Ухвала
від 17.08.2018 по справі 805/3155/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

17 серпня 2018 р. Справа №805/3155/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Грищенка Є.І. розглянувши в порядку письмового провадження заяву Костянтинівсько-Дружківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Дружківці Донецької області до Державного підприємства "Антрацит" в особі Відокремленого підрозділу "Навчально-курсовий комбінат" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій з січня 2017 року по березень 2017 року в сумі 1 829,01 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

08 серпня 2018 року Костянтинівсько-Дружківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження по справі №805/3155/17-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Дружківці Донецької області до Державного підприємства "Антрацит" в особі Відокремленого підрозділу "Навчально-курсовий комбінат" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій з січня 2017 року по березень 2017 року в сумі 1 829,01 грн. з управління Пенсійного фонду України в м. Дружківці Донецької області на Костянтинівсько-Дружківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області .

В обґрунтування заяви заявник зазначив, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 08 листопада 2017 року №821 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" наказу Пенсійного фонду України від 14.11.2017 року №227 "Про заходи у зв`язку із реорганізацією деяких територіальних органів Фонду", наказу Пенсійного фонду від 14.11.2017 року "Про заходи виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року №821" та на виконання наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області від 17.11.2017 року №499 було проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України. При цьому управління Пенсійного фонду України в м. Дружківці Донецької області та Костянтинівське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області реорганізується шляхом злиття, внаслідок чого утворюється Костянтинівсько-Дружківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

На підставі цього, заявник просив замінити сторону виконавчого провадження з Управління Пенсійного фонду України в місті Дружківці Донецької області на Костянтинівсько-Дружківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

15 серпня 2018 року на адресу Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява представника Костянтинівсько-Дружківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України про розгляд справи без участі представника управління.

Представники сторін до судового засідання не з'явились, про день та час розгляду справи повідомлені належним чином.

Частиною 9 ст. 205 КАС України встановлено, що якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Відповідно до ч.4 ст. 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

На підставі викладеного, суд вважає за можливе розглянути заяву про заміну сторони у виконавчому провадженні в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 12 жовтня 2017 року позов Управління Пенсійного фонду України в м. Дружківці Донецької області до Державного підприємства "Антрацит" в особі відокремленого підрозділу "Навчально-курсовий комбінат" про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до п. "б-з" статті 13 Закону України від 05.11.2011 року № 1788 "Про пенсійне забезпечення" за списком № 2, за період з січня 2017 року по березень 2017 року у сумі 1 829, 01грн. задоволено у повному обсязі та стягнуто з Державного підприємства "Антрацит" в особі відокремленого підрозділу "Навчально-курсовий комбінат" (ЄДРПОУ 26402954, адреса: 84200, Донецька область, м. Дружківка, вул. Радченко, буд. 60, кв. 24) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Дружківці Донецької області (ЄДРПОУ 23179481, юридична адреса: 84200, Донецька область, м. Дружківка, вул. Я.Мудрого, буд. 40) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період з січня 2017 року по березень 2017 року в сумі 1 829(одна тисяча вісімсот двадцять дев'ять гривень) 01 копійка.

22 листопада 2017 року Донецьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по справі № 805/3155/17-а

Постановою про відкриття виконавчого провадження від 11.01.2018 року ВП №55470754 відкрито виконавче провадження з виконання виконавчого листа №805/3155/17-а виданого 22 листопада 2017 року Донецьким окружним адміністративним судом про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій у сумі 1829,01 грн.

Стягувачем у вказаному виконавчому провадженні виступало УПФУ в м. Дружківка Донецької області.

Судом встановлено, що на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 08 листопада 2017 року №821 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України", проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України. При цьому Костянтинівське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області та управління Пенсійного фонду України в м. Дружківці Донецької області реорганізується шляхом злиття, внаслідок чого утворюється Костянтинівсько-Дружківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

31 травня 2018 року згідно витягу з "Передавального акту" здійснено заходи щодо припинення діяльності управління Пенсійного фонду України в місті Дружківці Донецької області шляхом злиття та утворення Костянтинівсько-Дружківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління Пенсійного фонду України і місті Дружківці Донецької області та проведено передачу окремо визначеного майна, що обліковується на балансі управління Пенсійного фонду України в місті Дружківці Донецької області до новоутвореного територіального органу Пенсійного фонду України - Костянтинівсько-Дружківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецькій області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління Пенсійного фонду України в місті Дружківці Донецької області.

31 травня 2018 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зроблений запис за №12691340000005351 про реєстрацію юридичної особи Костянтинівсько-Дружківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Відповідно до статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

За приписами частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про необхідність задоволення заяви Костянтинівсько-Дружківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись ст. 205, 229, 243, 248, 256, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Костянтинівсько-Дружківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Дружківці Донецької області до Державного підприємства "Антрацит" в особі Відокремленого підрозділу "Навчально-курсовий комбінат" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій з січня 2017 року по березень 2017 року в сумі 1 829,01 грн.- задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження по справі №805/3155/17-а, а саме, стягувача - управління Пенсійного фонду України в місті Дружківці Донецької області , його правонаступником - Костянтинівсько-Дружківським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Донецької області (місцезнаходження юридичної особи: 85113, Донецька область, м. Костянтинівка, вул. Ціолковського, б.25, код ЄДРПОУ 42171400).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала складена у повному обсязі та підписана 17 серпня 2018 року.

Суддя Грищенко Є.І.

Дата ухвалення рішення17.08.2018
Оприлюднено21.08.2018
Номер документу75954081
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/3155/17-а

Ухвала від 17.08.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 12.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Постанова від 12.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 22.09.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 13.09.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні