Ухвала
від 22.06.2018 по справі 755/7555/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/7555/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"22" червня 2018 р. м.Київ

Слідчий суддя Дніпровського районного суду м.Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу прокуратури м.Києва ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів у кримінальному проваджені №42017100000001449 від 17 листопада 2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.212, ч.1 ст.364 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий в особливо важливих справах другого слідчого відділу прокуратури м.Києва ОСОБА_3 за погодженням з прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 звернувся до суду в рамках кримінального провадження №42017100000001449 від 17 листопада 2017 року з клопотанням про тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення оригіналів документів, а саме: реєстраційної справи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно мотивів клопотання, слідчий посилається на те, що другим слідчим відділом управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури м. Києва проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке 17.11.2017 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017100000001449, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 212, ч. 1 ст. 364 КК України, за фактом зловживання службовим становищем та ухилення від сплати податків посадовими особами ПАТ ДАК « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що призвело до істотної шкоди державним інтересам.

В ході здійснення досудового розслідування даного кримінального провадження встановлено ряд підприємств які задіяні в злочинній схемі, а саме: ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Встановлено, що на розрахункові рахунки ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в період 2016-2017 років з казначейських рахунків надходили грошові кошти від ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7 як оплата за виконані роботи минулих періодів.

Особи,які фактично здійснюють керівництво діяльністю ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), усвідомлюючи, що на рахунки підприємства очікується надходження грошових коштів з листопада 2015 року на посаду голови правління, головного бухгалтера, голови наглядової ради ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »призначали «підставних» осіб з неблагонадійних сімей, які жодного відношення до фінансово-господарської діяльності даного підприємства не мають, а лише надали свої паспортні дані та поставили підписи в установчих документах за грошову винагороду.

Після цього, в період з жовтня 2016 по липень 2017 року з розрахункових рахунків ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) були перераховані грошові кошти у розмірі 68 950000 грн., за купівлю цінних паперів, та на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) були перераховані грошові кошти у розмірі 38040 000 грн., як оплата за прості іменні акції, на розрахункові рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 )перераховані грошові кошти у розмірі 10000000 грн., за акції прості іменні.

Загальна сума коштів, яка була знята готівкою та привласнена фактичними керівниками ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » складає 117 млн.грн.

В ході розслідування кримінального провадження, було встановлено та допитано голову правління ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_5 (іпн НОМЕР_5 ), колишнього головного бухгалтера та голову наглядової ради ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_6 (іпн НОМЕР_6 ), які повідомили що жодних фінансово-господарських операцій на даному товаристві не здійснювали, договірних відносин з підприємствами контрагентами не укладали та нікого не уповноважували діяти від свого імені. Всі дії ОСОБА_5 , та ОСОБА_6 , виконували за вказівкою осіб, які фактично здійснювали управляння ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у зв`язку зі скрутним фінансовим становищем з метою отримати грошову винагороду за вказані дії.

Крім того, в ході слідства було допитано кінцевих бенефіціарних власників ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме засновників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) ОСОБА_7 (іпн НОМЕР_8 ) та ОСОБА_8 (іпн НОМЕР_9 ), які повідомили що у зв`язку з скрутним економічним становищем зареєстрували дане підприємство за грошову винагороду, без мети ведення фінансово-господарської діяльності. Жодних фінансово-господарських операцій ні на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), а ні на ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) не здійснювали, договірних відносин з підприємствами контрагентами не укладали та нікого не уповноважував діяти від свого імені.

Поряд з цим, в ході досудового розслідування було встановлено, що документи, зокрема реєстраційна справаПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), місце реєстрації: АДРЕСА_2 , знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 .

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження №42017100000001449 від 17 листопада 2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.212, ч.1 ст.364 КК України, про що внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Крім того, в обґрунтування клопотання, слідчий посилається на те, що документи, які знаходяться в матеріалах реєстраційної справи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 мають значення для встановлених обставин кримінального правопорушення, у відсутність вищезазначених відомостей, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , неможливо довести обставини даного кримінального правопорушення. Крім того, інформація, що знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , може бути використана як доказ у кримінальному провадженні.

З урахуванням того, що сторона кримінального провадження довела в змісті клопотання, що існує загроза передчасного розголошення відомостей, які стосуються суті кримінального провадження та процесуальних дій, які заплановано провести з метою збирання доказів, слідчий суддя вважає за можливе розглянути дане клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться такі документи.

Слідчий в особливо важливих справах другого слідчого відділу прокуратури м.Києва ОСОБА_3 будучи належним чином повідомленим про час та місце судового розгляду, в судове засідання не з`явився. Разом з тим, на адресу Дніпровського районного суду міста Києва надійшла заява слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу прокуратури м.Києва ОСОБА_3 про розгляд справи без його участі.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, суд приходить до наступного.

Так, відповідно до вимог ч.2 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з положеннями ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутись до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст.161 Цього Кодексу.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначених кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст.212, ч.1 ст.364 КК України, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні, виникла необхідність отримання тимчасового доступу до оригіналів документів, з можливістю вилучення їх копій, що знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме оригіналів реєстраційної справи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи, мають істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використання як доказу відомостей, що містяться у таких речах та документах та відсутність можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою документів, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу прокуратури м.Києва ОСОБА_3 підлягає задоволенню частково, так як слідчим не наведено обґрунтування в частині необхідності вилучення саме оригіналів документів.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст.ст.159, 162-164 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу прокуратури м.Києва ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів у кримінальному проваджені №42017100000001449 від 17 листопада 2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.212, ч.1 ст.364 КК України задовольнити частково.

Надати групі слідчих в особливо важливих справах другого слідчого відділу прокуратури м.Києва ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 доступ до оригіналів документів з можливістю їх копіювання та вилучення їх копій, а саме: оригіналів реєстраційної справи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення22.06.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —755/7555/18

Ухвала від 18.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 18.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні