Ухвала
від 03.08.2018 по справі 490/4844/18
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Центральний районний суд м. Миколаєва


Справа № 490/4844/18

Провадження № 1-кс/490/5080/2018

У Х В А Л А

«03» серпня 2018 року слідчий суддя Центрального районного суду міста Миколаєва ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5 , захисника ОСОБА_6 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Миколаєві кримінальне провадження № 12018150020002257 від «10» червня 2018 року за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 121 Кримінального Кодексу України, -

В С Т А Н О В И В :

Суть питання, що вирішується ухвалою, і за чиєю ініціативою воно розглядається.

Старший слідчий слідчого управління ГУ НП України в Миколаївській області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва із клопотанням про продовження строку досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні та про продовження строку тримання під вартою

ОСОБА_7 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 у смт. Лозове Республіки Молдова, є громадянином України, мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Необхідність продовження строків досудового розслідування мотивував тим, що закінчити досудове розслідування у встановлений строк не видається за можливе з огляду на складність кримінального провадження, а також - обсяг та характер дій, що мають бути здійсненими для її належного розслідування.

Необхідність продовження строків тримання підозрюваного під вартою мотивував тим, що той обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, перебуваючи на волі, може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, а також - вчинити інші злочини.

Під час судового розгляду слідчий та прокурор заявлене клопотання підтримали.

Підозрюваний, його захисник та його законний представник просили змінити обраний відносно ОСОБА_5 запобіжний захід на менш суворий.

При цьому підозрюваний зазначав, що свою вину у вчиненні злочину за встановлених досудовим слідством обставин він визнає.

Встановлені судом обставин із посиланням на докази

1. ОСОБА_5 підозрюється у вчиненні злочину за таких обставин.

10 червня 2018 близько 12:30 год. [він], перебуваючи на території внутрішнього двору Миколаївської міської лікарні №1, розташованої за адресою: м. Миколаїв, вул. 2-га Екіпажна, 4, під час конфлікту з ОСОБА_8 , повалив останнього на землю та наніс численні удари в область голови, чим наніс тяжкі тілесні ушкодження гр. ОСОБА_8 .

.

2. 11 червня 2018 року ОСОБА_5 було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за вказаних обставин.

3. 12 червня 2018 року відносно ОСОБА_5 був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строк дії цього запобіжного заходу закінчується 09 серпня 2018 року.

Під час обрання цього запобіжного заходу та продовження строку його дії слідчі судді виходили з того, що він обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину та існують ризики того, що, перебуваючи на волі, він може ухилитись від слідства та суду, а також - вчинити нові злочини.

4. Під час досудового розслідування було виконано низку слідчих та процесуальних дій; наразі також встановлено, що від отриманих тілесних ушкоджень ОСОБА_8 помер.

5. Закінчити досудове розслідування до сплинення цього строку не видається за можливе, адже для його закінчення необхідно:

-закінчити проведення та долучити до матеріалів кримінального провадження висновки - 2 (двох) призначених судово-імунологічних експертиз та судово-медичної експертизи трупу ОСОБА_8 ;

-провести комплексну комісійну психо-наркологічну експертизу підозрюваному ОСОБА_9 та після отримання висновку, вирішити питання щодо доцільності застосування примусових заходів медичного характеру;

-додатково допитати підозрюваного ОСОБА_9 ;

-провести слідчий експеримент за участю підозрюваного ОСОБА_9 у разі його добровільної згоди;

-вирішити питання щодо об`єднання матеріалів кримінальних проваджень №12018150020002257 та № 12018150030002373.

-з урахуванням отриманих, з`ясованих фактичних обставин вирішити питання щодо остаточної правової кваліфікації дій ОСОБА_9 та повідомити останньому про підозру в остаточній редакції;

-визнати потерпілим мати ОСОБА_8 , роз`яснити їй про право заявлення цивільного позову та допитати в якості потерпілої за відомими їй обставинами вчинення вказаного кримінального правопорушення;

-виконати вимоги ст.ст. 290-291 КПК України з потерпілими, підозрюваними, їх захисниками, та надати їм достатній час для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження;

-скласти та направити завчасно до суду обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування.

Мотиви, з яких суд виходив при постановленні ухвали і положення закону, яким він керувався.

Відповідно до статті 294 Кримінального Процесуального Кодексу України строки досудового розслідування продовжуються у разі, якщо закінчити досудове розслідування раніше не видалось за можливе.

Зі змісту статті 199 Кримінального Процесуального Кодексу України вбачається, що суд продовжує строк тримання особи під вартою за наявності таких умов:

1)неможливість закінчення досудового розслідування до сплинення раніше визначеного строку;

2)та обставина, що ризики, враховані під час обрання запобіжного заходу, не змінились та не зменшились, або - з`явились нові ризики.

1. В цьому випадку матеріали справи поза розумним сумнівом свідчать, що закінчити досудове розслідування наразі не видається за можливе.

Отже, строк досудового розслідування слід продовжити.

2. В цьому випадку встановлені судом обставини не містять відомостей того, що, висуваючи підозру, в цьому випадку органи досудового розслідування діяли недобросовісно, а саме - без достатньої ретельності та дбайливості або нечесно.

Висунута ж ОСОБА_5 підозра свідчить про наявність підстав припускати вчинення ним тяжкого злочину - заподіяння тяжких тілесних ушкоджень сторонньої для нього людини з формальних мотивів, що само по собі доводить наявність високого ступеню ризику того, що, перебуваючи на волі, він продовжить вчиняти злочини.

Запобігти цим ризикам, з огляду на сутність діяння, у вчиненні якого підозрюється ОСОБА_5 , інакше, ніш шляхом його тримання під вартою, не видається за можливе.

Наведене у сукупності свідчить про наявність передбачених законом підстав для продовження строків тримання підозрюваного під вартою.

Підстави ж для зміни обраного відносно нього запобіжного заходу наразі відсутні.

Отже, подане клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 199, 369 - 371, 376 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого про продовження строків досудового розслідування - задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12018150020002257 до 11 грудня 2018 року включно.

Продовжити строк дії обраного відносно

ОСОБА_7 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 у смт. Лозове Республіки Молдова, є громадянином України, мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ,

запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб - до 01 жовтня 2018 року.

Ухвала може бути оскарженою до апеляційного суду Миколаївської області протягом 5 днів шляхом подання апеляційної скарги безпосереднього до апеляційного суд.

СУДДЯ = ОСОБА_10 =

Дата ухвалення рішення03.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75950017
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —490/4844/18

Ухвала від 19.07.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гречана С. І.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 22.10.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 27.09.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 21.09.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 03.08.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Алєйніков В. О.

Вирок від 03.08.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Алєйніков В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні