Ухвала
від 21.08.2018 по справі 2040/5666/18
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 серпня 2018 р. м. ХарківСправа № 2040/5666/18 Харківський апеляційний адміністративний суд у складі головуючого судді Жигилія С.П. , суддів Бартош Н.С. , Перцової Т.С. розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління ДФС у Харківській області Державної фіскальної служби України на ухвалу Харківського окружного адміністративного суду від 16.07.2018 по справі № 2040/5666/18

за позовом Головного управління ДФС у Харківській області Державної фіскальної служби України

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківпроменерго"

про підтвердження обгрунтованості адміністративного арешту майна та зупинення видаткових операцій,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 16.07.2018 закрито провадження у справі за заявою Головного управління ДФС у Харківській області Державної фіскальної служби України до Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківпроменерго" про підтвердження обгрунтованості адміністративного арешту майна та зупинення видаткових операцій.

На зазначену ухвалу суду Головним управлінням ДФС у Харківській області Державної фіскальної служби України подано апеляційну скаргу.

Ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 06.08.2018 року зазначена апеляційна скарга була залишена без руху та наданий п'ятиденний строк для усунення недоліків, який обчислюється з дня отримання копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху шляхом направлення квитанції або оригіналу іншого документу про сплату судового збору в розмірі - 1 762,00 грн.

Роз'яснено заявнику апеляційної скарги, що у разі неусунення недоліків апеляційної скарги, відповідно до ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України скарга буде повернута скаржнику.

Згідно з повідомленням про вручення поштового відправлення Головним управлінням ДФС у Харківській області Державної фіскальної служби України отримано копію ухвали про залишення апеляційної скарги без руху - 09.08.2018 року.

Таким чином, останнім днем для усунення недоліків апеляційної скарги є 14.08.2018 року.

14.08.2018 року до канцелярії Харківського апеляційного адміністративного суду від Головного управління ДФС у Харківській області Державної фіскальної служби України надійшло клопотання про надання додаткового часу для усунення недоліків апеляційної скарги. В обґрунтування клопотання зазначено, що відповідно до довідки управління фінансування, бухгалтерського обліку та звітності ГУДФС у Харківській області за КЕКВ 2800 "Інші поточні видатки" відсутні кошти для сплати судового збору та вказано, що дана обставина є об'єктивно непереборною, яка не залежить від волевиявлення податкового органу та пов'язана з дійсними істотними перешкодами, труднощами для своєчасного вчинення процесуальних дій.

Перевіривши доводи клопотання та матеріали справи, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до ч. ч. 2, 3 ст. 121 КАС України (в редакції Закону № 2147-VIII), встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, у письмовому провадженні.

Надана апелянтом копія довідки управління фінансування, бухгалтерського обліку та звітності ГУДФС у Харківській області за КЕКВ 2800 "Інші поточні видатки", з якої вбачається, що станом на 12 год. 00 хв. 02.08.2018 року на рахунку Головного управління ДФС у Харківській області відсутні кошти для сплати судового збору в обґрунтування клопотання про надання додаткового часу для усунення недоліків апеляційної скарги та несплату судового збору за подання апеляційної скарги в цілому, не може слугувати належним доказом на підтвердження відсутності коштів на рахунку для виконання вимог ухвали про залишення апеляційної скарги без руху від 06.08.2018 року, оскільки вказана вказує лише на наявність чи відсутність коштів на дату складання останньої, а не на весь період, починаючи з моменту подання апеляційної скарги та до моменту подання клопотання від 14.08.2018 року.

Таким чином, клопотання про продовження строку для усунення недоліків апеляційної скарги від 06.08.2018 року жодним чином не обґрунтовано, жодних доказів на підтвердження незадовільного майнового стану апелянта матеріали справи не містять та доказів в обґрунтування клопотання, що спричиняє неможливість сплати судового збору, не надано.

Крім того, необхідно вказати, що вирішення даної справи здійснюється відповідно до вимог ст. 283 Кодексу адміністративного судочинства України, яка передбачає стислі строки для розгляду адміністративної справи.

Враховуючи вищевикладене, підстави для задоволення клопотання апелянта про продовження строку для усунення недоліків апеляційної скарги відсутні, у зв'язку з чим в задоволенні останнього необхідно відмовити.

Згідно з ч.5 ст.298 Кодексу адміністративного судочинства України, питання про повернення апеляційної скарги суд апеляційної інстанції вирішує протягом п'яти днів з дня надходження апеляційної скарги або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Відповідно до ч.6 та ч.7 ст.298 КАС України, про повернення апеляційної скарги постановляється ухвала, яка може бути оскаржена в касаційному порядку. Копія ухвали про повернення апеляційної скарги надсилається учасникам справи у порядку, визначеному статтею 251 цього Кодексу. Скаржнику надсилається копія ухвали про повернення апеляційної скарги разом з апеляційною скаргою та доданими до скарги матеріалами. Копія апеляційної скарги залишається в суді апеляційної інстанції.

Оскільки у строк, встановлений судом, з урахуванням 5-денного строку, встановленого ст.298 КАС України, відповідачем не було виконано вимоги ухвали Харківського апеляційного адміністративного суду від 06.08.2018 року, недоліки апеляційної скарги не усунуто, апеляційна скарга підлягає поверненню позивачу.

Керуючись ст. 298 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання Головного управління ДФС у Харківській області Державної фіскальної служби України про надання додаткового часу для усунення недоліків апеляційної скарги - відмовити.

Апеляційну скаргу Головного управління ДФС у Харківській області Державної фіскальної служби України на ухвалу Харківського окружного адміністративного суду від 16.07.2018 по справі № 2040/5666/18 за позовом Головного управління ДФС у Харківській області Державної фіскальної служби України до Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківпроменерго" про підтвердження обгрунтованості адміністративного арешту майна та зупинення видаткових операцій повернути скаржнику .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у касаційному порядку протягом тридцяти днів, шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Головуючий суддя (підпис)С.П. Жигилій Судді (підпис) (підпис)Н.С. Бартош Т.С. Перцова

Дата ухвалення рішення21.08.2018
Оприлюднено24.08.2018
Номер документу76027623
СудочинствоАдміністративне
Сутьпідтвердження обгрунтованості адміністративного арешту майна та зупинення видаткових операцій

Судовий реєстр по справі —2040/5666/18

Ухвала від 23.06.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бершов Г.Є.

Ухвала від 18.06.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бершов Г.Є.

Ухвала від 21.08.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Жигилій С.П.

Ухвала від 06.08.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Жигилій С.П.

Ухвала від 16.07.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

Ухвала від 13.07.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні