Ухвала
від 22.08.2018 по справі 185/6919/18
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/6919/18

Провадження № 1-кс/185/1681/18

У Х В А Л А

22 серпня 2018 року м. Павлоград Дніпропетровської області

Слідчий суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3 , прокурора ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Павлоградського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ,по кримінальному провадженню, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040370001752 від 18.08.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Суд дослідивши матеріали справи приходить до такого.

В провадженні СВ Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження № 12018040370001752 від 18.08.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України.

Службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), діючи з метою привласнення державних грошових коштів, під час виконання робіт з капітального ремонту частини дороги по вул. Калинова від вул. Папаніна до вул. Осипенко с. Булахівка Павлоградського району Дніпропетровської областів та капітального ремонту дороги по вул. Широкій с. Межиріч Павлоградського району Дніпропетровської області, здійснили завищення об`ємів виконаних робіт з капітального ремонту дороги.

Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням здійснюється Павлоградською місцевою прокуратурою.

Під час проведення досудового розслідування кримінального провадження встановлено наступне.

08.02.2018 між ІНФОРМАЦІЯ_2 в особі директора ОСОБА_5 (замовник) та товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в особі директора ОСОБА_6 (Генеральний підрядник) було укладено договір підряду № 37 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт частини дороги по вул. Калинова від вул. Папаніна до вул. Осипенко в с. Булахівка Павлоградського району Дніпропетровської області», відповідно до умов якого підрядник зобов`язується виконати роботи, в обумовлений строк у відповідності до технічних вимог і кошторисної документації, будівельних норм та правил.

Додатковою угодою № 1 від 18.07.2018 у зв`язку зі збільшенням обсягів фінансування у 2018 році, на підставі розпорядження голови облдержадміністрації внесені зміни до Договору від 08.02.2018 року, якими збільшено ціни на виконання вищевказаних робіт.

Крім того, 26.02.2018 між ІНФОРМАЦІЯ_2 в особі в.о. директора Департаменту ОСОБА_7 та товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в особі директора ОСОБА_6 (Генеральний підрядник) було укладено договір підряду № 61 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт дороги по вул. Широкій від буд. № 5 до буд. АДРЕСА_1 ».

Додатковою угодою № 2 від 14.05.2018 у зв`язку зі збільшенням обсягів фінансування у 2018 році, на підставі розпорядження голови облдержадміністрації внесені зміни до Договору від 26.02.2018 року, якими збільшено ціни на виконання вищевказаних робіт.

В технічних завданнях до тендерної документації та договорів було зазначено: «Улаштування підстильних та вирівнювальних шарів основи із щебеню»; «Щебінь із природного каменю для будівельних робіт, фракція 20-40 мм кількість, та інші позиції улаштування з використанням щебеню та шлаку».

Виїздом на місце виконання робіт, а саме вул. Калінова від вул. Папаніна до вул. Осипенко с. Булахівка та вул. Широка с. Межиріч встановлено, що під час виконання робіт з капітального ремонту дороги, улаштування підстильних та вирівнювальних шарів не здійснювалось, щебінь та шлак не укладались.

В ходідосудового розслідуваннявказаного кримінальногопровадження встановлено,що фактичнороботи по об`єктам«Капітальний ремонт дорогипо вул.Широкій відбуд.№ 5до буд. АДРЕСА_1 » та«Капітальний ремонтчастини дорогипо вул.Калинова відвул.Папаніна довул.Осипенко вс.Булахівка Павлоградськогорайону Дніпропетровськоїобласті»,не виконанов тихобсягах,які відображенов актіприймання виконанихбудівельних робітф.КБ-2в,що свідчитьпро умиснідії службовихосіб ІНФОРМАЦІЯ_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щодо привласнення грошових коштів шляхом складання завідомо неправдивих офіційних документів.

Запит на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » не надсилався, оскільки є достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення цих документів, тому що коло осіб, причетних до вчинення зазначеного кримінального правопорушення, на даний час досудовим розслідуванням не встановлено.

В ході досудового розслідування виникла необхідність в отриманні документів, що підтверджують фактичне виконання робіт по вищевказаним об`єктам, період проведення вказаних робіт та інші, що дадуть змогу прийняти законне та обґрунтоване рішення щодо наявності або відсутності у діях службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 )та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 КК України.

Під час досудового слідства виникла необхідність в отриманні оригіналів документів, що мають значення для повного, об`єктивного та всебічного дослідження усіх обставин скоєння вказаного кримінального правопорушення, у зв`язку з чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу з можливістю вилучення оригіналів документів в Товаристві зобмеженою відповідальністю« ІНФОРМАЦІЯ_1 »(код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , фактична адреса : АДРЕСА_3 ).

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Викладене приводить суд до висновку , що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 93, 159,167, 309 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити .

Надати слідчому СВ Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 на отриманнятимчасового доступудо документів,які перебуваютьу володінні Товариствіз обмеженоювідповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ,юридична адреса: АДРЕСА_2 ,фактична адреса: АДРЕСА_3 ),а самедо оригіналів наступних документів:

- документів щодо виконання договору № 37 від 08.02.18 між ІНФОРМАЦІЯ_2 в особі директора ОСОБА_5 (замовник) та товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в особі директора ОСОБА_6 (Генеральний підрядник) на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт частини дороги по вул. Калинова від вул. Папаніна до вул. Осипенко в с. Булахівка Павлоградського району Дніпропетровської області», та щодо виконання договору №61від 26.02.18між ІНФОРМАЦІЯ_2 таТовариством зобмеженою відповідальністю« ІНФОРМАЦІЯ_3 » навиконання робітпо об`єкту«Капітальний ремонт дорогипо вул.Широкій відбуд.№ 5до буд. АДРЕСА_1 », вт.ч. до проектно-кошторисної документації (з додатками), актів виконаних робіт за формою КБ-2в та довідок за формою КБ-3 та платіжних доручень щодо перерахування коштів за актами виконаних робіт; договорів на закупівлю матеріалів, що були використані для здійснення вказаних робіт, розрахунки вартості (калькуляція), специфікацій, накладних, товаротранспортних накладних, рахунків, та іншої документації, яка підтверджує походження та якість витратних матеріалів, які використовувались при виконанні робіт (сертифікати відповідності, паспорти якості, акти лабораторних випробувань); відомості ресурсів, розрахунків загальновиробничих витрат, виконавчих схем, журналів ведення робіт, актів виконання прихованих робіт; відомостей щодо працевлаштованих та/чи залучених на підставі цивільно-правових договорів працівників до виконання робіт, табелів виходу працівників на роботу, наказів про направлення у відрядження для проведення робіт; документації щодо наявної та зареєстрованої техніки, яка використовувалась для проведення робіт (технічні паспорти, договори оренди техніки), шляхових листів на техніку, що використовувалась та використовується для проведення робіт; у разі залучення до виконання робіт субпідрядних організації - погоджень на залучення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » субпідрядних організацій до виконання ремонтних робіт (за наявності), договорів субпідряду та актів виконаних робіт за ними із додатками.

- договори щодо здійснення технічного, авторського та іншого нагляду по об`єктам закупівлі: «Капітальний ремонт частини дороги по вул. Калинова від вул. Папаніна до вул. Осипенко в с. Булахівка Павлоградського району Дніпропетровської області», та об`єкту «Капітальний ремонт дороги по вул. Широкій від буд. № 5 до буд. 35 в с. Межиріч Павлоградського району Дніпропетровської області», та інших товарів, робіт, послуг, які були поставлені (надані) по вказаним договорам;

- документацію по проведенню конкурсних (публічних) торгів, їх результатів по предмету закупівлі «Капітальний ремонт частини дороги по вул. Калинова від вул. Папаніна до вул. Осипенко в с. Булахівка Павлоградського району Дніпропетровської області» та «Капітальний ремонт дороги по вул. Широкій від буд. № 5 до буд. 35 в с. Межиріч Павлоградського району Дніпропетровської області», тендерну документацію на проведення відкритих торгів та проектно-кошторисну документацію за вказаними об`єктами, дефектні акти, технічне завдання.

Ухвала діє строком 30 днів.

У разі невиконання даної ухвали слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.08.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —185/6919/18

Ухвала від 12.02.2021

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 31.08.2020

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 14.02.2020

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Юдіна С. Г.

Ухвала від 26.07.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 14.12.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 07.12.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 26.10.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні