Ухвала
від 07.08.2018 по справі 202/2395/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/2395/18

Провадження № 1-кс/202/3777/2018

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

07 серпня 2018 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку), -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 20.02.2018 року за № 12018040000000271 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

01 серпня 2018 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку).

Дане клопотання, згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду, було передано слідчому судді 01 серпня 2018 року.

Згідно з матеріалами клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що на території Дніпропетровської області службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 та підрядних організацій, а також службові особи органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області здійснюють розкрадання бюджетних коштів під час проведення будівельних робіт, у тому числі виділених відповідно до постанови КМУ № 877 від 15.11.2017 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво будинків та придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.

Також, в матеріалах досудового розслідування наявна інформація про те, що на території Дніпропетровської області, відповідно до Рамкової угоди між Урядом України та Урядом ФРН «Про консультування і технічне співробітництво» від 29.05.1996, а також фінансової та проектної угоди між Кабінетом Міністрів України, Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) та Німецьким банком розвитку КfW від 06.11.2015 в Україні в період з 01.12.2015 по 30.11.2018 Український фонд соціальних інвестицій на кошти уряду Німеччини (через німецький державний банк розвитку ІНФОРМАЦІЯ_2 ) впроваджує грантовий проект«Сприяння розвиткусоціальної інфраструктури,УФСІ V»(фазаІ таІІ). В рамках вказаного проекту Сприяння розвитку соціальної інфраструктури здійснюються роботи.

З метоюреалізації зазначеногопроекту уДніпропетровській областіміж ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ІНФОРМАЦІЯ_4 укладено Угоду про співпрацю, відповідно до якої УФСІ гарантує протягом 2015-2018 років здійснити 100% фінансування фактичної вартості ремонтно-будівельних робіт вищевказаних мікропроектів на загальну суму 70 млн. грн.

У ході перевірки отриманої інформації встановлено, що на об`єкті Створення житлових умов для ВПО в с. Чумаки, Дніпропетровський, район (соціальний гуртожиток та соціальне житло - квартири) виконуються непрацевлаштованими особами, фактично не виконано наступні роботи: внутрішньо оздоблювальні роботи, благоустрій території, опалення, частково не виконані фасадні роботи з утеплення та інші.

Згідно до усного пояснення працівників роботи по об`єкту виконані на 70 відсотків, а саме не виконано перелічені вище роботи.

На даний час, шляхом співставлення договірної ціні до договору та фактично не виконаних робіт сума не виконаних робіт становить близько - 400 тис. грн.

У ході досудового розслідування встановлено, що відповідно до відповіді № 45 від 24.04.2018 в ІНФОРМАЦІЯ_5 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) зберігаються документи щодо фінансово-господарської діяльності щодо виконання робіт та фінансування вищевказаних мікропроектів.

У ході допиту свідка будо встановлено, що за об`єктом Створення житлових умов для ВПО в с. Чумаки, Дніпропетровський, район (соціальний гуртожиток та соціальне житло - квартири) акти прийняття виконаних будівельних робіт підписані, але роботи вказані у цих актах виконані частково.

У зв`язку з чим, слідчий, зазначаючи про неможливість іншим чином отримати зазначені в клопотанні документи, наголошуючи на необхідності отримання тимчасового доступу, з метою проведення повного та всебічного досудового розслідування з тим, щоб встановити схему перерахування грошових коштів, причетних до злочинної діяльності осіб, просить надати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , з можливістю вилучення належним чином завірених копій.

З метою запобігання можливій зміні або знищенню документів до яких планується отримати тимчасовий доступ просить розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

На підставі ч. 2ст. 163 КПК України, вважаю за можливе розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий у судове засідання не з`явився, подав клопотання в якому просив розглянути клопотання за його відсутності, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини,які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене, слідчий суддя дійшов висновку про наявність достатніх підстав вважати, що в результаті надання доступу до запитуваних документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , можуть бути отримані документи, які самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні на які посилається слідчий.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 131, 132, 159-166, 309, 369-372, 395 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) задовольнити.

Зобов`язати уповноважених осіб ІНФОРМАЦІЯ_6 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ,надати (забезпечити) слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_5 , слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим, які входять до слідчої групи у кримінальному провадженні № 12018040000000271, оперативним співробітникам за дорученням у порядку ст. ст. 40, 41 КПК України, тимчасовий доступ (ознайомлення з оригіналами та вилучення належним чином завірених копій) до документів щодо виконання робіт з 01.12.2015 (листи, контракти, договори та додаткові угоді, акти прийому-передачі товарів, виконання робіт, одержання послуг, а також товарно-транспортні, залізничні і податкові накладні, вантажно-митні декларації, кошториси; документи з відомостями про дебіторську та кредиторську заборгованість компанії (із зазначенням реквізитів контрагентів і сум заборгованості); регістрів бухгалтерського обліку щодо проведення господарських операцій (із зазначенням назв, кодів ЄДРПОУ, адрес реєстрації контрагентів, сум, на які отримано/реалізовано/відправлено товари, роботи, послуги, сум оплати у готівковій, безготівковій формах), платіжних доручень, банківських виписок) за наступними об`єктами: створення житлових умов для внутрішньо-переміщених осіб (ВПО) в м. Павлоград (соціальний гуртожиток та соціальне житло - квартири); покращення умов надання послуг дошкільної освіти для громади м. Павлоград. Першочергові заходи по капітальному ремонту та енергоефективності дитячого навчального закладу (ДНЗ); створення житлових умов для ВПО в м. Дніпродзержинськ (соціальне житло - квартири); покращення умов надання послуг дошкільної освіти для громади м.Дніпродзержинськ; створення житлових умов для ВПО в смт Верхньодніпровськ (соціальне житло - квартири); першочергові заходи по капітальному ремонту та енергоефективності ЗОШІ-ІІІ ст., смт.Верхньодніпровськ; створення житлових умов для ВПО в с. Чумаки, Дніпропетровський, район (соціальний гуртожиток та соціальне житло - квартири); першочергові заходи по капітальному ремонту та енергоефективності ЗОШ І-ІІІ ст., с.Чумаки; створення житлових умов для ВПО в м. Вільногірськ (соціальний гуртожиток); першочергові заходи по капітальному ремонту та енергоефективності ЗОШ І-ІІІ ст., м.Вільногірськ; КУ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », Верхньодніпровський район.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк виконання ухвали до 06 вересня 2018 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.08.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/2395/18

Ухвала від 17.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 07.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 08.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 23.06.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 16.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 16.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 16.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 16.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 18.05.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні