановою ВДВС Бобровицького РУЮ про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження № 46430601 було накладено арешт на належне боржнику майно, та на нерухоме майно у межах суми звернення стягнення 10928, 24 грн. Було прийнято рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень з індексним номером 19230343 та внесено необхідні записи до відповідних державних реєстрів. Скаржник зазначає що повністю сплатив заборгованість перед Бобровицьким РЕМ ПАТ Чернігівобленерго , та вказує що сплатив усі необхідні платежі в тому числі виконавчий збір. ОСОБА_1 звернувся з заявою до Бобровицького районного відділу ДВС ГТУЮ у Чернігівській області щодо зняття арештів з майна, але листом за № 3693 йому було відмовлено, тому він звернувся до суду і просить зобов'язати Бобровицький районний відділ ДВС ГТУЮ у Чернігівській області зняти арешт з майна.

В судовому засіданні скаржник вимоги підтримав з підстав вказаних в скарзі , просить задовольнити скаргу.

Представник Бобровицького районного відділу ДВС ГТУЮ у Чернігівській області не з"явився в судове засідання до суду , надав заяву з проханням проводити розгляд справи без їх участі, та надала заперечення на скаргу .

В своїх запереченнях представник Бобровицького районного відділу ДВС ГТУЮ у Чернігівській області пояснила, що на примусовому виконанні у Бобровицькому районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області у старшого державного виконавця Труш О.Г. перебувало виконавче провадження з виконання виконавчого листа № 729/І379/14 виданого 05.02.2015 Бобровицьким районним судом Чернігівської області про стягнення з ОСОБА_1, РНОКПП НОМЕР_1, адреса згідно даних виконавчого документу: вул. Садова, З, с. Старий Биків, Бобровицький район на користь Бобровицького РЕМ ПАТ Чернігівобленерго , код ЄДРПОУ 21400347, вул. Незалежності, 12, м. Бобровиця 10928,24 грн.Виконавчий документ надійшов на виконання 09.02.2015. Виконавче провадження відкрито 10.02.2015. Також враховуючи суму стягнення, для забезпечення цілісності майна боржника було накладено арешт на все майно боржника.Так, у зв'язку з виявленням джерел отримання доходів боржником (ТОВ Адам Компані ) 07.04.2015 було звернуто стягнення на доходи боржника, про що 07.04.2015 було винесено відповідну постанову.Утримань з місця роботи боржника не проводилося, в подальшому згідно відповідей ПФУ та ДФС відсутні джерела отримання доходів. На рахунок відділу надійшли кошти у сумі 1000,00 грн. в рахунок часткової сплати боргу.Виконавчий документ було повернуто стягувачеві з частковим виконанням згідно постанови від 01.02.2016 (частково стягнуто 900,00 грн. за виконавчим документом та 100,00 грн. виконавчого збору).Залишок несплаченого виконавчого збору складає 992,82 грн. Також несплаченими залишилися витрати на проведення виконавчих дій. При цьому при зверненні до Бобровицького районного відділу ДВС з питання зняття арешту з належного майна. Скаржником не було додано докази сплати суми, що підлягала стягненню за виконавчим документом на користь Бобровицького РЕМ ПАТ Чернігівобленерго . Тому представник Бобровицького районного відділу ДВС ГТУЮ у Чернігівській області просить у задоволенні скарги відмовити у повному обсязі.

Суд, дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються вимоги заявника, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст.447 ЦПК України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи. Справи за скаргами на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи посадової особи державної виконавчої служби розглядаються судом за загальними правилами ЦПК України з особливостями, встановленими статтею 447 ЦПК, за участю державного виконавця або іншої посадової особи державної виконавчої служби, рішення, дії або бездіяльність якої оскаржуються. Неявка стягувача, боржника, державного виконавця або іншої посадової особи органу ДВС, приватного виконавця, які належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду скарги, не перешкоджають її розгляду.

Судом встановлено, що на примусовому виконанні у відділі державної виконавчої служби Бобровицького районного відділу ДВС ГТУЮ у Чернігівській області перебувало виконавче провадження у старшого державного виконавця Труш О.Г. з виконання виконавчого листа № 729/І379/14 виданого 05.02.2015 Бобровицьким районним судом Чернігівської області про стягнення з ОСОБА_1 на користь Бобровицького РЕМ ПАТ Чернігівобленерго , 10928,24 грн.

01.02.2016 року державним виконавцем Бобровицького районного відділу ДВС ГТУЮ у Чернігівській області винесено постанову про повернення виконавчого документа стягувану.

Відповідно до ст. 50 Закону України Про виконавче провадження у редакції, яка діяла станом на дату прийняття рішення, чітко зазначено, що у разі закінчення виконавчого провадження (крімнаправлення виконавчого документа за належністю іншому органу державної виконавчої служби, офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, закінчення виконавчого провадження за рішенням суду,винесеним у порядку забезпечення позову чи вжиття запобіжних заходів, а також крім випадків нестягнений виконавчого збору або витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій), повернення виконавчого документа до суду або іншого органу(посадовій особі), який його видав, арешт, накладений на майноборжника, знімається, скасовуються інші вжиті державним виконавцем заходи примусового виконання рішення, а також провадяться інші дії, необхідні у зв'язку із завершенням виконавчого провадження.

Відповідно до норм діючого законодавства, а саме п. 15 розділу 8 Інструкції з організації примусового виконання рішення при скасуванні судом заходів забезпечення позову за завершеним виконавчим провадженням, надходженні на рахунок органу державної виконавчої служби, рахунок приватного виконавця суми коштів, стягнених з боржника, необхідної для задоволення вимог усіх стягувачів, стягнення виконавчого збору, витрат виконавчого провадження та штрафів, накладених на боржника за завершеним виконавчим провадженням, виконавець не пізніше наступного робочого дня виносить постанову про зняття арешту з майна боржника без винесення постанови про відкриття чи відновлення виконавчого провадження.

Скаржнику необхідно звернутися до Бобровицького районного відділу ДВС ГТУЮ у Чернігівській області та підтвердити документально сплату коштів згідно виконавчого листа № 729/1379/14, сплати виконавчого збору та витрат виконавчого провадження. або звернутися до суду з позовною заявою про зняття арешту з майна з залученням в якості відповідача ПАТ "Чернігівобленерго".

Таким чином, у суду відсутні підстави для задоволення скарги.

Керуючись ст.ст. 383-389 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Відмовити у задоволенні скарги ОСОБА_1 на бездіяльність (дії) державного виконавця Бобровицького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Міністерства юстиції України щодо зняття арешту з майна.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Чернігівської області протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя В.О. Кузюра

СудБобровицький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення17.08.2018
Оприлюднено19.08.2018
Номер документу75944651
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —729/805/18

Ухвала від 17.08.2018

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Кузюра В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні