Ухвала
від 17.08.2018 по справі 521/11414/18
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/11414/18

Номер провадження:1-кс/521/4319/18

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.08.2018 року м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , розглянувши клопотання в.о. начальника ДУ «ОУВП №21» про конфіскацію виявленого і вилученого у ув`язненого ОСОБА_2 , 1995 року народження, забороненого для зберігання та використання предмету, мобільний телефон марки «Самсунг» J500H/DS чорного кольору ІМЕІ: НОМЕР_1 , ІМЕІ2: НОМЕР_2 , -

В С Т А Н О В И В:

З подання в.о. начальника ДУ «ОУВП (№21)» вбачається, що 31.05.2018 року о 20 годині 00 хвилин було здійснено технічний огляд в камерному приміщенні №234, де тримаються ув`язнені чоловіки. При проведені планового обшуку в вищевказаному камерному приміщенні в ув`язненого ОСОБА_2 , під матрацем на спальному місці було виявлено та вилучено мобільний телефон марки «Самсунг» J500H/DS чорного кольору ІМЕІ: НОМЕР_1 , ІМЕІ2: НОМЕР_2 .

В.о. начальник Державної установи «ОУВП (№21)» звернувся до Малиновського районного суду міста Одеси з поданням про передачу матеріальних цінностей в доход держави.

В своєму поданні в.о. начальника ДУ «ОУВП (№21)» просить слідчого суддю конфіскувати виявлені у ув`язненого заборонені предмети та передати в дохід держави.

Представник ДУ «ОУВП (№21)» про час та місце розгляду подання був сповіщений належним чином, однак в судове засідання не з`явився, про причини неявки слідчого суддю не сповістив.

Вивчивши подання та додані матеріали, слідчий суддя вважає за необхідне залишити його без розгляду, з наступних підстав.

Відповідно до ст. 7 Закону України«Про попереднє ув`язнення» особи, щодо яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою або до яких застосовано тимчасовий чи екстрадиційний арешт, підлягають обшуку, медичному огляду, дактилоскопуванню і фотографуванню; їх ознайомлюють з правами, обов`язками та вимогами режиму. Речі, які є при них, а також передачі і посилки, що надходять на їх ім`я, підлягають огляду, а листування - перегляду. Їм забороняється мати при собі гроші та цінні речі, а також предмети, не дозволені для зберігання в місцях попереднього ув`язнення. Вилучені у них при доставленні в місця попереднього ув`язнення гроші зараховуються на їх особові рахунки, а цінні речі і предмети здаються на зберігання; гроші та цінні речі, одержані шляхом обману під час перебування в місцях попереднього ув`язнення або джерело одержання яких не встановлено, передаються в доход держави за мотивованою постановою начальника установи для попереднього ув`язнення, санкціонованою прокурором, копія якої приєднується до особової справи особи, яка тримається під вартою. Обшук співробітника кадрового складу розвідувального органу України, взятого під варту, та огляд його речей здійснюються тільки в присутності офіційних представників цього органу.

Таким чином, вилучене майно ув`язненого передається в доход держави за мотивованою постановою начальника установи для попереднього ув`язнення, санкціонованою прокурором.

Суд вирішує питання про долю речей виявлених у засуджених, які відбувають покарання в колоніях за вироком суду відповідно до вимог ч. 7 ст. 102 КВК України.

Враховуючи встановленіслідчим суддеюобставини,а такожвимоги Кримінально-виконавчогокодексу України,слідчий суддявважає занеобхідне залишитибез розглядуподання в.о. начальника ДУ «ОУВП № 21», оскільки вказане питання не віднесено до повноважень слідчого судді.

Керуючись п. 7 ст. 102 КВК України, ст. ст. 537, 539 КПК України, Слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Подання в.о. начальника Державної установи «ОУВП (№21)» про передачу матеріальних цінностей в доход держави залишити без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75951332
СудочинствоКримінальне
Сутьконфіскацію виявленого і вилученого у ув`язненого ОСОБА_2 , 1995 року народження, забороненого для зберігання та використання предмету, мобільний телефон марки «Самсунг» J500Н/DS чорного кольору ІМЕІ: НОМЕР_1 , ІМЕІ2: НОМЕР_2

Судовий реєстр по справі —521/11414/18

Ухвала від 17.08.2018

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гарський О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні