Ухвала
від 30.08.2018 по справі 820/4295/18
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про виправлення описки у судовому рішенні

"30" серпня 2018 р.                                                                       справа №820/4295/18

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Котеньова О.Г.,

розглянувши в порядку письмового провадження питання щодо виправлення описки в ухвалі про поновлення строку для звернення до суду та відмову у залишенні позовної заяви без розгляду у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "СПЕЦІНДУСТРІЯ НВП ЛТД" (вул. Войкова, б. 1-А,м. Харків,61036, код ЄДРПОУ 37656568) до Державної фіскальної служби України (Львівська площа, буд. 8, м. Київ, 04053, код ЄДРПОУ 39292197) про визнання протиправним та скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду задоволено заяву позивача про поновлення строку звернення до суду та поновлено Товариству з обмеженою відповідальністю "СПЕЦІНДУСТРІЯ НВП ЛТД" строк для звернення до суду по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "СПЕЦІНДУСТРІЯ НВП ЛТД" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії. У задоволенні заяви представника відповідача про залишення позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "СПЕЦІНДУСТРІЯ НВП ЛТД" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії без розгляду - відмовлено. Призначено підготовче засідання на 11 вересня 2018 року о 10:00 год. у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Харків, вул. Сумська, 3, 4-й поверх, каб. № 23.

Розглянувши матеріали справи, судом встановлено, що при виготовленні ухвали допущено описку, а саме вказано дату ухвали 28 серпня 2018 року, у той час як ухвалу винесено 29 серпня 2018 року.

Згідно з приписами ч.ч.1, 2 ст.253 КАС України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження.

Відповідно до ч.4 ст.229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно з ч.4 ст.253 КАС України ухвалу суду про внесення виправлень у судове рішення чи відмову у внесенні виправлень може бути оскаржено.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне виправити описку у тексті ухвали про поновлення строку для звернення до суду та відмову у залишенні позовної заяви без розгляду, вказавши дату винесення ухвали - 29 серпня 2018 року.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 229, 253, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Виправити описку у тексті ухвали про поновлення строку для звернення до суду та відмову у залишенні позовної заяви без розгляду, вказавши дату винесення ухвали - 29 серпня 2018 року.

          Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково у випадках, визначених статтею 294 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди за правилами, що діяли до набрання чинності редакцією Кодексу адміністративного судочинства України від 15.12.2017.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено Кодексом адміністративного судочинства України.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя                                                                                 О.Г. Котеньов

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.08.2018
Оприлюднено04.09.2018
Номер документу76133766
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/4295/18

Ухвала від 21.06.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Ухвала від 29.05.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Ухвала від 24.05.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Васильєва І.А.

Ухвала від 11.04.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Ухвала від 25.03.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Ухвала від 25.03.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Ухвала від 05.12.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Яковенко М.М.

Ухвала від 29.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Яковенко М.М.

Рішення від 26.09.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Котеньов О.Г.

Рішення від 26.09.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Котеньов О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні