Ухвала
від 17.08.2018 по справі 757/40557/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/40557/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 серпня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого четвертого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування ОВС ГСУ Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про передачу речових доказів для реалізації,-

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого четвертого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування ОВС ГСУ Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , погоджене прокурором третього відділу процесуального керівництва управління у кримінальних провадженнях слідчих ГСУ Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадження, підслідних Державному бюро розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про передачу речових доказів для реалізації.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що ГСУ Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000002202 від 25.08.2016 за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Державної інспекції України з безпеки на річковому та водному транспорті, за ознаками кримінального правопорушення,передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

В ході здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 1216110130000211 під час проведення обшуку, на складських приміщеннях ТОВ «ВКФ «Амос», за адресою: Київська область, м. Бровари, вул. Підприємницька, 22, слідчими виявлено плавзасіб (катер) Riva aquariva Gucci з серійним номером НОМЕР_1 , правовстановлюючі документи на який надано не було.

На даний час, потреба у зберіганні плавзасобу (катеру) Riva aquariva Gucci з серійним номером ITFERRGU02E112 відсутня, оскільки безпосередньо це майно не містить на собі сліди кримінального правопорушення, пов`язаного із його незаконним переміщенням через кордон та несплатою до бюджету обов`язкових платежів.

Подальше зберігання цього майна у складських приміщеннях ТОВ «ВКФ «Амос» є неможливим, оскільки його приміщення (ангари) для цього не пристосовані та таке зберігання завдає значних збитків, не відповідає необхідним умовам і може призвести до його втрати. Підтвердженням зазначеним обставинам є установлений факт розкрадання його складових частин та елементів.

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 15.09.2016 на вказаний водний транспортний засіб накладено арешт.

Постановою слідчого від 24.10.2017 плавзасіб (катер) Riva aquariva Gucci з серійним номером НОМЕР_1 у кримінальному провадженні визнано речовим доказом.

В судове засідання прокурор не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність та згідно поданої заяви клопотання підтримав в повному обсязі.

Згідно із п. 2 ч. 6 ст. 100 КПК України речові докази, які не містять слідів кримінального правопорушення, у вигляді предметів, великих партій товарів, зберігання яких через громіздкість або з інших причин неможливо без зайвих труднощів або витрати по забезпеченню спеціальних умов зберігання яких співмірні з їх вартістю, а також речові докази у вигляді товарів або продукції, що піддаються швидкому псуванню передаються за письмовою згодою власника, а в разі її відсутності - за рішенням слідчого судді, суду, для реалізації, якщо це можливо без шкоди для кримінального провадження.

Згідно із п. 28 Порядку зберігання речових доказів стороною обвинувачення, їх реалізації, технологічної переробки, знищення, здійснення витрат, пов`язаних з їх зберіганням і пересиланням, схоронності тимчасово вилученого майна під час кримінального провадження, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.11.2012 № 1104, речові докази, що не містять слідів кримінального правопорушення, які через громіздкість або з інших причин, визначених у Кримінальному процесуальному кодексі України, не можуть зберігатися без зайвих труднощів в обладнаних приміщеннях або в інших місцях зберігання, визначених у пунктах 17-26 цього Порядку, передаються (крім випадків, коли такі речові докази повернуто власникові або передано йому на відповідальне зберігання) за письмовою згодою власника, а в разі її відсутності - за рішенням слідчого судді, суду торговельному підприємству для реалізації, якщо це можливо без шкоди для кримінального провадження. Реалізація предметів здійснюється з дотриманням вимог Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 1998 р. № 1340.

Дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання слідчого про передачу речових доказів для реалізації.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234-235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого четвертого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування ОВС ГСУ Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про передачу речових доказів для реалізації задовольнити.

Передати для реалізації торгівельному підприємству плавзасіб (катер) Riva aquariva Gucci з серійним номером ITFERRGU02E112 (код УПС-2628), який зберігається у приміщеннях ТОВ «ВКФ «Амос», за адресою: Київська область, м. Бровари, вул. Підприємницька, 22, право власності на який у Державному судновому реєстрі України зареєстровано за ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_1 .

У разі, якщо здійснювалося переміщення плавзасобу (катеру) Riva aquariva Gucci з серійним номером ITFERRGU02E112 (код УПС-2628), надати дозвіл на передачу для реалізації вказаного товару з фактичного його місцезнаходження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Підготовлено в 2-х копіях.

Прим. __ слідчий ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1

17.08.2018

Дата ухвалення рішення17.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76076312
СудочинствоКримінальне
Сутьпередачу речових доказів для реалізації

Судовий реєстр по справі —757/40557/18-к

Ухвала від 10.10.2018

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Росік Тетяна Володимирівна

Ухвала від 17.08.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні